Konu: Kum deðiþikliði  (Okunma says 16371 defa)

Hakan03

• Yeni üye
  • *
  • leti: 14
Kum deðiþikliði
« : Mays 29, 2008, 16:00:13 s »
Arkadaþlar;
http://img382.imageshack.us/img382/4530/06052008099kf3.jpg
resimdeki akvaryumum tabanýný hagen siyah kumla deðiþtirmek istiyorum akvaryumumda þu an için en altta jbl nin 5 kg lýk gübreli bitki kumu üstünde lavtaþý kýrýðý ve midye kýrýðý en üstede gene lavtaþý kýrýðý var kumun tamamýný çýkarýp bitkileride söküp en alta gene bulabilirsem jbl 5 kg lýk gübereli kum üstüne  lav taþý kýrýðý ve en üste de hagen siyah kum düþünüyorum jbl gübreli kum bulamassam çiçekçilerde satýlan bitki torfu alýp enalta yaymayý üstüne ,ince kuars koymayý ve onun üstüne lavtaþý kýrýðý ve en üstede hagen siyah kum koymayý düþünüyorum.
1-Acaba 85-60h-45 ölçülerindeki akvaryumum için kaç kg lýk hagen siyah kum almalýyým elimde yaklaþýk 7-8 kg lýklavtaþý kýrýðý var.
2-Iþýk sitemi olarak elimde 2 osram aqua 18 wat ve 1 adet plips daylight var.Bunlara ilave olarak 2 adet daha plips aqurella ilave etmeyi düþünüyorum ýþýk yeterli olur mu?
3-Tüm bu iþlemleri yaparken elimde olan 2 adet 10-12 cm arsý alenguer diskus ve  6-7cm 2 adet redmalbora diskus ve tetra türü canlýlarý kovaya alýp hava motoruyla hava vererek bu iþlemleri gerçekleþtirmeyi düþünüyorum mevcut akvaryum suyundan alabildiðim kadar bidonlara alacam ve kalan suyu dinlenmiþ suyla deðiþtirecem acaba balýklar için sakýnca olur mu elimde baþka bir tank yok malesef.
Arkadaþlar yorumlarýnýz bekliyorum yardýmcý olan görüþlerini belirten arkadaþlara þimdiden teþekkürler.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
Ynt: Kum deðiþikliði
« Yantla #1 : Mays 29, 2008, 22:41:46 s »
Merhaba öncelikle çok zahmetli bir iþe giriþtiðinizi belirtmek istiyorum. Gerçekten zor bir iþ kolay gelsin. JBL in 5 kiloluk kumu dediðiniz sanýrým JBL Aquabasic. Eðer oysa maltepe pet'te bulabilirsiniz. Onun yerine Seachem Florutie Red'ide tavsiye ederim. www.otuz.com
Sorlarýnýza gelince
1- Sadece siyah kumdan 5 cm yükseklik için 19 litre civarý almanýz gerekli. Diðer kumlarla birlikte yükseklik artacaðýndan sanýrým bu size yetecektir.
2- Þuan litre baþýna 0,2 watt gibi bir aydýnlatmanýz var 2 Aquarelle ile bu 0,4 civarýna gelirki bu bile yetersiz bence.
3- Oldukça riskli bir durum özellikle balýklarý aktarma sýrasýnda oluþabilecek stres tehlikeli olabilir.

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 277
« Yantla #2 : Mays 30, 2008, 08:22:04 »
Hagen siyah kumu bir süzgeç içinde, üzerinden duþ ile 1 dakika su geçirecek olursanýz, suyu hiç bulandýrmadan akvaryuma mevcut kum üzerine ekleyebilirsiniz.

Hakan03

• Yeni üye
  • *
« Yantla #3 : Mays 30, 2008, 09:22:06 »
Peki 10 kg kadar hagen siyah kum alýp akvaryumun tabaný üstüne aklasem nasýl olur yeterli olurmu bu sefrde akvaryumdaki kum miktarý çok fazla mý olur.

Hakan03

• Yeni üye
  • *
« Yantla #4 : Mays 30, 2008, 16:38:21 s »
Birde hegen siyah kum bitkiler için yararlýmýdýr otuz comda demir içermektedir yazýyor, renk olarak nasýldurur akvaryuma ýþýðý çok çeker mi doðrusu çok kararsýzým.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #5 : Mays 30, 2008, 17:01:37 s »
Iþýðý çekmesi niye sorun olsun ki :) Bayaðý övülen bir kum, yakýnda ben de kullanmaya baþlayacaðým.

lepto

• Üye
  • **
  • leti: 23
« Yantla #6 : Mays 30, 2008, 22:48:12 s »
Siyah kumun ýþýk çekmesi durumu garip geldi açýklarmýsýnýz..Hagenin tüm ürünlerini gözü kapalý alýrým ...

