Benzer boyutlarda ben de bir sipariþ verdim L150 W60 H70. Arkadaþýn iþ yerine 23 nisanda kuracaðýz. Attýðým bitkilere yeni yer çýktý, 2 ay sonra buradakileri de nereye atacaðýz bilmiyorum.
Taban büyük olasýlýkla glosso olacak, hepinizi maça bekleriz. Yalnýz bu tek kale olacak. Belki ileride 2.5 metrelik yapacak olursak çift kale olabilir. Kalenin üzerine tavan gibi biraz geniþ olacak buraya riccia düþünüyorumdum ama caydým hemiantus cuba ekeceðim. Benim tanklarda Riccia çok aþýrý büyüyor, su mercimeði gibi attýkça bir yerlerde kalanlar kýsa sürede akvaryumu sarýp hatta yüzeye fýrlayýp ýþýðý kesiyor. 3-4 gün evden ayrýlýp sonra geldiðimde riccialarýn sülalesine dua
okumak zorunda kalýyorum. Aqua boy da dün bana hepsini attýðýný söyledi, birkaç gün sonra görür ne olacaðýný. Allah kimsenin tankýna riccia düþürmesin, salyangozdan bin beter. Bende bir de limonia ya benzer bir bitki var nereden aldýysam yok edemiyorum.
Eðreltileri (moss) taþ veya kütük üzerinde yetiþtirip öbek halinde tabana bazý yerlere koyduðunuzda güzel durabilir. Ama Birkanýn dediði gibi tüm tabaný kaplamak uzun iþ ve çok zor.
Ayrýca akvaryumunuz büyük olduðundan tabaný komple cryptocoryn, cüce valisneria ile de kaplamak fena olmayabilir.
Diðerleri bazen iðne oyasý gibi oylayýcý iþ. Cenk bu kadarýný 1 saatte dikmiþ.