Konu: Meraba  (Okunma says 10799 defa)

margon

• Yeni üye
  • *
  • leti: 16
  • "Bugün, hayatýnýn geri kalanýnýn ilk günü"
Meraba
« : Nisan 12, 2008, 03:01:01 »
Herkese selamlar..
Bir kaç aydýr iþlerin yoðunluðu nedeniyle hobiye ara vermiþtim. Hazýr boþ vaktim varken yeni bir akvaryum yapmak istiyorum. 85 cm eninde bir akvaryum düþünüyorum. Çok iddialý bir akvaryum deðil de canlý doðuranlarýn olduðu, bakýmý nispeten kolay bitki türleriyle bir konsept oluþturmaya çalýþýcam. Sizlerden özellikle malzeme konusunda yardým alýrsam çok mutlu olurum. Bu akvaryumun odamda olmasýný düþünüyorum. Bu nedenle çok sessiz bir sistem olmasýný tercih ederim. Finallere çalýþma durumunda sýkýntý olsun istemem. Hukuk okuyorum zaten okuduðumu anlamýyorum birde filtrenin hava motorunun sesi iyice çýldýrtýr heralde :) Bunun yanýnda iç filtremi dýþ filtre mi gerektiði gibi hususlarýn yanýnda marka ve bana maliyeti konularýnda da yardýmcý olursanýz çok sevinirim. Görüþmek üzere. Saygýlar :)

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Meraba
« Yantla #1 : Nisan 12, 2008, 12:54:26 s »
Dýþ filtre almalýsýnýz bence. Hem akvaryum boyu, hem o iç filtrelerin baloncuk sesleri hem de akvaryum görüntüsünü rezil etmesi istenmeyen bir durum olur sizin için. En sessiz markalar hangileridir o konuda bir orum yapamam. Hava motoru zaten gereksiz. Dýþ filtre borusunu gerektiði gibi ayarlasýnýz. Kum olarak siyah Hagen kum tip olarak benim çok hoþuma gidiyor. Bitkiler için de iyi bir seçim. Kullanmadým ama yine de tavsiye ederim ;D Bitki seçimi size kalmýþ, kafanýzdaki konsepte göre çeþitli türler seçersiniz, burada tartýþabiliriz. Bakýmý az ve þýk olsun diyorsanýz bence canlý doðuran yerine tetra sürüsü falan koyabilirsiniz. Mesela o akvaryuma 8 neon 6 rasbora koyarsanýz bakým ihtiyacýnýz da az olacaktýr. Ben 120lt akvaryumumda 5 rasbora 10 zebra besliyorum ve çok seyrek bakýma ihtiyaç oluyor. Maliyet sormuþsunuz. Ayýracaðýnýz bütçe ne kadar acaba ?

margon

• Yeni üye
  • *
« Yantla #2 : Nisan 12, 2008, 14:15:15 s »
Birkan Bey yardýmcý olduðunuz için teþekkür ederim. Akvaryum dýþýnda malzemelere 100-130 ytl harcamayý düþünüyorum. Gerçekten çok sessiz çalýþan bir dýþ filtre varsa onada elimden gelen masrafý yapmaya çalýþýrým. Fakat þimdilik düþündüðüm miktar yukarýda belirttiðim meblaðdýr.

margon

• Yeni üye
  • *
« Yantla #3 : Nisan 12, 2008, 23:27:13 s »
Arkadaþlar bu konuda fikri olan yok mu? kýsa zamanda malzemeleri almayý planlýyorum. Yardýmcý olursanýz sevinirim.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #4 : Nisan 13, 2008, 11:47:13 »
Hasan bey eðer gerçekten sessiz bir dýþ filtre olsun diyorsanýz Tetra'nýn modellerini önerebilirim ama maaliyet tek baþýna 120-130 lirayý aþacaktýr. Onun yanýnda Ehiem lerde sessiz diye biliyorum ama fiyat larý Tetra'lardan daha yüksek. Atman ve diðer markalar konusunda biþey diyemiyorum çünkü kullanmadým ama bir akrabamda Lifetech marka dýþ filtre vardý ve çok ses yaptýðýndan þikayet ediyordu. Kum konusunda Birkan'a katýlýyorum Hagen'in siyah kumu görsellik olarak ta kullaným olarakta güzel bir ürün. Bitki türleri olarak ta az bakým istiyen Anubias, Saz, Zeytin gibi türleri tercih edebilirsiniz. Özellikle Anubias ve Saz'lar en az bakým gerektiren türlerdir.

