Herkese merhaba. Bitkili akvaryum konusunda gerçekten de deðerli bir site/forum. Hizmeti sunan herkese teþekkürler. Sayenizde çok þey öðreniyorum.
Bitkili bir akvaryum yapmayý düþündüðüm þu günlerde özellikle maliyeti düþürmek için bazý arayýþlar içerisindeyim. Bunlardan ilki dýþ filtre yerine bir iç filtre koymak ve bu iç filtrenin çýkýþ basýncýndan yararlanýp, girdap CO2 reaktörüne su basmak. Böylece ekstra bir dýþ filtreden ve bir kafa motorundan (çýkaracaklarý gürültüde var elbette) tasarruf etmek.
Akvaryum ölçüsü olarak 80x40x40 (128 lt) düþünüyorum.
Þimdi soracaksýnýz ki balýk durumu ne olacak. Öncelikle kiraz karides, 2-3 vatoz ve çöpçü ile baþlayacaðým. Sonrasýnda canlý doðuran veya cesaret edebilirsem tetra, olmadý gökkuþaðýn türlerinden birini seçeceðim. Ýç filtre olacaðý için sayýlarýný fazla abartmamak kaidesiyle...
Ayrýca akvaryumuma yetecek CO2'e ulaþmak için reaktöre su basacak kafa motorunun lt/s oraný ne olmadýr. Bu reaktörü bulan arkadaþ sanýrým 450lt/s'lik bir kafa motoru kullanmýþ. Fazla veya eksik bir debi sorun çýkartýr mý ?
Eðer iç filtre olur derseniz bu debinin iç filtre tahliye oraný olacaðýný da belirtmeme gere yok sanýrým. Bitkili bir akvaryumda suyun kaç saatte bir tehliye olmasý gerekiyor. Kimi saatte 2 defadan fazla iyi deðil diyor, kimi 4 defa suyu çevirmeli diyor.
Olmaz kardeþim derseniz, Ekol 15 dýþ filtre 400lt/s ve Atman AT-101 Power Kafa Motoru 350Lt/s alýp, birini filtrelemede, diðerini ise reaktörde kullanacaðým.
Þimdiden teþekkürler.