Konu: 150/50/60 ebatlarýndaki yeni akvaryumu bitki akvaryumu yapmak istiyorum  (Okunma says 28391 defa)

gelpcpccik

• Üye
  • **
  • leti: 28
Merhaba Abilerim Ablalarým Yeni Almýþ Oldugum Aþagi Yukari 500 lt lik Akvaryumumu Bitki Akvaryumu Yapmak Ýstiyorum ve Akvaryumun Dibini java Yosunu ile Kaplamak Ýstiyorum bu Konuda Yardimlarinizi Bekliyorum Bütün Ekipmanlarim Þuan Mevcut Fakat bitki Bulmakta Çok Zorlaniyorum Buldugum Bitkilerede Çok Uçuk Paralar Ýstiyorlar...  Þuan için Akvaryumum Boþ Duruyor Akvaryum Tecrübem Oldukça Çok Fakat Bu Zamana Kadar Hiç Bitkili Bir Akvaryum Yapmadigim Ýçin Pek Fazla Bilgim Yok Yardimlarinizi Bekliyorum ve Uygun Fiyata Bitki Ariyorum Hayalimdeki Akvaryum Dibi Tamamen Çimlenmiþ bir Akvaryum Düþünüyorum Umarim Bana Yardimci Olursunuz Þimdiden Butün Forumdaki Arkadaþlara Teþekür Ediyorum Sagliklý Günler...

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Halý saha gibi bir akvaryum yapmak için java kullanýlmaz. Glossogtima, hemianthus, weeping moss, eleochris gibi türlere bakýn. www.canlibitki.com dan aradýðýnýz türleri bulabilirsiniz.

gelpcpccik

• Üye
  • **
Teþekkürler...

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 277
Benzer  boyutlarda ben de bir sipariþ verdim L150 W60 H70. Arkadaþýn iþ yerine 23 nisanda kuracaðýz. Attýðým bitkilere yeni yer çýktý, 2 ay sonra buradakileri de nereye atacaðýz bilmiyorum. :D

Taban büyük olasýlýkla glosso olacak, hepinizi maça bekleriz. Yalnýz bu tek kale olacak. Belki ileride 2.5 metrelik yapacak olursak çift kale olabilir. Kalenin üzerine tavan gibi biraz geniþ olacak buraya riccia düþünüyorumdum ama caydým hemiantus cuba ekeceðim. Benim tanklarda Riccia çok aþýrý büyüyor, su mercimeði gibi attýkça bir yerlerde kalanlar kýsa sürede akvaryumu sarýp hatta yüzeye fýrlayýp ýþýðý kesiyor. 3-4  gün evden ayrýlýp sonra  geldiðimde riccialarýn sülalesine dua ;D okumak zorunda kalýyorum. Aqua boy da dün bana hepsini attýðýný söyledi, birkaç gün sonra görür ne olacaðýný. Allah kimsenin tankýna riccia düþürmesin, salyangozdan bin beter. Bende bir de limonia ya benzer bir bitki var nereden aldýysam yok edemiyorum.

Eðreltileri (moss) taþ veya kütük üzerinde yetiþtirip öbek halinde tabana bazý yerlere koyduðunuzda güzel durabilir. Ama Birkanýn dediði gibi tüm tabaný kaplamak uzun iþ ve çok zor.
Ayrýca akvaryumunuz büyük olduðundan tabaný komple cryptocoryn, cüce valisneria ile de kaplamak fena olmayabilir.

Diðerleri bazen iðne oyasý gibi oylayýcý iþ. Cenk bu kadarýný 1 saatte dikmiþ.   

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
Glossotigma nedir derseniz? 3 hafta sonra Cenk'in akvaryumundan bir görüntü ;D

Bu da benim nanodan Hemiantus callitrichoides cuba ve arkada nalet riccia ve diðer yosun görünümünde ince gövde yine büyümeye baþlamýþ kýl bitkisi,
aslýnda kalýnlaþýnca süper görünüyor ve görünümü cabombadan çok daha güzel fakat aþýrý büyüme nedeniyle her yeri kaplamasý gölge yapmasý ve her gün söküp atmak zor iþ.
Koparmazsanýz 1 metre oluyor ve yüzeyde kývrýlýp aþaðý ýþýðýn ulaþmasýný engelliyor.

Solda aþaðýda görülen alçak boylu sazlar ile de büyük akvaryuma zemin yapýlabilir. Ama glossotigma bence en güzel zemin bitkilerinden.

fehmi

• Üye
  • **
  • leti: 48
Bu tanklarý görünce kendiminkini kýrasým geliyor.  ;D

gelpcpccik

• Üye
  • **
Birkan beye ve Joker  Teþekürler. Joker iþte benimde istedigim seninki gibi bir akvaryum  birkan beyin vermiþ oldugu link i araþtirdim orada Glossotigma 6 ytl diyor.. Bu tek bir fidan içinmi yoksa nasil oluyor tek bir fidan ise bu fidanlardan kaç adet almam gerekiyor birde  benim diyer akvaryumumda yaklaþik 3 adet 30cm vatos ve 2 adet 25 cm ters yüzen var gerçi cihitletlerde varda onlari göndericem bu vatoslar bu bitkileri yermi yer ise bunlarida göNdereyim  ve  bu þekilde bir bitki akvaryumu için tavsiye ettiginiz baliklar nelerdir mesela ben tank büyük oldugu için 50 adet neon 50 tetra  almayi düþünnüyorum sizi tavsiye ettigin baliklar varmi birde bu karides ve elma salyangozlardan almalimiyim ve bugun 50 kg kirik midye kumu geldi bu sanirim iþime yaramiycak kum için ne almaliyim geri kalan ekipman tamam... þimdiden tþklr...

