Konu: bu da benim vortex im  (Okunma says 16199 defa)

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
bu da benim vortex im
« : Temmuz 24, 2008, 11:12:44 »
mayali sistemde kullandigim co2 yi cozmek icin: ilk once kus sulugundan yapmistim ben pek beceremedim sanirim, sonrasinda arastirdim krema pompasiyla yapmaya karar verdim cozulen co2 yi gordukten sonra umarim bitkilerimde iyi sonuclar alirim.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: bu da benim vortex im
« Yantla #1 : Temmuz 24, 2008, 13:42:01 s »
Baþarýlý olmuþ gibi. Yaratýcý bir çözüm.

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
« Yantla #2 : Temmuz 24, 2008, 14:26:10 s »
tesekkurler bide su sýcaklarda fan harici sogutmaya care bulsak ucuz yollusundan :S bitkilerimiz eriyo..

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #3 : Temmuz 24, 2008, 18:35:18 s »
Fan haricinde ucuz yol diyebileceðimiz peltier var ama ben kurdum etkili olmadý 120lt tanka. 70 YTL'lik OCZ soðutucu ile anca yarayacak gibi 136 wattlýk peltierim. Ama kafama koydum mecbur vereceðiz parayý :) Baþarýlý olursan yapým aþamalarýný burada anlatacaðým. Peltier, Bilgisayar güç kaynaðý(PSU), kuvvetli bir soðutucu gerekiyor genel olarak.

alpinho

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 414
« Yantla #4 : Temmuz 24, 2008, 18:45:51 s »
Vortexiniz oluþuyormu?Sordum çünkü iç filtre ucunu açýlý vermemiþsiniz.

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
« Yantla #5 : Temmuz 25, 2008, 10:23:41 »
barýþ abi fotodan oyle gozukuyo hafif egimli verdim ama saniyede 2 kaparcýk gelirse vortex olusuyor :S yani ya ic filtre ucuna egim icin bi aparat bulucam yada yeniden yapýcam bu hafta sonu onla ugrasýcam.

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
« Yantla #6 : Temmuz 25, 2008, 10:24:43 »
birkan umarim basarili olur bizde faydalanýrýz.

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
« Yantla #7 : Temmuz 25, 2008, 10:28:05 »
bir sorum olucak ic filtrenin cýkýsý cok mu asagida olmus acaba? mayalý sistemden gelen co2 kabarcýgý yukarýda kalýyor ayný izada olmak zorunda degil sanýrým yatay olarak?

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #8 : Temmuz 25, 2008, 16:01:05 s »
Ayný hizada olmasý daha iyi olur galiba ama bu þekilde de çok fark eden birþey olmaz. Sonuçta kabarcýk birikme limitini aþtýðýnda çözünme baþlýyor. Ama ben sevmiyorum bu reaktörü, suluk forever ;D Bu reaktör daha çok tüplü sistem için iyi bence. Gaz kaybýnýz kesinlikle olmuyor çünkü. Kuþ suluðu ve seramikli kaplý kabarcýklarda falan kayýp oluþtuðunu düþünüyorum ama mayalý sistem zaten çok dengesiz. Ürettiðinde aþýrý gaz üretiyor (en azýndan benim yüzlerce kök bitki olan 120lt'de CO2 test böyle diyor) durduðunda da tam duruyor. Gaz zehirlenmesi olur falan maazallah ;D Maya sistemi pH'ýnýzýn stabil kalmasýný engelliyor. Hepsini çözmek zorunda deðiliz o nedenle vortex tam olmuyor diye çok da üzülmemek lazým :) pH testiniz varsa sistemin iþe yarayýp yaramadýðý dýmdýzlak ortaya çýkar bu arada ;D

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
« Yantla #9 : Temmuz 25, 2008, 16:31:52 s »
ya nerden basladim ben bu ise :S ama inat ettim bi kere :D
eyw. tesekkurler.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #10 : Temmuz 28, 2008, 17:45:54 s »
Fazlasýyla sýkýldým bu vortex'den. Çözmek için atman'ýn kafa motorunu kullandým içine gaz dolmasýn diye de ters taktým bu seferde su emiþ yerine su mercimekleri ve kopam bitki yapraklarý doluþuyor ve verim düþüyor. Zaten görüntü kirliliði ortada. Ýsta Max Mix harici çözücü aldým ay sonu gibide tüp ve regülatörü alýyorum. Malzemeleri temin ettikten sonra mayalý sistem derdim bitecek inþallah. Zaten oldum olasý sevemedim mayalý sistemi ama mecburiyet bir süre daha devam edecez.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #11 : Temmuz 29, 2008, 00:45:59 »
En iyisini yapmýþsýn Barýþ abi ;D iki haftada bir þiþeyi yenilemek çekilecek dert deðil. Ben daha bugün yeniledim. Leþ gibi kokuyor zaten çakmak çaksam uçuracak düzeyde alkol oluyor :)

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #12 : Temmuz 29, 2008, 09:08:16 »
 Bencede en iyisi olacak. Alacaðým tüp 5 kiloluk olacaðý için muhtemelen ne zaman doldurduðumu bile hatýrlamayacaðým bittiðinde. Aslýnda çokda uygun fiyata alýyorum tüpü. 5 kiloluk tüp vanasý ve gazý ile 88 liraya geliyor ikinci el olduðu için ama alacaðým yer garanti verdi test edildi saðlam tüpler dedi. Tek problemim iki akvaryuma tüpü baðlayabilmek. Benim aklýma T vana kullanmak geliyor ama acaba sayanýrmý.

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
« Yantla #13 : Aralk 15, 2008, 15:08:37 s »
yeni baslamama ragmen simdiden bende sýkýldým artýk su maya isinden. 5 kiloluk tup, co2 regülatörü (sýfýr) bu hafta ici bende aliyorum artik.

5 kiloluk dolu tüp = 10 ytl. ( sadece dolumuna para istedi, tüp hediye :D)
co2 regülatör sýfýr = 75 ytl.
selenoid valf alicam birde damla sayacý DIY

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
« Yantla #14 : Aralk 15, 2008, 15:12:41 s »
bir kac sorum olucak yalniz.

1- tüplü sistem de co2 yi suda çözmek için vortex i kullanmaya devam mi etmeliyim yoksa cam difüzör de yeterli iþlemi görür mü? ( cam difüzör görüntü açýsýndan birde akvaryum içinde pek fazla yer kaplamayacak bu yuzden dusunuyorum ama verim düþecekse gerek yok :S )

2- tüplü sistemde basýnç fazla olacaðýndan hava hortumu bu basýnca dayanýyor mu yoksa serum lastigi kullanmak daha mantikli mi?

tesekkurler