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #7 : Mays 31, 2008, 01:41:38 »
Gerçekten hagen'in tüm ürünleri kalite olarak çok iyi. Hepsini kullanmadým ama kullandýklarýmda bu durum belliydi. Siyah kum ortamý biraz daha karanlýk gösterebilir belki ama zaten ilk mesajýmda da dediðim gibi aydýnlatmanýzý arttýrmanýz þart. Demir içeriði konusunda ise birþey diyemiyorum ama olmadýðýný zannediyorum.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #8 : Mays 31, 2008, 15:20:53 s »
Evet Hagen gerçekten çok kaliteli. Mesela Fluval peat kadar iyi bir torf daha görmedim piyasada. Iþýðý çekmesi kumu ýsýtacaðý için kýþýn tabandan ýsýtma ile kökleri sýcak tutma gibi bir görev bile üstlenebilir :) Karanlýk gösterebilir gerçekten ama zaten yeterli aydýnlatma yoksa kumun hiç bir önemi yok.

Hakan03

• Yeni üye
  • *
« Yantla #9 : Haziran 02, 2008, 09:29:04 »
Peki benim þu andaki kumda muhtemelen bir çok bakteri üremiþ durumda hagen kumu koyduðumda kumda bakteri kalmayacak bu diskular için sorun oluþturur mu?

Hakan03

• Yeni üye
  • *
« Yantla #10 : Haziran 02, 2008, 09:41:34 »
Geçenlerde baþka bir markanýn siyah kumunu almýþtým daha doðrursu marka yoktu akvaryumcuda satýlýyordu ve akvaryuma koydum ama akvaryumun içi acayip karardý tabi ýþýðýmda az olmuþ olabilir ama akvaryumumun içi çok kararmýþtý bende üstüne ince beyaz kuarz kum almýþtým tabi aldýðým siyah kum mattý açýkcasý hagen siyahtada böyle biþey baþýma gelir mi diye korkuyorum ýþýðým þu an için 18x3=54 wat litre baþýna endüþük wat hesaplandýðýnda bunu baþka bir forumdan bulmuþtum benim akvaryum için minumum yaklaþýk 90 wat çýkýyodu 2 flo daha eklediðim zaman 5x18=90 wat oluyor.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #11 : Haziran 02, 2008, 15:04:01 s »
54watt ideal diyebilmemiz için akvaryumun 100 lt altýnda olmasý gerekir.

Hakan03

• Yeni üye
  • *
« Yantla #12 : Haziran 03, 2008, 17:20:27 s »
18x5=90 wat 54 wat deðil yaklaþýk 170-180 litre

Hakan03

• Yeni üye
  • *
« Yantla #13 : Temmuz 21, 2008, 15:29:40 s »
Arkadaþlar tabaný komle deðiþtirdim akvaryumun yeni halini verdiðim adresten takip edebilirsiniz.
http://www.akvaryum.com/Forum/bitkili_akvaryumun_sifirdan_düzenlenmesi_k192139.asp

yhakan

• Yeni üye
  • *
  • leti: 8
  • Ad Soyad: Hakan Karataþ
« Yantla #14 : Temmuz 21, 2008, 17:33:51 s »
Hagen siyah kumla ilgili olarak belirtmek isterim ki, piyasada satýlan bu kumun hagen firmasýyla hiçbir ilgisi yoktur. Zaten ambalajýnda da bu marka yer almýyor.( en azýndan benim canlýbitki.com'dan aldýðým 25 kg.'lýk paketlerde yok.)

Firma ile yazýþtým. Gelen cevap aynen þöyle:

Dear Hakan Karatas,
>
> I have discussed this with our Category Manager for these items. There
> > are two items, as such an item number would be best to truly
> identify the product you actually have. One, listed as Black Sand is
> not suitable for discus, this will be best identified with a clear
> label stating its > origin as coming from China. These bags were
> discontinued a while ago. The replacement product is actually a very
> fine gravel called black beach Gravel, fine. This is suitable for
> discus, it has been seen to raise the > KH by about 60, which I am
> told is quite suitable for discus. So, as you > can see, one will be
> fine for your discus, the other is not a good > suggestion for them.
>
> Best Regards,
>
> Steve Pond
> Customer Service Manager
> Rolf C. Hagen Inc.
>