Konu: CO2 REAKTÖRÜ EV YAPIMI  (Okunma says 16853 defa)

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 266
  • Ad Soyad: NURÝ ÜÇÜNCÜ
CO2 REAKTÖRÜ EV YAPIMI
« : Haziran 13, 2007, 02:10:00 »
% 100 CO2 Çözen reaktör yapýmý: GÜRKAN BEYDEN ESÝNLENEREK YAPILMIÞTIR
 Malzemeler: 0,5 lt küçük su þiþesi  ve kapaðý.
 Þiþe dibinden 2-3 cm kesilecek.
Kesilen parçanýn taban kýsmýnda  hava hortumu geniþliðinde  5-6 delik açýlacak.
 Kesilen parça þiþenin altýndan,. þiþenin ortasýna kadar itilerek sýkýþtýrýlýp sabitlenecek. Mümkünse biraz yatýk sabitleyin.
  Þiþenin kapaðýný delerek,   dýþ filitrenin çýkýþ hortumunu,  þiþeye baðlayýn.  Kapakla hortum baðlantý yerlerinden hava kaçmamalý.
 Co2 çýkýþýnýda  kabarcýklar þiþenin  içine girecek bir þekilde sabitleyin.
 Reaktörünüz hazýr güle güle kullanýn.   Þiþe tamamen suyun içinde olmalý, ve dik durmalý

co2 böylece kesilerek þiþenin ortasýnda sabitlenen  taban kýsmýnýn altýnda birikecek  oluþan basýnçla tabandaki delikler den geçerek dýþ filitreden gelen su ile tamamen çözülecek ve þiþenin altýndan  akvaryuma karýþacak
« Son Dzenleme: Haziran 13, 2007, 02:22:44 Gnderen: Nuri Üçüncü »

sabiht

• Yeni üye
  • *
  • leti: 19
Ynt: CO2 REAKTÖRÜ EV YAPIMI
« Yantla #1 : Haziran 18, 2007, 11:10:49 »
Akýllýca...Çizim mümkünmü acaba..?

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #2 : Haziran 18, 2007, 15:35:41 s »
http://img174.imageshack.us/img174/9274/adszry3.png

Çizimi bu kadar yapabildim, inþallah anlaþýlýr olmuþtur.

oakdamar

• Yeni üye
  • *
  • leti: 15
« Yantla #3 : Ekim 16, 2007, 23:58:04 s »
çözüm olduðu doðru ama bana pek estetik gelmedi.

Saygýlarýmla,

Özgür Akdamar

martt

• Yeni üye
  • *
  • leti: 7
« Yantla #4 : Ekim 17, 2007, 21:43:24 s »
arkadaþlar bunlkara hiç gerek yok

ben dýþ filtreinn(eheim 2217) çekiþ hortumuna mevcut co2 gazý ný veriyorum (Akvaryum 200 litre) hiç de kabarcýk göremiyorum(fotosentez yapan bitkilerden çýkan o2 kadar bile gözükmüyo)

yani;

reaktötöre ihtiyaç duymuyorum 

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #5 : Ekim 17, 2007, 22:48:25 s »
arkadaþlar bunlkara hiç gerek yok

ben dýþ filtreinn(eheim 2217) çekiþ hortumuna mevcut co2 gazý ný veriyorum (Akvaryum 200 litre) hiç de kabarcýk göremiyorum(fotosentez yapan bitkilerden çýkan o2 kadar bile gözükmüyo)

yani;

reaktötöre ihtiyaç duymuyorum 

Çýkan kabarcýk sayýsýný bilemezsiniz. Ayrýca sürekli olarak filitrenin içine verilen co2, zamanla filitrenizin içindeki nitrifikasyon bakterilerininde yok olmasýna neden olabilir. Filitre içindeki malzemelerde co2 i tutarak filitre içinde hapsedebilir,VE BÝYOLOJÝK ARITIM OLUMSUZ YÖNDE ETKÝLENEBÝLÝR.

sabiht

• Yeni üye
  • *
« Yantla #6 : ubat 22, 2008, 09:36:05 »
Nuri Bey Günaydýn ....

Çiziminizi inceledim ufak bir ricam var...Acaba Dýþ filtreden gelen suyun sisteme nereden girdiðini ve nereden çýktýðýný, suyun akýþ yönünü göstermeniz mümkünmü..? Bu sisitemi dýþ filtremin çýkýþ hortumunun ucuna monte edeceðim yani filtreden gelen su önce reaktöre oradan da akvaryuma karýþacak.. Çünkü sisteminizi þu anda boþ olan ve yeni kurmak üzere olduðum akvaryumum  dibine sabitleyip, mümkün olan en estetik þekilde kurmayý düþünüyorum ...Saygýlarýmla..Cevaplarsanýz sevinirim...

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #7 : Mart 01, 2008, 01:25:35 »
Nuri Bey Günaydýn ....

Çiziminizi inceledim ufak bir ricam var...Acaba Dýþ filtreden gelen suyun sisteme nereden girdiðini ve nereden çýktýðýný, suyun akýþ yönünü göstermeniz mümkünmü..? Bu sisitemi dýþ filtremin çýkýþ hortumunun ucuna monte edeceðim yani filtreden gelen su önce reaktöre oradan da akvaryuma karýþacak.. Çünkü sisteminizi þu anda boþ olan ve yeni kurmak üzere olduðum akvaryumum  dibine sabitleyip, mümkün olan en estetik þekilde kurmayý düþünüyorum ...Saygýlarýmla..Cevaplarsanýz sevinirim...

Su direk üsteki kapaktan giriyor.  Kapaðý delerek çýkýþ borusunu kapaða taktým. Yukardan dökülen su karbondioksit kabarcýklarýný parçalayarak çözüyor. BAYAÐIDA ÝYÝ ÇÖZÜYOR .
Cevap biraz geç oldu kusura bakma.

sabiht

• Yeni üye
  • *
« Yantla #8 : Mart 04, 2008, 15:34:31 s »
Teþekkür ederim...Yeni sistemim de, kum altýnda nasýl kurabilirim diye düþünüyorum...

haltbar

• Yeni üye
  • *
  • leti: 7
« Yantla #9 : Austos 15, 2009, 00:01:50 »
Bu dediðiniz sistemin bir resmi yada çizimi varmý acaba?

RESUL ÞEFÝK EFE

• Yeni üye
  • *
  • leti: 1
  • Ad Soyad: RESUL ÞEFÝK EFE
« Yantla #10 : Nisan 29, 2013, 21:27:39 s »
Arkadaþlar...
Bu reaktör ve difizör iþine açýklýk getirmek istedim.
Reaktör co2 gazýnýn oluþmasý için gereken reaksiyonun meydana geldiði kap yada araç vs....
Difizör ise co2 gazýnýn suda cözünmesini saðlamak yani difizyonu geçiþi saðlayan araç yada bu amaçla kullanýlan tertibat.