Konu: bombeli akvaryum  (Okunma says 13352 defa)

BurakONAL

bombeli akvaryum
« : Mart 31, 2008, 19:43:51 s »
bombeli akvaryumlarýn normal akvaryumlara nazara avantajlarý nelerdir?

TurtleTurk

• Yeni üye
  • *
  • leti: 10
Ynt: bombeli akvaryum
« Yantla #1 : Mart 31, 2008, 22:18:19 s »
Emsallerine göre daha fazla su almasý. Eksi yönü ise bakarken bir süre sonra gözlerinizi ve dolayýsýyla baþýnýzý aðrýtmasý, balýklarýda ayný þekilde rahatsýz edip, onlarýn rahatsýzlanmalarýna sebep olmasý.

BurakONAL

« Yantla #2 : Mart 31, 2008, 22:39:53 s »
70/40/50(h) olçüleride plastik çerçeveli, kapaklý, buhar camlý ve 1 adet floresalý 0, on   camý bombeli akvaryum buldum. Fiyatý 95 lira, fiyatý uygunmudur?
Asýl sorum yeni bitkili akvaryum kurmak için bu akvaryum ne kadar uygudur, normal bombesiz akvaryuma gore avatajý nedir?
Objeleri büyük gstermesi veya gzü rahatsýz etmesi bitkili akvaryum olduguda gorselliði arttýrýp bakýmý zorlaþtýrmayacaksa kabulum. Herhalde buluduðum yerde bu akvaryumum fiyatý ormal.
Birde bu olçülerde bitkili akvaryum sahiplerim grüþ  ve fikirlerimi alsak çok daha saðlýklý olacak.
yorum yaza rkadaslarada tesekkurler.
ot; n ve ö harfi basmýyo. saygýlar...

TurtleTurk

• Yeni üye
  • *
  • leti: 10
« Yantla #3 : Nisan 01, 2008, 00:15:27 »
Bitkiler ile çok fazla olmasada bir haþýr neþirliðim var, ancak tam kesin þu þudur diyecek kadar bir düzeyde görmüyorum kendimi. Ancak bitkili bir akvaryum için 50cm yükseklik fazla. Bitkiler iyi geliþim gösteremezler. Tabi bu seçeceðin bitkiye görede deðiþir. Fiyatý bana makul gibi göründü, fakat piyasayý gerçekten bilmiyorum. tamamen kiþisel görüþüm yani.

Bitki konusunda daha deneyimli ve bilgili arkadaþlar umarým sizi aydýnlatacak cevaplarý verirler.

Saygýlar.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #4 : Nisan 01, 2008, 20:03:56 s »
Bombeli tank görselliði artýrsa büyük ustalar da kullanýrdý bence asla artýrmaz dengesiz gözüküyor herþey, bi yer büyük bi yer geniþ bi yer yamuk ;D 1 floresan da çok az

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #5 : Nisan 02, 2008, 08:55:15 »
 Birkan beyinde dediði gibi tam bir dengezislik örneði. Ne balýðýnýzýn boyunu anlayabiliyorsunuz nede diðer cisimlerin. Bence en güzeli klasik akvaaryumlar   heleki bitki iþinde. 50 cm yükseklik de bitkide zorlayýcý bir unsur. Bu  tankta bitki yetiþtirebilmek için yüksek bir  aydýnlatmaya ihtiyaç var. Bulabilirseniz  düz  camlý yüksekliði daha düþük ve uzun bir tank alýn.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #6 : Nisan 02, 2008, 17:06:02 s »
Evet yükseklik de biraz sorun yaratabilir. 50cm ve sonrasýnda iþin içine T5 ve MH katmaya kalkýþýlýr ki siz 1 floresan þansýmýz var diyorsunuz. Gerçi ben de gelir gelmez Dünya'da bir ilki gerçekleþtirip plastik kapak ile T5 çalýþtýrmanýn yollarýný arayacaðým. Normalde benim kapak da 1 floresan seçeneði sunuyordu ama modifiyeler ile 3 floresana çýkarmýþtým. Yerini T5'ler alacak, erimezse ;D

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #7 : Nisan 02, 2008, 20:27:02 s »
 Birkan kardeþim (nerden geldi bu samimiyet böyle anlamadým  ;D) Ben 30 litrelik nanom için tabelacýlarýn kullandýðý polikarbondan kendime kapak yaptým. Ýçinide aleminyum folyo ile kapladým ve 26 Watt'lýk kompakt floresan kullanýyorum. Sanada tavsiye ederim.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #8 : Nisan 02, 2008, 20:58:43 s »
Samimiyet iyidir yav ;D abi ne varsa tabelacýlarda var zaten galiba. Arka fon desen onda, kapak desen onda. Benimki erirse derhal bir tabelacýya gidiyorum.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #9 : Nisan 02, 2008, 23:05:12 s »
 Evet samimiyet iyidir zaten resmiyeti ve bey kelimesini hiç sevmem o yüzden bundan sonra problem yaratmazsa sanada Birkan diyeyim  ::) Tabelacýdan aldýðým polikarbon'u birde siyah bir malzemeyle kaplayabilirsem görüntüde çok hoþ olacak ama yine acayip bir üþengeçlikteyim :) Yakýnda sitede nano'nun tanýtýmýnýda yaparým kapak konusunda da fikir edinmiþ olursun.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #10 : Nisan 03, 2008, 16:12:41 s »
Abi sen yine kapak boyamaya üþeniyorsun. Ben temizliðe bile üþeniyorum :) Yaz tatilinden beri akvaryumu 2 filtreyi 1 kez temizledim ;D Bir de mayalý sistemi tazelemem lazým.

BurakONAL

« Yantla #11 : Nisan 03, 2008, 18:06:59 s »
Arkadaþlar yaðmur marka akvaryum almaya karar verdim. Bombesiz 74/27/40(h) yaklaþýk olçüleri, fiyatýda 90 lira.
Elimdeki sehbaya bu akvaryum tam oturmakta, daha büyüðünü almak isterdim ama bana maliyeti oldukça yüksek olacak o zaman. Sizce Fiyatý ve geniþli uygumudur?

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #12 : Nisan 03, 2008, 19:31:41 s »
Gayet güzel. Fiyat da çok deðil sanýrým ama piyasayý çok bilmiyorum ben.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #13 : Nisan 04, 2008, 08:33:57 »
 Yav hiç hatýrlatma o mayalý sistem yenilemesini. Nedense tam bir iþkence geliyor bana. Haftada bir gün tek tanký bile temizlemek zor gelirdi ki artýk birde nano var pazarlar iþkence olmaya baþladý ;D Sayýn Burak ONAL ben 80*30*45 akvaryumu kredi kartýyla taksitli 65 ytl ye almýþtým. Yani o aldýðýnýz fiyat bana biraz yüksek geldi.

BurakONAL

« Yantla #14 : Nisan 04, 2008, 10:53:35 »
Biraz marka  kurbaný olacaz anlaþýlan.