Konu: Bitki türü hakkýda biraz bilgi.  (Okunma says 4329 defa)

BurakONAL

Bitki türü hakkýda biraz bilgi.
« : Nisan 22, 2008, 21:07:14 s »
Çok aradým ama bu bitkiyi interette ne resmini ne de hakkýnda bilgiye ulasa bildim. Acaba bu bitkiyi besleyen yada interetten kaynaðý hakkýda bilgiye sahip olan arkadaþlar yardýmcý olursa seviirim.
http://img72.imageshack.us/img72/3590/fotoraf0073cq5.jpg
Resimde biraz küçük ve ince çýkmiþ ama oldukça kalýn bir bitki.

BurakONAL

Ynt: Bitki türü hakkýda biraz bilgi.
« Yantla #1 : Nisan 23, 2008, 16:21:52 s »
Bu bitki hakkýnda bir þey daha fark ettim; bu bitki ne kadar kalýn olsa bile gofret gibi çýt kýrýldým bi btki.
Yorumlarýnýzý bekliyorum arkadaþlar.

quipu

• Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 162
« Yantla #2 : Nisan 23, 2008, 16:45:05 s »

Rseimde pek anlaþýlmýyor. Ama buna benziyorsa cabombadýr

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 277
« Yantla #3 : Nisan 23, 2008, 21:55:11 s »
Sorduðunuz öndeki bitki ise Limonophilia türlerinden biri. L.aquatica diyen de var, üretimhane, akvaryum vs ortamlara adapte olmaya çalýþan görünümleri, yapraklar arasý uzaklýðý kýl gibi yapraklarýnýn sýklýðý, rengi gibi özellikleri de bu adaptasyon süresinde deðiþtiði için ve birbirine benzeyen birçok tür arasýnda tam ismini bilmek de zor oluyor bazen. Nomenclature çalýþmalarý henüz tamamlanmamýþ olsa bu tür mutlaka ellerinden geçmiþtir. Doðru ismini oradan aramak kesin bilgi verebilir desem de yine alt türü tam tesbit etmek yukarýda yazdýklarým nedeniyle  zor.
Resimdeki L. sessiliflora ise cüce ambulia diye de bir ismi var.
Bana göre akvaryumda yetiþtirmek için uðraþýlmamasý gereken bir bitki. Ýnsanýn kýsa sürede hevesi bitiyor. Türkiye tatlý sularýnda yaþayan akrabalarýnýn da var olduðunu sanýyorum. Toplamýþtým bir zamanlar.