Konu: Diy Sýzdýrmaz Pet Þiþe Kapaðý  (Okunma sayýsý 9344 defa)

quipu

• Ãœye
  • Süper Moderatör
  • Ýleti: 162
Diy Sýzdýrmaz Pet Þiþe Kapaðý
« : Nisan 02, 2008, 15:12:50 ös »
Bu iþi küçük bisiklet siboplarýyla halletmeyi düsünüyordum. Bir tane ararken gözüme bisikletin eski fren seti takýldý ;D Bunu gördüm ;) Sýzdýrmýyor. Test edilmiþtir(üflenerek) ;D
Resimler:

fehmi

• Ãœye
  • **
  • Ýleti: 48
Ynt: Diy Sýzdýrmaz Pet Þiþe Kapaðý
« Yanýtla #1 : Nisan 02, 2008, 15:18:34 ös »
Normal akvaryum hava hartumu ekide iþ görüyor.

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanýtla #2 : Nisan 02, 2008, 16:59:26 ös »
Sýradýþý gerçekten ;D Evet direk hortumlarý uc uca ekleme parçasý kullanmak çok pratik ve güvenli.

Bvarisli

• Baðýmlý Ãœye
  • Süper Moderatör
  • Ýleti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yanýtla #3 : Nisan 22, 2008, 08:55:15 öö »
 Akif sen bu kapaðý seramik tablalý difizörle mi kullanýyorsun þu anda. Eðer o þekilde kullanýyor ve verim alýyorsan bende deneyim.

Joker

• Baðýmlý Ãœye
  • Özel Ãœye
  • Ýleti: 277
« Yanýtla #4 : Nisan 22, 2008, 09:35:09 öö »
Çok güzel fikirmiþ. Benim aklýma gelmemiþti. Ancak bisiklet supabý yerine bir tornacýya bir ucu vidalý diðer ucu hortum boyutunda delikli pim yaptýrmanýzý öneririm. Vida ise M8 yani Metrik 8 olsun. Bir yani daha;  ;D hortum çapýndan büyük bir vida olacak. Ve altýnda vida çapýndan büyük örneðin 12mm çapýnda fatura bulunsun. Bu kýsmýn ters tarafýna ise tornavida aðzý açýn. Kapaðý 6.5 veya 6.8 çapýnda delin. Bu delikten ve kapaðýn içinden vidalayarak geçirin. Geçirmeden önce vidaya Loctite veya Lox Eal sürün. Bu maddeler erkek diþi vida baðlantýsýnýn 25 bar basýnca kadar sýzdýrmazlýðýný saðlar. Ters tarafa yani kapak içine tornavida aðzý açýn demiþtim. Buradan tornavida ile döndürerek yaparsýnýz. M8 vidanýn kapak dýþýnda kalan kýsmýna kontra somun vidalayýn. Bir somun anahtarý ve tornavida yardýmýyla kapaðý fatura ve somun arasýnda sýkýn. Hatta somun iç yüzeyine bir O-Ring veya yuvarlak lastik keçe koyarsanýz sýzdýrmazlýk garantili kapaðýnýz hazýr demektir. Bu parçayý paslanmaz çelik ya da yüksek mukavemetli bir plastikten yaparsanýz korozyon sorununuz da olmayacaktýr. Seramik difüzörde kullanabilirsiniz. Akif seni tebrik ederim, ben de ayrýntýsýný yazdýðým için kendimi de tebrik edyorum. Ee ne de olsa bu garip iþlerle uðraþmaktan delirmiþ sayýlýrýz, bir delinin kendini tebrik etmesi de normaldir.  ;D ;D

Bvarisli

• Baðýmlý Ãœye
  • Süper Moderatör
« Yanýtla #5 : Nisan 22, 2008, 10:00:22 öö »
Çok güzel fikirmiþ. Benim aklýma gelmemiþti. Ancak bisiklet supabý yerine bir tornacýya bir ucu vidalý diðer ucu hortum boyutunda delikli pim yaptýrmanýzý öneririm. Vida ise M8 yani Metrik 8 olsun. Bir yani daha;  ;D hortum çapýndan büyük bir vida olacak. Ve altýnda vida çapýndan büyük örneðin 12mm çapýnda fatura bulunsun. Bu kýsmýn ters tarafýna ise tornavida aðzý açýn. Kapaðý 6.5 veya 6.8 çapýnda delin. Bu delikten ve kapaðýn içinden vidalayarak geçirin. Geçirmeden önce vidaya Loctite veya Lox Eal sürün. Bu maddeler erkek diþi vida baðlantýsýnýn 25 bar basýnca kadar sýzdýrmazlýðýný saðlar. Ters tarafa yani kapak içine tornavida aðzý açýn demiþtim. Buradan tornavida ile döndürerek yaparsýnýz. M8 vidanýn kapak dýþýnda kalan kýsmýna kontra somun vidalayýn. Bir somun anahtarý ve tornavida yardýmýyla kapaðý fatura ve somun arasýnda sýkýn. Hatta somun iç yüzeyine bir O-Ring veya yuvarlak lastik keçe koyarsanýz sýzdýrmazlýk garantili kapaðýnýz hazýr demektir. Bu parçayý paslanmaz çelik ya da yüksek mukavemetli bir plastikten yaparsanýz korozyon sorununuz da olmayacaktýr. Seramik difüzörde kullanabilirsiniz. Akif seni tebrik ederim, ben de ayrýntýsýný yazdýðým için kendimi de tebrik edyorum. Ee ne de olsa bu garip iþlerle uðraþmaktan delirmiþ sayýlýrýz, bir delinin kendini tebrik etmesi de normaldir.  ;D ;D

??? :o :-X :-\  Biþey anladýysam ne olayým :D Ben yine fren aparatýndan yapsam olmazmý :D:D

quipu

• Ãœye
  • Süper Moderatör
  • Ýleti: 162
« Yanýtla #6 : Nisan 22, 2008, 12:23:23 ös »
Olur hocam ben ista difüzörde kullanýyorum þiseyi sýkamýyorum bile ;D Zil teliyle hotumun baðlandýðý noktayý iyice sýktým daha saðlam oldu ;D

Joker

• Baðýmlý Ãœye
  • Özel Ãœye
  • Ýleti: 277
« Yanýtla #7 : Nisan 22, 2008, 12:45:38 ös »

??? :o :-X :-\  Biþey anladýysam ne olayým :D Ben yine fren aparatýndan yapsam olmazmý :D:D
En iyisi disk fren kullan, caliperi çift pistonlu olsun.  ;D ya da 5 ileri 2 geri bir þanzman da olabilir.  ;D ;D

Bvarisli

• Baðýmlý Ãœye
  • Süper Moderatör
« Yanýtla #8 : Nisan 22, 2008, 22:20:56 ös »
 Ehheheheh madem abarttýk ben gidip yarýn abs sistemi arayým bari belki bi iþe yarar :D:D