Önce kapak elinize geçti mi onu sorayým.
Vortexli sistemde, seramikli difüzördeki gibi karþý basýnç yok. Hatta vortex içinde santrifüj su hareketi nedeniyle basýnç düþüyor. Maya kabýnda buharlaþan veya bezen sallamalar nedeniyle veya þiþenin devrilmesi sýrasýnda hortuma çýkan þekerli suyu, vortex emip yukarý alýr. Karþý basýnçlý difüzörde ise hortum içindeki su yukarý emilir göremeyebilirsiniz. Ayný durum piyasada satýlan pompalý difüzörler için de geçerli. Damlatma kaplý mayalý sistem kurduðunuzda ikinci kap dibinde biriken sývý, bu ikinci þiþe yoksa dibinde toplanmayý gözleyemezsiniz. Ben Ýkinci kaptan da sývý çýkýþýnýn olacaðýný sanýyorum. Hatta vortex içinin kirlenmesinden gözledim. Seramikli difüzörde ise cam hazne içinde biriken maya kabý içindeki karýþým ile ayný renkte sývýyý göreceksiniz.
Bu karýþmanýn aþýrý olduðu durumlarda ise forumlarda CO2 patlamasý oldu, tanktaki su beyazlaþtý gibi yazýlar gördüm. Bu beyazlaþma renksiz CO2 nin tank suyunda aþýrý çözünmesinden deðil mayalý kap sývýsýnýn karýþmasýndan olduðunu sanýyorum. Umarým böyle durumu yaþamazsýnýz. Ama bir sorunun olma olasýlýðý varsa mutlaka karþýlaþýlacaktýr. Sende, bende veya baþka birilerinde.
Sizde vortex içinde beyaz renkli, pelteye benzer, bulutsu kirlenme olmuyor mu?