Konu: 130lt Bitki Tankým  (Okunma says 64825 defa)

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
Ynt: 130lt Bitki Tankým
« Yantla #75 : Mays 07, 2009, 15:19:15 s »
Ya sorma Harun benim karideslerde bir tuhaf,hepsi þeffaf oldular kirazlýklarý falan kalmadý hayalet karidese döndüler ;D yeni yerlerine alýþamadýlar herhalde.

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yantla #76 : Mays 07, 2009, 15:21:38 s »
Zaten olmasalar þasardým abi. Narin canlýlar ortamlarýyla oynamaya hic gelmiyor. Yýlda 1 kere yapcak bi sey yok. Ama ben sadece kiraz karidesler için ayrý bir tank yapýcam. Bitki olarakta sadece anubias bulundurmayý düþünüyorum yanlarýnda.

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
« Yantla #77 : Mays 07, 2009, 15:26:27 s »
Aaa karidesler java mossuz olmaz,bir tutamda java moss lütfen onlar için iyi bir besin ortamý saðlýyorlar.

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
« Yantla #78 : Mays 07, 2009, 15:51:58 s »
Onuda koyariz abi. :) Aklimda tesekkurler.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #79 : Mays 08, 2009, 16:11:12 s »
Harun bey tebrikler güzel bir çalýþma. Baya emek vermiþsiniz tanka. Umarým istediðiniz verimi alýrsýnýz. Kaybettiðiniz canlýlar için üzüldüm umarým baþka kaybýnýz olmaz. Yeni bitkilerle yapacaðýnýz yeni dizaynýnýzýda paylaþýrsanýz seviniriz.

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
« Yantla #80 : Mays 08, 2009, 16:29:35 s »
Teþekkürler Barýþ Bey,
15 mayýs gibi 8-9 kök rotala, 30-40 kök parvula dikip paylaþacaðým.

Bu arada Nymphaea lotus (zenkeri) sipariþi verdim.
Sarkýtma kapak kullanmaya da baþladýðýma göre umarým su yüzeyine çiçek açmasýný görebilirim. :)

Nymphaea lotus (zenkeri)

« Son Dzenleme: Mays 08, 2009, 17:51:29 s Gnderen: Punk@rt »

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #81 : Mays 09, 2009, 18:59:41 s »
Zenkeri Red harika birþey abi. Zamanýnda ben de besledim. Açýk akvaryumda harika olur. Yalnýz gelen soðaný mutlaka bir kaba ekerek akvaryuma koy. Zenkeri soðanýný bitki yerleþtikten sonra en ufak bir kýpýrdatman bile bütün yaprakalrýný dökerek uyku moduna girmesine sebep olabiliyor. Ben beslediðim zamanlar plastik yoðurt kabýný kesip dibine toprak üstüne de kum koyarak soðaný yerleþtirmiþtim. Soðanýn bir kýsmý gömülü bir kýsmý açýkta olmalý. Yalnýz çiçek için umutlanma. Akvaryumda bu ihtimal çok çok düþük.

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
« Yantla #82 : Mays 09, 2009, 21:29:07 s »
Yaþayýp görücez. Umudum var :D Saol Birkancým.

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
« Yantla #83 : Mays 15, 2009, 14:29:01 s »
Parvula dikmek gerçekten çok zormuþ. Bu gün kargo geldi. Öðle arasý hemen dikerim diye düþünüyordum, yarýsýný zor bitirdim. Co2 yi saniye 1 kabarcýk olarak ayarladým. Dikim iþlemleri bitince son halini sizlerle paylaþacaðým.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #84 : Mays 15, 2009, 17:34:55 s »
Gerçekten kök olarak dikmek zahmetli ve yorucu bir iþ. Zaten ince köklü olduðu içinde dikilse bile durmayabiliyor tabanda. Ama ben son dikimimde (15-20 gün önce) farklý bir yöntem izledim ve en azýndan çürüme olmadý ve yavaþ yavaþ geliþiyorlar.

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
« Yantla #85 : Mays 15, 2009, 17:59:43 s »
O yöntemi rica etsem aslýnda :)

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
« Yantla #86 : Mays 15, 2009, 18:02:59 s »
Parvulalar dikilirken uyulmasý gereken bir iki konu var. Bunlara dikkat edilirse hem dikim hem de akabinde geliþim çok daha iyi olacaktýr. Baþlangýç olarak parvulalar küçük gruplar halinde hazýrlanmalýdýr. Bu gruplar 3-5 cm aralýklarla seçili olan bölgelere dikilecektir. Dikmeden önce biti gruplarýnýn boylarý dikimin ardýndan kumun üzerinde kalan kýsmý 1-1.5cm kalacak þekilde kesilerek kýsaltýlmalýdýr. Bu þekilde hem yeni sürgünlerin oluþumu hýzlanacak hem de bir süre sonra ilk gruplarýnýz bozulmaya baþlayacaðýndan kötü görünümleri ortadan kaybolacaktýr.

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
Ynt: 130lt Bitki Tankım
« Yantla #87 : Mays 15, 2009, 19:00:33 s »
Dikim işlemini tamamladım. Gece boylarını dediğiniz gibi kısaltacağım, az önce de youtube' ta sizin anlattığınız gibi parvula dikimi izledim. Teşekkürler.
« Son Dzenleme: Mays 15, 2009, 20:09:52 s Gnderen: Punk@rt »

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
« Yantla #88 : Mays 16, 2009, 14:46:46 s »
Rotalalarýn akvaryuma arka kýsýma dikimlerini yaptým. Parvulalarý kendi içlerinde guruplara ayýrdým ve 3-5 cm aralýklarla akvaryumun ön ve hafif orta kýsmýna dokru diktim. Geliþimlerini hýzlandýrmak içinse parvulalarýn suda kalan kýsýmlarýný 1-1.5 cm kalacak þekilde budadým. Haftalýk %20 su deðiþimimi yaptým. Co2 yi saniyede 1 kabarcýk olacak þekilde ayarladým. Iþýklandýrma günde 10 saat. Sývý gübre sadece Sera Florena kullanýyorum.

Anubiaslarý nano ya aktarmayý düþünüyorum. Dizaynla ilgili þu an pek fazla bir þey düþünemiyorum. Umarým saðlýkla geliþirler.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #89 : Mays 16, 2009, 17:50:50 s »
Dizaynda biraz yükseltilere (kaya, kütük vs..) bitkilerde de biraz düzenlemeye ihtiyacýn var. Bitki sayýsý çok az olduðu için þuan düzenleme ertelenebilir ama bitkiler özellikle parvulalar geliþmeye baþlamadan önce kaya kütük tarzý dekor iþini halletmen lazým. Þu haliyle ilerde eksik bir görüntü olacaktýr. Özellikle taban bitkisinden birden uzun boylu bitkiye geçiþ görüntüyü biraz bozar. O yüzden aralarda kullanacðaýn kaya kütük bu konuda çok yardýmcý olacaktýr. Bence þimdiki haliyle akvaryumun saniyede bir kabarcýk co2 fazla. Ben bunun 3-4 katý hatta belki daha da fazlasý bitki için baþlangýçta 3-4 saniyede 1 kabarcýk kullanmýþtým.