Konu: Ýlk Iwagumi Denemem  (Okunma says 32090 defa)

joey

• Üye
  • **
  • leti: 52
Ýlk Iwagumi Denemem
« : Haziran 27, 2008, 14:11:11 s »
Netteki bitkili akvaryumlarý araþtýrýken iwagumi diye bir stile rastlayýnca çok beðendim ve denemeye karar verdim.

Tank Ölçüleri: 45*30*30
Filtre: Atman Þelale Filtre
Taban: Torf - Diatomit - Dere Kumu
Iþýklandýrma: 24W T5 Floresan
Gübreleme: N,P,K,Fe ve iz elementler.

Akavryumu ilk kurduðumda aþaðýdaki gibi oldu.

Daha sonra soldaki taþ çok kçük geldi gözüme ve aþaðýdaki gibi daha büyüðüyle deðiþtirdim.

Baþta HC ve E.Tenellus kullanacaktým fakat her ikisi de stoklarda olmayýnca bende Glosso ve E.Parvula kullandým.

Suyu 128lt'lik bitki akvaryumumdan doldurdum. Bu nedenle döngü bayaðý bir hýzlanmýþtýr diye umuyorum.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Ýlk Iwagumi Denemem
« Yantla #1 : Haziran 27, 2008, 14:31:03 s »
Çok iyi gidiyor. Tebrik ederim.

joey

• Üye
  • **
« Yantla #2 : Haziran 27, 2008, 23:00:39 s »
DIY CO2 düzeneðini kurdum. Difüzörle suya veriyorum. Oldukça verimli çalýþýyor gibi görünüyor.

« Son Dzenleme: Haziran 27, 2008, 23:00:59 s Gnderen: joey »

alpinho

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 414
« Yantla #3 : Haziran 28, 2008, 09:38:11 »
Oldukça güzel bir baþlangýç.

joey

• Üye
  • **
« Yantla #4 : Temmuz 03, 2008, 21:22:36 s »
Bitkileri dikeli bir hafta oldu ama henüz anlamlý bir geliþme olmadý bitkilerde. Günlük 2 saat siestalý toplam 6 saat aydýnlatma var. Su deðiþiminden sonra 10ml K ekledim. Henüz alg oluþmamasý için N,P ve Fe eklemiyorum. Bir de döngünün hýzlanmasý için günlük olarak oturmuþ tankýmdan su ekliyorum. Bu prosedürde yanlýþ yaptýðým bir yer var mý? Her tür öneri için þimdiden teþekkür ederim.

« Son Dzenleme: Temmuz 03, 2008, 21:23:43 s Gnderen: joey »

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #5 : Temmuz 08, 2008, 22:11:14 s »
Aydýnltma belki. Çünkü aydýnlatma seansý en az 4 saat sürmeli diye biliyorum. 6 saatin ortasýnda kenarýnda bir mola varsa bitkilerew yetersiz geliyor olabilir. Belki de adaptasyon süresi uzadý... Ben de tatile çýkmadan evvel biraz yýpranmýþ glossogtima köklerini tek tek yeni hagen siyay kumuma diktim, bakalým döndüðümde beni ne bekliyor olacak.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #6 : Temmuz 16, 2008, 16:33:36 s »
Aydýnlatma periyodu banada düþük geldi. Özellikle glossostigma gibi yüksek ýþýk isteyen bir bitki için 2 þer saatlik periyotlarla 6 saat yetersiz gelebilir. Kurulumdan ne kadar zaman geçti bilmiyorum ama ufak tanklarda su deðerlerini korumak çok zor. Ben 35 litrelik nanomda 2. yosun problemiyle uðraþýyorum ve neredeyse 1 aydýr yeter miktarda iz element gübresinden baþka'da gübre eklemediðim halde. Su deðerlerini kontrol altýnda tutabilmek için test kitleri edinmeniz yararýnýza olacaktýr.

joey

• Üye
  • **
« Yantla #7 : Austos 08, 2008, 13:58:10 s »
Uzun süredir yosun sorunuyla uðraþtým ama malesef  baþarýlý olamadým. O yüzden þimdiki haliyle bir fotoðrafýný gönderiyorum. Günde 8 saatlik kesintisiz aydýnlatma var. Gübreleme yöntemim þu þekilde 1.gün N ve K, 2.gün Fe,3.gün %40 su deðiþimi ve bunu sürekli tekrarlýyorum. Haftada bir kere iz element gübresi veriyorum. Bu sorun için ne önerebilirsiniz? Baþta taþlardaki yeþillenme hoþuma gidiyordu ama artýk kontrol edilemez bir hal aldý.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #8 : Austos 08, 2008, 20:52:28 s »
Küçük tanklarda su dengesini korumak gerçekten çok zor. Eklediðiniz en ufak bir miktar fazlalýðý bile eri dönülmez problemler yaratabilir. Þu aþamada yapabilecekleriniz test kitleri edinip gübrelemeyi ona göre yapmak yada gübrelemeyi kesmek.

joey

• Üye
  • **
« Yantla #9 : Austos 10, 2008, 12:57:39 s »
Dediðiniz gibi yapýp gübrelemeyi kestim. Su deðiþimlerine devam edeceðim. Aydýnlatma süresi yine ayný kalacak. Ne olacaðýný görelim bir. Geliþmeleri buraya yazarým tekrar. Ýlginiz için teþekkürler.

joey

• Üye
  • **
« Yantla #10 : Aralk 01, 2008, 19:39:20 s »
Güncel bir fotoðraf gönderiyim, epey olmuþ;

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #11 : Aralk 03, 2008, 15:40:57 s »
Gerçekten süper olmuþ. Yalnýz biraz salyangoz baskýný var gibi ;D En ön plandaki bitkiler ne acaba ?

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #12 : Aralk 03, 2008, 16:12:54 s »
Aradan geçen zamanda gerçekten güzel bir geliþim olmuþ. Birkan sanýrým en öndeki bitki Micranthemum Micranthemoides. Benim glossolarýn arasýndan da çýkmýþtý bu bitkiden ve farklý anlayana kadar bu glossolar neden hep yukarý uzayýp duruyor diye düþünmüþtüm :D

joey

• Üye
  • **
« Yantla #13 : Aralk 07, 2008, 20:01:51 s »
Öndekileri glosso diye almýþtým. Öndekilerin tamamý ayný tür.

cihanevitan

• Üye
  • **
  • leti: 114
« Yantla #14 : Ocak 21, 2009, 09:28:07 »
Bence güzel  ve deðiþik görünüyor.