Konu: Bitkili tankta Hidra ile mücadele / Struggling with Hydras  (Okunma sayýsý 6834 defa)

alpinho

• Baðýmlý Ãœye
  • Özel Ãœye
  • Ýleti: 414
Bitkili tankta Hidra ile mücadele / Struggling with Hydras
« : Haziran 24, 2008, 17:17:34 ös »
Ben baþlayayým ilk olarak.Öncelikle hoþgeldiniz.

Tankýmda son zamanlarda hasýl olan hidralarla kimyasal mücadele olmadan nasýl baþedebilirim?

Tankta canlý yem kullanmýyorum.Sadece arada bir salyangozlarý kýrarak canlý yem babýnda veriyordum.Nedeni nedir ve çözüm önerisi nedir?

Saygýlarýmla.

First, i wanna start. Welcome.

How i can struggle with "Hydras" without chemical things?

I don't use live beat. Sometimes i crush some snails. Why i saw this "Hydras" and what's your suggestion to untie this problem.

Sincerely.

« Son Düzenleme: Haziran 27, 2008, 13:29:56 ös Gönderen: admin »

Joker

• Baðýmlý Ãœye
  • Özel Ãœye
  • Ýleti: 277
Ynt: Bitkili tankta Hidra ile mücadele / Struggling with Hydras
« Yanýtla #1 : Haziran 29, 2008, 16:55:51 ös »
Güzel bir konu ama henüz yanýt gelmemiþ. Gelecek yanýtý merakla bekliyorum. Doðadan pire topladýðým zamanlarda benim de baþýma gelmiþti.
Bildiðim çözüm balýklarý alarak suyun sýcaklýðýný ani yükselterek 40-45 derecede 1-2 saat tutmak. Ayrýca moly, kýlýçkuyruk vs bunlarý yediðinden bu balýklarla da çözüm öneriliyor. Tomurcuklanarak ve yumurtlayarak 2 yolla ürediklerini ortaokuldan hatýrladýðým bu poliplerin takla atarak yer deðiþtirmeleri çok ilginçtir.
Pire ve rotiferlerle beslendiklerinden canlý yemi kesip onlarý aç býrakmakmak da diðer mücadele yöntemi.

Oliver

• Yeni üye
  • Özel Ãœye
  • Ýleti: 18
Re: Bitkili tankta Hidra ile mücadele / Struggling with Hydras
« Yanýtla #2 : Temmuz 21, 2008, 08:30:30 öö »
First I want to say "Hello" to all my fans in Turkey :-)

To your question:

1st solution: Try to put in a pond snail named: Lymnaea stagnalis. This snail eat Hydras - it is normaly a pond snail but for eating the Hydras you can keep them in your tank. After them you can remove them.

2st solution: The fishes Trichogaster trichopterus and Colisa chuna also like to eat Hydras.

I hope this helps you a little bit.

Best regards,

Oliver Knott

www.oliver-knott.com

Ben de öncelikle Türk takipçilerime "Merhaba" demek isterim :)

Sorunuz için ;

1.Çözüm: Akvaryumunuza Lymnaea stagnalis adlý havuz salyangozlarýndan koymayý deneyin. Bu salyangozlar hidralarý yer. Normalde havuzda bakýlmalarý gerekir ama hidralarý yemesi için akvaryumunuza koyabilirsiniz, daha sonra da akvarymunuzdan çýkrabilirsiniz.

2.Çözüm: Trichogaster trichopterus ve Colisa chuna balýklarý da hidralarý yemeyi sever.

Umarým bu tavsiyelerin bir yardýmý olur.

En iyi dileklerimle,

Oliver Knott
« Son Düzenleme: Temmuz 21, 2008, 23:10:23 ös Gönderen: admin »

alpinho

• Baðýmlý Ãœye
  • Özel Ãœye
  • Ýleti: 414
Ynt: Bitkili tankta Hidra ile mücadele / Struggling with Hydras
« Yanýtla #3 : Temmuz 22, 2008, 18:59:17 ös »
Thanks to for answer.
This to come into existence and how non existence to not idea. But now, there is not to matter.

Cevabýnýz için teþekkür ederim.
Bunun nasýl oluþtuðu ve nasýl ortadan kalktýðýný bilmiyorum.Fakat þu an için sorun kalmadý gibi görünüyor.