Konu: Yosun Giderici  (Okunma says 7643 defa)

gelpcpccik

• Üye
  • **
  • leti: 28
Yosun Giderici
« : Temmuz 15, 2008, 16:51:26 s »
Selaminaleyküm bu yosun giderici  Tetra Pond (Algorem ) bu ürünü kullanan arkadaþlar varmii varsa bilgilerini paylasirsa sevinirim bitkili ve balikli akvaryumda ne gibi avantajlari ve dezavantaþlari vardir þimdidden teþerkkürler...

yýlmaz sað

• Üye
  • **
  • leti: 32
Ynt: Yosun Giderici
« Yantla #1 : Temmuz 15, 2008, 19:12:35 s »
Onur bey yosun ilacý kullanmaktansa yosunun neden oluþtuðunu bulmak daha faydalý olacaktýr. Akvaryumunuz hakkýnda daha detaylý bilgi verirseniz yardýmcý olunabilir sanýyorum.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #2 : Temmuz 15, 2008, 20:57:33 s »
Ben de Yýlmaz Bey'e katýlýyorum. Yosun ilacý akvaryumdakii biyolojik dengeyi bozabilir artý sorun kökünden halledilemeyecek ve zamanla yeniden yosun oluþabilecektir. Sudaki birþey yosuna sebep oluyor olabilir. Bunu araþtýrmalýsýnýz.

alpinho

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 414
« Yantla #3 : Temmuz 16, 2008, 02:13:26 »
Yosunu gideren kimyasal bitkileride giderir.

gelpcpccik

• Üye
  • **
« Yantla #4 : Temmuz 16, 2008, 10:57:17 »
gerçi bende akvaryumda kimyasala karþiyim fakat herkeste oldugu gibi ufak tefek sorunlar bende de mevcut sakal yosunu gibi alg ler bu ilaci abim kullanmiþ 30 dk içinde akvaryum piril piril olmuþ bütün kötü yosunlar su üzerine çikmiþ diyer bitkilere ve baliklara kesinlikle zarar vermiyormuþ ama abimimn akvaryumu bitkili degil nitekim...

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #5 : Temmuz 16, 2008, 12:30:48 s »
30 dakika mý ?? Nasýl bir doz uygulamýþ ;D

gelpcpccik

• Üye
  • **
« Yantla #6 : Temmuz 16, 2008, 15:43:46 s »
230 lt 10 mlg  damlatmiþ az önce aradim görüþtüm  30 dk içinde o gereksiz yosunlar su üzerine tek biyere toplanmiþ ve kepçe ile hepsini almiþ suan akvaryumu piril piril...

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #7 : Temmuz 16, 2008, 16:13:01 s »
Sera'nýn yosun ilacýnýn bitkilere zarer vermediði söyleniyor ama ne kadar doðrudur bilemem. Bende diðer arkadaþlar gibi sorunun kaynaðýna inmekten yanayým. Mesela ben bendeki sakal yosununu 2 haftalýk bir periyot'ta 2 günde bir su deðiþimi aydýnlatmayý ve yemlemeyi azaltma ve gübrelemeyi kesme yada iyice azaltma yöntemiyle yenmiþtim. Sudaki besin fazlasýný uzaklaþtýrmak için aktif karbon da kullanabilirsiniz. Pek çok yöntem uygulanabilir yosunla mücadelede ama ilaçlama en son çare olmalý.

gelpcpccik

• Üye
  • **
« Yantla #8 : Temmuz 17, 2008, 10:52:38 »
evet dogal yolla çözmek daha uygun olur dediginiz gibi ama ben yinede bunu deniyecegim aklýma taklýdý biþeyi denemeden ögrenemeyiz hem denedikten sonra burdada sizlerle paylaþir sizleride bilgilendirmiþ olurum bu arada yeni bir dükkan tuttum (Discus ve Blue Zaire Moba ) üretimine geçiyorum allah nasip ederse bu forumdaki herkese 5 ytl den Diskus saticam artik öle çok paralar verdiymiycem kimseye azimettim bu iþe sevgiler...

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #9 : Temmuz 17, 2008, 20:42:14 s »
Discus üretmek o kadar ucuza deðil yalnýz :)

gelpcpccik

• Üye
  • **
« Yantla #10 : Temmuz 19, 2008, 11:40:51 »
Evet ucuz degil ama onlar hakkinda baya makale okudum þimdide bu olayi icrata geçiricem 7 bin ytl yi gözden çikardim zaten deneme yanýlma yoöntemiyle bu iþin üstesinden gelirim diye düþünüyorum allah nasip ederse....

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #11 : Temmuz 19, 2008, 15:05:43 s »
Ýnþallah...