Konu: Çok acil Yardýmlarýnýzý bekliyorum....  (Okunma sayýsý 6679 defa)

sametskc

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 5
Çok acil Yardýmlarýnýzý bekliyorum....
« : Aðustos 03, 2008, 01:41:35 öö »
80 lt bir bitki akvaryumu kurdum bende mevcut olan malzemeler altta yazýlý yaklaþýk 30 kök cryptocoryne willisi, 40 dal hygrophila polysperma ceylonum var

SEACHEM ACID REGULATOR
SEACHEM FLOURISH 250 ML
SEACHEM FLOURISH EXCEL 250 ML
SEACHEM FLOURISH IRON 250 ML
SEACHEM FLOURISH NITROGEN 250
SEACHEM FLOURISH POTASSIUM 250
SEACHEM FLOURISH TABS

CO2 kurmadým kesinlikle gereklimi? eger gerekliyse önerilerileriniz nelerdir? günde ne kadar kulanmam gerekir?

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Çok acil Yardýmlarýnýzý bekliyorum....
« Yanýtla #1 : Aðustos 03, 2008, 22:46:10 ös »
CO2'siz bir akvaryuma bitkili tank diyemeyiz bence. CO2 elbette gereklidir. CO2 gazýnýn yerini baþka þeyler kesinlikle tutamaz. CO2 günlük doza göre verilmez. Ya sürekli ya da ýþýk açýk olduðu sürece verilir. Eðer doz konusunda kararsýz kalýrsanýz pH veya CO2 testi kullanarak fikir sahibi olabilirsiniz aktif olarak.

sametskc

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #2 : Aðustos 04, 2008, 00:06:15 öö »
Yardýmýnýz için teþkkür ederim... Peki CO2 kullanmasam olurmu? içine balýk atsam zaten balýklar oksijen alýp CO2 veriyorlar... Çözüm olurmu?

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
« Yanýtla #3 : Aðustos 04, 2008, 00:43:57 öö »
Balýklarýn ürettiði CO2 son derece yetersizdir. O nedenle yoðun bitkili bir akvaryum istiyorsanýz ve hýzlý büyüyen bitkiler istiyorsanýz CO2 þart. Zaten bu kadar problem etmeye gerek yok. Benim 120 litrede belki 500 kök rotala vardýr belki 1000 köki mayalý sistem ve difizörüm yeterli CO2'yi saðlýyor.

sametskc

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #4 : Aðustos 05, 2008, 13:40:13 ös »
Birde forumda soda konulduðu okudum... bu doðrumudur küçük akvaryumlarda çözüm olurmu?

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
« Yanýtla #5 : Aðustos 05, 2008, 18:43:15 ös »
Onu yazan benim ama soda mineral takviyesi olarak iþ görür. Sera daydrops gibi yani. Bitki gübrelerinde ise en önemli madde demirdir. Bu nedenle gübrenin yerini tutmaz. Karbon takviyesi olarak zaten 0'a yakýn iþ görecektir. Neden mayalý sistem kurmuyorsunuz?

Bvarisli

• Baðýmlý Ãœye
  • Süper Moderatör
  • Ýleti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yanýtla #6 : Aðustos 06, 2008, 16:36:12 ös »
 Soda ani ph deðiþikliklerine neden olacaktýr o yüzden gazýný alarak kullanmak bir nebze daha iyi olur. Seachem Flourish Excel içinde sývý karbon karbondioksit'in görevini yapýyor denilir ama ben nano'da çok kýsa bir süre kullandým o yüzden yararý zaratý konusunda birþey yazaman. Bildiðim bitkilerin Excel'e hemen alýþamadýðý ve bitkiye göre adaptasyon süresinin uzadýðý. Þuan iki akvaryumumda da mayalý sistem kullanýyorum. Aðustos sonu tüpe geçene kadarda su+þeker+maya'ya devam edeceðim.

sametskc

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #7 : Aðustos 06, 2008, 23:30:24 ös »
Mayalý sistem Tüp beni biraz korkutuyo uðraþmak istemiyorum çok fazla açýkcasý. Peki bir mayalý sitemin ömrü ne kadardýr 2.5 LT lik bir karýþým yapsam??????

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
« Yanýtla #8 : Aðustos 07, 2008, 00:44:59 öö »
2-3 hafta maksium. Sonra boþaltýp tekrar þeker ve maya atýyorsunuz sistem devam ediyor. Þiþe yenilemekle uðraþamam derseniz, Seachem Excel kullanýn yosun temizlemekle uðraþýn. Ama tavsie etmem. Günlük doz uygulamazsanýz veya biraz fazla kaçýrýrsanýz balýklarýnýzdan olabilirsiniz. Pek verim de alýnamýyor kendisinden. 10 lt altý süper nano'lara uygun bir ürün bence. Co2 sistemi bir þekilde kurulabilecek tanklarda gereksiz.

Bvarisli

• Baðýmlý Ãœye
  • Süper Moderatör
  • Ýleti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yanýtla #9 : Aðustos 07, 2008, 12:17:19 ös »
Ben 2.5 litrelik pet þiþeye dörtte biri kadar þeker doldurdum þiþenin daralmaya baþlayan kýsmýna kadar su ilave ettim ve bir çay kaþýðý maya ekledim. Boyu seramik difizör kullanýyorum þiþe 2. haftasýný geçti bu hafta sonu 3'ü devirecek. Ne zamanki gaz çýkýþý duruyor yada iyice azalýyor. 4-5 tane kesme þeker atýyorum þiþenin içine bir haftaya yakýnda o götürüyor. Yani yaklaþýk yarým kilo þekerle 1 ay civarý co2 üretebiliyorum. Ama tabi her zaman sabit bir oranda deðil ama sonuçta bitkilerim geliþiyorlar.

sametskc

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #10 : Aðustos 07, 2008, 13:49:13 ös »
Yardýmlarýnýz için çok teþkkür ederim. Seachem Excel kullanýmýný tavsiye etmiyormusnuz Brikan bey.

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
« Yanýtla #11 : Aðustos 07, 2008, 14:24:26 ös »
Hayýr. Dediðim gibi bence excel difizör kullanýlamayacak kadar ufak akvaryumlar dýþýnda kullanmaya deðmeyecek bir ürün. Ben sadece mayalý sistem tamamen durduðunda ve birkaç gün yenilemeye üþendiðimde bir kapak atýveriyorum. Excel zehir içeren bir ürün. Bu nedenle tehlikesi de çok. Elinizde varsa benim gibi yapabilirsiniz