fehmi

• Üye
  • **
  • leti: 48
Benim 10 cm. lik vatozlar anubiansý bile yiyorlar.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
Tetra için midye kýrýðý olmaz suyu sertleþtirir. Elma salyangozlarý bitkilere zarar verir. O fiyat bir saksýlýk bitki için fiyattýr. Bir saksý ile geniþ bir alaný kaplayabilirsiniz sanýrým. Bir de ben soru sorayým. Cenk saksýdan tek tek çýkarýp dikmiþ kökleri galiba. Ben de glosso alacaðým da direk saksýyý dikmeyip tek tek kökleri mi dikeceðiz ?  :)

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
 Kum için en iyi çözümlerden biri hagen siyah diyebilirim. Hem görselliði güzel hem kullanýmý. Birkan tek tek kökleri dikmen geliþimi oldukça hýzlandýracaktýr. Direk saksýyý dikme. Kökleri aralarýnda bir iki cm kalacak þekilde dikebilirsin. Bende haftaya gelen ithalattan alacaðým glosso ve nano'ya dikeceðim. Bakalým ne olacak.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
Yok hani hemianthuslarý çekince kök saksýda kalýrdý. Bu da öyle olmasýn ;D

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
Zannetmiyorum kalacaðýný ama eðer kalýrsa bitkileri at saksýyý göm  ;D

aqua_boy

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 263
  • Rainbow
  • Ad Soyad: Cenk Sinor
Sorma Bülent abi çok dert birþey bu glossostigma ....

gelpcpccik

• Üye
  • **
Lanet olsun bugun akvaryumu doldurayim dedim hani baliklar bitkiler gelmeden su dinlensin dedim baþladim doldurmaya yaklasik 450 litre civarina gelince akvaryumun dibi çatladi ve evi su basti kahretsin kaç saattir evde suyu çekiyorum þimdi bu akvaryumun dibi degiþirmi çöpemi atalim okadar 800 ytl masraf yaparak ö<zenerek bi akvaryum yaptirdim ama sonu izdirap oldu  odayi temizledim aldim elime çekici dibini iyice kirdim silikonlari temizledim yarin bi camci çagiricam bakalim olucakmi olmuyacmi cam kalinligi 1 santim tüm akvaryumun ve 5 kata çikarmak ölüm neredeyse 100 veye 150 kg civari boþ olarak onun için camci çagiricam sizce randuman tutarmi.. Yoksa direk atayim gitsinmi...

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
Önemli deðil, tamir edebilirsin. Yalnýz, alt cam çýkýnca akvaryum esner dikdörtgen durumundan geometride eþkenar dörtgen veya paralel kenar denilen yani açýlarý dik olmayan duruma gelir. Bu açýlarý büyütmeden yani tanký fazla esnetmeyecek þekilde ters çevirin. Fazla esneme yan camlarýn silikonunun ayrýlmasýna neden olur, ve bunu farketmeyip tamirden sonra doldurursanýz ayrýlan yerlerden akýtýr. Baþtan akýtmasa da sonradan su doldurunca zamanla basýnç etkisiyle de akýtabilir iþte felaket buna denir. Alt camýn çatlamasý durumunda çatlaðýn üzerine  çatlak bölge üzerine silikonla cam yapýþtýrarak da tamir olabilirdi.
Siz þimdi, önce akvaryum için uygun silikon alýn. Diðer silikonlar bakteri üreyip kararmamasý için zehir içerir. Alacaðýnýz silikonda zehir olmamasý gerek çünkü kýsa sürede balýklarýn ölümüne neden olur bu.
Henkel'in üzerinde akvaryum için olduðunu belirttiði silikonu var bunu alabilirsiniz. Köþeleri tam dik konuma getirerek yan camlar alt camýn üzerine oturacak þekilde doðru ölçü alýn. Ve ölçtüðünüz metre ile camcýya gidin. ben bunun ölçü aleti ile ölçtüm, ölçüler de þunlar deyip varsa 12mm yoksa 10mm kalýnlýðýnda cam kestirin. Alt ve üst kenarýný da ince bir zýmpara ile hafifçe zýmparalayýn ki keskin kenarlarda faz oluþsun, elinizi kesmesin ve buralardan ilerde yeni çatlaklar oluþmasýn.

Tankýn altýna yan camlarýn üzerine kesintisiz olarak mümkün olduðunca her yerde eþit miktarda olacak þekilde silikon çekin. Silikondaki kesintiler katlanmalar akýtmaya neden olabilir. Silikonu sürdükten sonra mutlaka iyi kontrol edin. Sonra bir arkadaþýnýzýn yardýmý ile o bir uçtan siz diðer uçtan tutmak üzere camý silikonlu kenarlarýn 1 cm üzerinde dengeledikten sonra yapýþtýrýn. Ve üzerine bastýrdýktan sonra bulabildiðiniz ya da önceden hazýrladýðýnýz aðýrlýklarý koyup 10 saat bu þekilde duracak þekilde býrakýn.