Konu: 130lt Bitki Tankým  (Okunma says 64829 defa)

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
Ynt: 130lt Bitki Tankým
« Yantla #90 : Mays 16, 2009, 18:01:19 s »
Barýþ çok teþekkurler, hafta sonu umarým gerekli duzenlemeleri yapabilirim. Co2 konusunda hemen gerekli deðiþikliði yapacaðým.  Mosslar içinde ayrýca çok saol. :)
« Son Dzenleme: Mays 16, 2009, 18:02:54 s Gnderen: Punk@rt »

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
« Yantla #91 : Mays 18, 2009, 17:15:35 s »
Dün gece akvaryum sýcaklýðý 30 dereceyi buldu. Mayýsta böyle olacaksa vay halimize. Sabah kapaðý 20 cm yukarý sabitleyim. Fan taktým. Biraz önce kontrol ettim 26 derece su anda, fan hala çalýþýyor. Co2 3 saniyede bir kabarcýk olarak ayarladým. Barýþ'ýn gönderdiði mosslar bu gün kargo geldi, gayet saðlýklýlar. Çok teþekkür ederim gerçekten. Fakat mosslarý 2 küçük kaya parçasýna sabitleyip ana tanka koydum çünkü nano da anubiaslarýn köklerini budama yaptýktan sonra karideslerimde ölenler oldu 4-5 tane. Bunuda kökler budanýrken anubiaslarda bir salgý yapýyor sanýrým buda karidesleri etkiledi diye düþünüyorum :S

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #92 : Mays 19, 2009, 11:50:07 »
Harun hiç sorma bu sýcaklarla baþýmýz dertte. Özene bezene aldýðým gözüm gibi baktýðým Walichii'lerim içler acýsý halde :( Biran önce bir fan alýp sistemi kurmam lazým yoksa çok bitki kaybedeceðim. Moss'larý güle güle kullan. Karideslerine üzüldüm. Çok garip canlýlar bunlar. Ben dýþ filtrenin içinden her temizlikte 5-10 arasý canlý karides çýkartýrken tanktakiler bu kadar saðlýklý olmuyor neden se :D

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
« Yantla #93 : Mays 19, 2009, 11:53:46 »
Al bendende o kadar karidesler hakkýnda :D

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
« Yantla #94 : Mays 28, 2009, 13:53:54 s »
Ph 6' ya düþtü sonunda bugün. Rotalalar çok hýzlý geliþiyorlar. Parvulalar da daha bir hareket yok, bir turlu anlamadim :S Hafta sonu akvaryumun bir köþesine asma kökü eklemeyi planlýyorum. Kökün yüksek yerlerini moss ile gölge de kalan aþaðý kýsýmlarýný da anubias barteri ile kaplamayý düþünüyorum.

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
« Yantla #95 : Haziran 03, 2009, 12:22:02 s »
Limon ve sazlarý çýkardým akvaryumdan. Dizayn iþini hala erteliyorum. Haftalýk %20 su degisimlerine devam. 15 mayista ekledigim 10 kök rotalalar su anda 60 kök. Artýk uzamalarýný beklicem. Sadece parvulalar üzdü beni. Çürüyenlerin olucaðýný biliyordum ama sürgün vermemekte ýsrar ediyorlar. Ayrýca parvulalar yosunlanmaya baþladý.

Fotograflar telefonla cekildiði için düzgün deðil, kusura bakmayin.

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
« Yantla #96 : Haziran 05, 2009, 18:54:13 s »
Parvulalar da aþýrý þekilde sakal yosunu baþladý. Her hafta su deðiþimlerini aksatmiyorum. Gunde 10 saat ýþýklandýrma. 130 lt. 108w þeklinde. Su ile ýþýk arasý 10 cm. su yuksekliði 35 cm. Onlara istinaden rotalalarda öyle bir oluþum yok. Ayýklanacak gibide deðil yosun. En son çare bütün parvulalarý söküp arada yosunsuzlari ayiklayip tek tek dikmek olacak.  ???
« Son Dzenleme: Haziran 05, 2009, 18:55:28 s Gnderen: Punk@rt »

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
« Yantla #97 : Temmuz 24, 2009, 13:55:29 s »
1 kac aydýr akvaryumla pek fazla ilgilenemiyorum. Zaten günde sadece 1-2 saat görebiliyorum normalde de. O aralarda da haftada 1 su deðiþimi ve gübreleme yapýyorum. Ayrýca rotalalarý budayýp çoðalttým. Dizayn namýna hiçbir þeyin olmadýðý tankýmýn son hali aþaðýda.  ;D Bu pazar umuyorum ki zaman ayýrýp dizayn yapabilirim. Akvaryumum genellikle ince ve zayýf yapraklý bitkilerden oluþuyor. Ayrýca 1 kök parvulam kaldý yaþam mücadelesi vermekte su an  :-\
 Soner Abi gönderdiðin bitkiler için tekrar teþekkür ederim riccialarlada bir þeyler yapmaya çalýþýcam artýk. :) Þu anda bulunan bitkilerim: Rotala, Eledoa, Hemiathis, Bacopa ve Riccia. Pek fazla türe de girmek istemiyorum.  Dizayndan sonraki görünümü de sizlerle paylaþacaðým.

« Son Dzenleme: Temmuz 24, 2009, 13:58:27 s Gnderen: Punk@rt »

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
« Yantla #98 : Temmuz 24, 2009, 14:38:10 s »
Harun böyle bir tank senden beklemezdim rezaletttttt (kýzma takýlýyorum) Amazon ormanlarýna benzemiþ darmadaðýn ama inanýyorumki elin deðdiði zaman güzel bir dizayn yapacaðýný tahmin ediyorum ha gayret 2-3 saat te tankýn canavar gibi olur. ::) Ya Harun senin rotalalar gözüme çok güzel gözüktüler benimkiler uyuz cýlýz biþeyler Allah Allah, yada þöyle diyeyim komþunun tavuðu komþuya kaz misali  ;D >:( ;D ;D Haruuuun senin balýklar o karmaþada yüzebiliyorlarmý  ;D Senin balýklara birer tanede aðaç kesme makinasý verde gariplerim kendilerine yüzecek yer açsýnlar  ;D
« Son Dzenleme: Temmuz 24, 2009, 14:53:43 s Gnderen: soners »

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
« Yantla #99 : Temmuz 24, 2009, 14:58:03 s »
Ben kendime zor bakýyorum bu aralar :D Hafta sonu umarým her þey hallolacak  ::)

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #100 : Temmuz 24, 2009, 15:38:42 s »
Abi rotalalarýn durumu içler acýsý ;D Ya gübre ya aydýnlatma, birine acil çekidüzen vermen gerekiyor.

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
« Yantla #101 : Temmuz 24, 2009, 16:49:50 s »
Gübre farkýndayým.. Yosun problemim var dý kurunun yanýnda yaþta yanar misali :D

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
« Yantla #102 : Temmuz 27, 2009, 11:01:53 »
Hafta sonu düzenlemeden sonraki hali. Kayalarýmýn küçük olduðunun farkýndayým daha büyüklerini bulduðum zaman deðiþtirmeyi düþünüyorum.

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
« Yantla #103 : Temmuz 27, 2009, 11:10:47 »
Hýmmmm güzellll  ;)

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #104 : Temmuz 27, 2009, 12:06:00 s »
Gerçekten adama benzemiþ ;D Yalnýz resimler çok parlak diyaframý biraz ksýabilir miyiz acaba ;D