Konu: Alg Sorunlarýný gidermek için tavsiyeler  (Okunma says 14751 defa)

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Alg Sorunlarýný gidermek için tavsiyeler
« : Haziran 12, 2007, 10:03:57 »
  • Suyun fazla kirlenmesine izin vermemelisiniz. Nitrat oranýný normal seviyede tutmak için düzenli su deðiþimi yapýn.
  • Yosunlarla yarýþabilecek hýzlý büyüyen bitkiler ekin.
  • Bitkileriniz için düzenli gübreleme yapýn ve hiçbir maddenin eksik veya fazla olmasýna izin vermeyin.
  • Bitkilere uygun floresanlar kullanýn ve Güneþ ýþýðýndan sakýnýn.
  • Bazý maddeleri çok fazla içeren musluk suyunu akvaryumunuzda kullanýrken dikkatli olun.
  • Yosun yiyici türler besleyin.

ephimetheus

• Üye
  • **
  • leti: 54
Ynt: Alg Sorunlarýný gidermek için tavsiyeler
« Yantla #1 : Haziran 22, 2007, 13:41:36 s »
Oluþmuþ alg için önerileriniz var mý?

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #2 : Haziran 22, 2007, 13:55:11 s »
Oluþmuþ alg için öncelikle su deðiþtirilmeli ve bundan sonra temiz tutulmaya çalýþýlmalýdýr. Iþýklandýrma çoksa azaltýlmalýdýr. Kullandýðýnýz suya has olarak belli bir maddede aþýrýlýk varsa bu kontrol altýna alýnmalýdýr. Bu tedbirlerden sonra yosunlar kazýndýðý takdirde bir daha kolay kolay oluþmayacaktýr. Kazýnamayacak yerlerde iseler yosun yiyen balýklar eklenmeli veya kimyasal maddeler kullanýlmalýdýr.

ephimetheus

• Üye
  • **
« Yantla #3 : Haziran 22, 2007, 14:48:44 s »
Ne tür balýklar tavsiye dersiniz?

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #4 : Haziran 22, 2007, 14:59:51 s »
Biraz önce yayýnladýðým Bitkili akvaryumlar için En iyi 5 yosun yiyici makalesine bakabilirsiniz.

ephimetheus

• Üye
  • **
« Yantla #5 : Haziran 22, 2007, 22:08:22 s »
Teþekkürler Birkan Bey.

Bu arada forumunuz hayýrlý olsun!

ephimetheus

• Üye
  • **
« Yantla #6 : Haziran 23, 2007, 00:02:58 »
Bu arada unutmadan ekleyeyim. Alg için Sera Algovec adlý ürünü kullandým uzun süre ve çok memnun kaldým. Gerçi üzerinde etken madde miktarý vardý ama yine de NMR spektroskopisi ve titrimetrik yöntemle kontrol ettim ve kendim 2 litre kadar hazýrladým. 167mg/mL miktarda bakýrsülfat.dihidrat içeriyor. (CuSO4.2H2O) Yaklaþýk 4 ton su için yeterli.

Ayrýca 2 katý dozda sakallý yosunlarý temizliyor ve balýklarý olumsuz etkilemiyor.

Selman Kahya

• Üye
  • **
  • leti: 71
« Yantla #7 : Mart 12, 2008, 14:20:22 s »
Sera Algovec nasýl kullanýlýyor. Direk suya mý ekliyoruz? Oraný nedir? Kaç litreye kaç damla? bilen varsa yazabilir mi? Ayrýca Tetra'nýnda ayný iþlevi gören bir ürünü var mý?

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #8 : Mart 12, 2008, 22:22:20 s »
Üstünde yazmasý gerek. Bende bir kutu var ama kullanmadýðýmdan hiç bakmadým. Direk suya 1damla/litre gibi bir oranla dökülüyor galiba. Biyolojik dengeyi bozduðundan son tercih olmalý.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #9 : Mart 12, 2008, 22:24:08 s »
Tetra'nýn alg için 4 ürünlük bir serisi var. Algizit, algostop...vb.

Selman Kahya

• Üye
  • **
« Yantla #10 : Mart 13, 2008, 12:25:30 s »
Akvaryumuda yasun problemim var. Özellikle camda yapraklar üzerinde tüy gibi yosun var. Bu yosun yoðun bir biçinde her yeri kapladý diyebilirim. Azda olsa sakal yosun mevcut. Su deðiþimi yapýyorum.  Çözüm bulamazsam son çare olarak kimyasallara baþvuracaðým.

Sizce hangisi daha kalitelidir. Sera Algovic mi yoksa tetranýn ürünleri mi?

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #11 : Mart 13, 2008, 12:36:22 s »
Valla hiç bir fikrim yok. Fakat olaya þöyle bakýyorum ben: Sonuçta yosunlar akvaryumdaki bir dengesizlik yüzünden ürüyor. Biz alýp elimize ilacý biyolojik dengeyi daha da bozarak yosunlarý öldürürsek sonuç daha kötüye gider. Yosunlar dengesiz su þartlarýný dengelemek için ürüyor neticede. Yosunlarý öldürürsek ya geri gelir ya da baþka bir olumsuzluk akvaryumu kötüye götürür. Bence balýk sayýsý çoksa azaltýn ya da bir süre içme suyu falan kullanýrsanýz sudaki dengesizlik gidebilir.

Selman Kahya

• Üye
  • **
« Yantla #12 : Mart 13, 2008, 16:37:03 s »
Sorunun bende olduðunu biliyorum, ilk 2 ay kadar hiç yosun yoktu. Ýþlerimin yoðun olduðu ocak ayýnda pek ilgilenemedim. Özellikle akvaryum bir süre Co2 siz kaldý. Daha sonra yosunlar baþgöstermeye baþladý. Þimdi akvaryumu temizledim, timer aldým ve aydýnlatmayý düzene soktum, bu akþam mayalý sistemide yenileyeceðim. Yine sorunu çözemezsem kimyasallara baþvurmam gerekece.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #13 : Mart 13, 2008, 18:51:24 s »
Mevcut yosunlarý temizledkten sonra tekrar oluþmaz umarým

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 277
« Yantla #14 : Mart 14, 2008, 10:49:44 »
Akvaryumunuzda bitki varsa asla algisit kullanmayýn. Önce yarý yarýya su deðiþimi ve kýsa sürelerle bunun tekrarý ile ayný anda bitklerin sürekli geliþeceði ortamýn saðlanmasý gerekir.
Bitkiler akvaryumunuzda geliþmeye baþladýklarýnda ve fosfat içeren bitki katkýsý kullanmadýðýnýzda, alglerin geliþmesi duracaktýr.

http://www.bitkiliakvaryum.com/forum/index.php/topic,489.new.html#new