Konu: Mango Kökü Kullanýmý?  (Okunma says 25267 defa)

vatoz

• Üye
  • **
  • leti: 29
Mango Kökü Kullanýmý?
« : Temmuz 13, 2008, 12:19:24 s »
Slm bitkili akvaryuma geçiþ yapacaðýmdan dolayý eski sistemi komple iptal edip yeni akvaryum ve malzemeler aldým ve 4adet mango kökü aldým akvaryumda melek balýðý bakýcam benim sorunum ilk defa mango kökü kullanacaðým için mango köklerini akvaryuma yerleþtirmeden önce aldýðým yer kökleri bir tencerede kaynat ve 2-3 de normal suda beklet ondan sonra yerleþtir dedi sizce kaynatacaksam nekadar süre kaynatýp nekadar süre suda bekletmeliyim ki akvaryuma yerleþtirdiðim de suyu kýzýllaþmasýn? ??? ??? ???

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Mango Kökü Kullanýmý?
« Yantla #1 : Temmuz 14, 2008, 09:32:43 »
Bence bu kadar uðraþmaya gerek yok. Suyun kýzýllaþmasý niye sorun olsun ki ? Iþýðý kesmesi büyük bir sorun tabii ki ama bunun dýþýnda sorun olmaz. Ben akvaryumumu kurarken adamakýllý soðuk suda bile yýkamadým kütükleri. Baþta sarartma yapýyordu ama zamanla etkisiz hale geldiler. Bence 3-4 defa kaynatmakla uðraþmak gereksiz-yazýk-günah. Ýki kütük için bir tüp harcayacaksýnýz :) Küresel ýsýnmamýz var o yüzden yanlýþ bence ;D 1 kere kaynatmak bile büyük bir darbe olacaktýr. Sonra da yýkayýp koyun bence. Bu arada akvaryum kaç litre ?

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #2 : Temmuz 16, 2008, 16:20:36 s »
 Bende þuan 2 akvaryumda kullandýðým toplam 4 kütüðü hiç kaynatmadým. Sadece aldýðým gün potasyum permanganat (permasol) katýlmýþ suyun içinde bir gün bekletip dezenfekte ettikten sonra iyice yýkadým ve akvaryumlara yerleþtirdim. Özellikle melek besleyecekseniz kütüklerin yaptýðý ve suyu sarartan salýným iþinize yarayacaktýk çünkü salgýdýklarý hümik asit sayesinde suyu yumuþatýrlar.

vatoz

• Üye
  • **
« Yantla #3 : Temmuz 18, 2008, 22:34:59 s »
Bence bu kadar uðraþmaya gerek yok. Suyun kýzýllaþmasý niye sorun olsun ki ? Iþýðý kesmesi büyük bir sorun tabii ki ama bunun dýþýnda sorun olmaz. Ben akvaryumumu kurarken adamakýllý soðuk suda bile yýkamadým kütükleri. Baþta sarartma yapýyordu ama zamanla etkisiz hale geldiler. Bence 3-4 defa kaynatmakla uðraþmak gereksiz-yazýk-günah. Ýki kütük için bir tüp harcayacaksýnýz :) Küresel ýsýnmamýz var o yüzden yanlýþ bence ;D 1 kere kaynatmak bile büyük bir darbe olacaktýr. Sonra da yýkayýp koyun bence. Bu arada akvaryum kaç litre ?
slm iþ nedeniyle ancak pcye girebildim.
akvaryumum 90lt civarý sizce 4adet mango kökü çokmu?2küçükboy 2de orta boy mango kök var da ???
ayrýca ben 2-3 günden beri bir kova da su doldrurp bekletiyorum kova her seferinde koyulaþýyor  ;D bana bu konu hakkýnda ne yapmam gerektiðinin paylaþýrmsýnýz mango kökü akvaryuma koymadan önce  :)

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #4 : Temmuz 18, 2008, 22:53:32 s »
Koyulaþmasý sorun olacaksa tek çare düzelene kadar kaynatmak

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #5 : Temmuz 19, 2008, 00:48:22 »
Kaynatmanýn kýsa vadede çözüm olacaðýný sanmýyorum çünkü o kütük eriyip gidene kadar belli bir koyulaþma yapacaktýr. Eðer oran çok deðilse bence akvaryumda kullanýlabilinir. Ama eðer su çok koyulaþýyorsa kullanmayýn.

alpinho

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 414
« Yantla #6 : Temmuz 19, 2008, 02:13:03 »
Arkadaþlar mango kütük deðil mangrow kökü kullanmalýyýz tanklarýmýzda.O kütük görünümlü olanlar hakikaten kütük ise hangi aðacýn kütüðü onuda bilmek lazým.Yaptýðý salýným bitkilere, balýklara zarar verebilirmi?

vatoz

• Üye
  • **
« Yantla #7 : Temmuz 19, 2008, 19:00:12 s »
Arkadaþlar mango kütük deðil mangrow kökü kullanmalýyýz tanklarýmýzda.O kütük görünümlü olanlar hakikaten kütük ise hangi aðacýn kütüðü onuda bilmek lazým.Yaptýðý salýným bitkilere, balýklara zarar verebilirmi?
bu yönden düþünmemiþtim saðol  :) ayrýca bilgiler içn de arkadaþlara teþekkürler :)

sp1977

• Yeni üye
  • *
  • leti: 3
« Yantla #8 : Aralk 10, 2008, 00:24:39 »
2 adeti kökü 3 gün boyunca kaynattým kýsýk ateþte, sonra kurutup tekrar kaynatým, 1 günde soðuk su içinde beklettim. Kaynatýrken kazaný devirdim yanýyodum ayrýca 1 tüp bitirdim

sonuç;

HALA BOYUYO SADECE AZICIK ETKÝSÝ AZALDI...

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #9 : Aralk 11, 2008, 21:03:47 s »
Akvaryumcularda satýlanlarýn dediðiniz gibi olduðunu düþünmüyorum ama doðadan alýp kaynatmakla uðraþmak sonuçsuz kalýyor genelde. Evet bir kere ben de denemiþtim. Ben evde kütük yapýmýna inancýmý kaybetmiþ biriyim zaten, düþüncem pekiþti ;D