Konu: Ýlk Iwagumi Denemem  (Okunma says 32092 defa)

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
Ynt: Ýlk Iwagumi Denemem
« Yantla #15 : Ocak 21, 2009, 09:48:06 »
gercekten guzel emeginize saglik

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
« Yantla #16 : Ocak 22, 2009, 10:54:02 »
Öndeki bitkiler bana glosso'dan ziyade micracanthemum gibi görünüyor. Onun dýþýnda akvaryum dizayný, benzer taþlarýn kullanýlmasý ve yerleþimi güzel görünüyor. Ancak kayalarýn ilk kurulumdaki resimlerini görünce biraz fazla sarý renkli görünmesi bende bir þüphe yarattý. Lakin sarý renkli taþlar genellikle kalsid açýsýndan zengin, dolayýsýyla suyun GH/KH deðerlerini etkileyebilecek potansiyele sahip taþlardýr. Ne tür bir taþ olduðunu biliyormusunuz acaba, yada herhangi bir test/deney uyguladýnýz mý acaba?

joey

• Üye
  • **
  • leti: 52
« Yantla #17 : Ocak 26, 2009, 20:15:17 s »
Herkese ilgisi için teþekkür ederim.
Herhangi bir test yapmadým taþlar için.
Salyangozlarla da bir süre mücadele ettim ama onlar galip geldi. Artýk uðraþmýyorum.
Güncel bir foto ekliyorum;

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yantla #18 : Ocak 26, 2009, 23:24:08 s »
salyangoz olayi kotu olmus :S umarim ilerleyen gunlerde ustesinden gelirsiniz

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #19 : Ocak 27, 2009, 00:04:01 »
Tabandakilerin glosso olmadýðýndan iyice emin oldum. Boylarýnýn yüksek olmasý dekoru biraz gölgelemiþ. Eðer üþenmezsenis onlarý söküp glosso dikmenizi tavsiye ederim. Böylece dekorda daha iyi gözükecektir.

joey

• Üye
  • **
« Yantla #20 : ubat 14, 2009, 20:09:23 s »
Epey bir budama yapýp boylarýný kýsalttým. Bunlarý söküp glosso dikmeye gerçekten cesaret edemem. Yine de öneri için teþekkürler.

Bir de bu akvaryuma bir tane siyah japon balýklarýndan koymak istiyorum. Koca gözlü olanlarýndan. Bitkilere zarar verir mi o tür? Isýtýcý olmadýðý için soðuk suda yaþayan bir balýk koymak istiyorum.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #21 : ubat 14, 2009, 20:15:35 s »
Yumuþak bitkilerin hepsinin tadýna bakacaktýr sevimli teleskop japonunuz. O yüzden tavsiye etmem.

joey

• Üye
  • **
« Yantla #22 : ubat 14, 2009, 23:15:25 s »
Hmm, o zaman þimdilik boþ kalmasý daha mantýklý gibi görünüyor. Teþekkürler.

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
« Yantla #23 : ubat 16, 2009, 16:00:14 s »
Son hali çok güzel olmuþ,tabandaki bitkiler sanýrým HemianthusMicranthemodies budamaya çok elveriþli bitkilerdir istediðiniz yerden istediðiniz kadar budayýp çok güzel bir görüntü ve þekil verebilirsiniz.

joey

• Üye
  • **
« Yantla #24 : Mart 10, 2009, 20:25:41 s »
Biraz budama yapýp ortadaki taþý daha büyük bir taþla deðiþitirdim. Þimdilik son hali bu þekilde;

Her türlü öneriye açýðým ayrýca bir tane balýk eklemek istiyorum. Isýtýcým olmadýðý için seçenekler sýnýrlý kalýyor. Sizin herhangi bir öneriniz var mý?

zanugh

• Yeni üye
  • *
  • leti: 1
« Yantla #25 : Mart 15, 2009, 17:15:49 s »
kýrmýzý bir beta'ya ne dersin ?..

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #26 : Mart 15, 2009, 18:08:02 s »
Sanýrým kullandýðýnýz büyük taþ benimde eskiden kullandýðýmdan. Özellikle sarý yerine bakýnca ayný gibi geliyor. Eðer salýným testi yapmadan koyduysanýz biran önce çýkarmanýzý tavsiye ederim yoksa müthiþ bir silikat birikimi ve kahverengi yosun oluþumu olacaktýr. Ben uzun süre bu problemle uðraþtým.

joey

• Üye
  • **
« Yantla #27 : Mart 15, 2009, 18:51:56 s »
Çok büyük gelince gözüme çýkardým, eskisini koydum tekrar. Biraz da cam, difüzör ve filtre temizliði yapýp, arka fonu kaldýrdým. Resimdekinden daha iyi görünüyor þimdi.

Balýk konusuna gelince ýsýtýcým olmadýðý için, koymak da istemediðim için balýk yerine amano karidesi ekledim 10 tane fakat çok fazla beðenmedim. Balýðýn verdiði havayý veremiyorlar akvaryuma. Böceðe benziyorlar, ýsýnamadým bir türlü.

Bir de resim ekleyeyim;

« Son Dzenleme: Mart 15, 2009, 19:15:03 s Gnderen: joey »

joey

• Üye
  • **
« Yantla #28 : Mart 20, 2009, 12:20:29 s »
Filtrenin görüntüsü ve sesi artýk beni rahatsýz etmeye baþladý ve kaldýrmayý düþünmeye baþladým. Akvaryumda bitkilerden baþka hiçbir canlý bulunmuyor. Sormak istediðim bu akvaryumdan filtreyi kaldýrýrsam ne gibi sorunlarla karþýlaþýrým?

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #29 : Mart 20, 2009, 15:54:54 s »
Tank'da hiç canlý yoksa organik yükde çok çok azdýr. Filtreyi çýkartmak yerinde olur diyemem ama çýkarýp gözlemekde fayda var. Birkaç haftalýk sýký bir gözlem ile sonuca ulaþýrsýnýz. Tabi bu dönemde su deðiþimlerini sýklaþtýrmak sonra yavaþ yavaþ düþürmek faydalý olacaktýr.