margon

• Yeni üye
  • *
« Yantla #5 : Nisan 13, 2008, 13:21:39 s »
Acaba alacaðým akvaryumun alacaðý su kapasitesinden daha büyük akvaryumlar için ideal olan bir dýþ filtre almamýn sakýncasý olur mu? Ayrýca tetra ve eheim arasýnda gerçekten bir fiyat farký var ama bu sizce bu farký hakediyor mu gerçekten.. Aþaðýda belirttiðim modeller arasýnda fazla bir fiyat farký olamamakla beraber özellikleride ayný.  Tetra tex ex 700  http://www.hepsiburada.com/department.aspx?Categoryid=561212 ve  eheim http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=561211&productid=ptar4011708221389

Teþekkürler

margon

• Yeni üye
  • *
« Yantla #6 : Nisan 13, 2008, 13:22:56 s »
Bu ikisinden hangisini tavsiye edersiniz. Görüþmek üzere.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #7 : Nisan 13, 2008, 13:59:43 s »
Ýkisinden kastýnýz Tetra Ex700 ile Ehiem 2213 sanýrým. Ýkiside güzel filtreler istediðinizi seçebilirsiniz. Ekstra olarak þu linki de inceleyin www.otuz.com

margon

• Yeni üye
  • *
« Yantla #8 : Nisan 13, 2008, 15:24:37 s »
Ýkisinden kastýnýz Tetra Ex700 ile Ehiem 2213 sanýrým. Ýkiside güzel filtreler istediðinizi seçebilirsiniz. Ekstra olarak þu linki de inceleyin www.otuz.com

Barýþ Bey yardýmýnýz için teþekkü ederim.Tetranýn 700 modelinini almayý düþünüyorum. Siz bu modelimi kullanýyorsunuz? Bu modelse size herhangi bir sýkýntý yarattý mý? Yorumlardan çok sessiz çalýþtýðýný belirtmiþler. Ama debisinde bir düþüþün olduðunu da yazanlar olmuþ. Bu konuda da bilgilendirirseniz sevinirim.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #9 : Nisan 13, 2008, 15:38:02 s »
Tetra ex600 yeter bence size. Bende de Dolphin C-500 var. Akvaryum dolabýnda olmasýnýn da etkisi var elbette ama rahatsýz edecek yükseklikte bir ses çýkarmýyor. Sanýrým iþin püf noktasý az ses için filtrede seramik mil bulunmasý. Hangi markalarda var bilmiyorum þahsen.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #10 : Nisan 13, 2008, 21:19:34 s »
 Bende Ex600 modeli var. Akvaryumum yerde duruyor ve filtrede hemen yanýnda en sessiz zamanlarda bile çalýþtýðýný anlamak için kulaðýný filtreye dayamam gerekiyor. Debi düþüþü içindeki malzeme doluluk oraný ve çektiði pislikle alakalý. Ayda bir içindeki pis suyu döküp yerine akvaryumdan su çekiyorum ve debi eski oranýna geliyor böylece 2 aylýk dýþ filtre temizliðinde en az debi kaybýyla kullanýyorum filtreyi.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #11 : Nisan 15, 2008, 19:42:08 s »
Ben de Dolphinimi tekrar kontrol ettiðimde çok çok düþük sesi olduðunu fark ettim. Kulaðýný dayaman gerekiyor duyabilmek için. Bu nedenle Hasan Abi'ye dolphine de bakmasýný tavsiye ediyorum.

margon

• Yeni üye
  • *
« Yantla #12 : Nisan 23, 2008, 23:56:02 s »
Birkan'cým dolphin için Ankara'da çok yere baktým ama bulamadým. Henüz almadým ama elektrik tüketimi diðerleriyle aynýysa dolphin almayý düþünüyorum. Bu arada araþtýrdýkça aklýma yeni sorular geliyor. Mesela iki akvaryuma bir dýþ filtre baðlamamýz mümkün mü? Arkadaþlar karar vermekte zorlanýyorum, iki akvaryum için bir dýþ filtre kullanmak mümkünse ozaman alýcaðým modelin devir kapasitesi açýsýndan bir üst modelini alýrým. Bu arada, Birkan msnde bir problem var galiba; yazdýklarým sanýrým sana gelmiyor. Görüþmek üzere. Saðlýcakla kalýn..

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #13 : Nisan 24, 2008, 16:25:24 s »
Belki cep telefonundan girdiðimde görüþemiyoruzdur. 2 akvaryuma bir dýþ filtre baðlanabilir elbette ama ek parçalar, hortumlar almanýz gerekir ayrýca iki akvaryumun suyu týpatýp ayný olur. Bir de su çekme veya vermelerde iki hortum arasý ufak bir fark olursa akvaryumlardan biri taþar biri de boþalýr. Bence almaya deðilmeyecek bir risk. Mesela 2 akvaryum için bir tane dolphin C-500 yerine C-1300 alacaksýnýz yine ortalama 2 C-500 fiyatýna gelecek. Hemen filtremin watt deðerine bakýyorum.... Benim C-500'in filtre kafasýnda 12 Watt yazmakta.