Konu: Akvaryum bitkiye hazýr mý?  (Okunma sayýsý 4325 defa)

kazým_öcaldý

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 18
Akvaryum bitkiye hazýr mý?
« : Aðustos 09, 2008, 11:16:42 öö »
Arkadaþlar 130*50*50 ölçülerinde bitkili akvaryum kuruyorum.Enalta torf koydum üstte dere kumu var ve dün su doldurdum,dýþ filtreyi çalýþtýrdým.Suda bulanýklýk kalmadý.Bitkileri netten alacaðým.Sorum þu:Akvaryumuma bitkileri kaç gün sonra dikebilirim?Þimdi sipariþ versem 3 günde gelmesi sürer,yani suyu koyduktan 4 gün sonra bitki koymuþ oluyorum.
S-2-Tankýmý yarým doldurdum dikim kolay olsun diye.Dikimden sonra geri kalan kýsmý çeþme suyuyla tamamlasam bitkiler için sorun olur mu?(Dinlenmiþ suyum fazla yok

Bvarisli

• Baðýmlý Ãœye
  • Süper Moderatör
  • Ýleti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
Ynt: Akvaryum bitkiye hazýr mý?
« Yanýtla #1 : Aðustos 09, 2008, 11:22:37 öö »
Aslýnda 4 gün bitki dikimi için erken bir süre ama çok fazla problem yaratacaðýný zannetmiyorum. Bitkiler gelene kadar suyu hava motoru ile havalandýrabilirseniz sudaki klordan daha çabuk kurtulursunuz. Yine bitkiler gelene kadar dýþ filtre içinde elinizde varsa aktif karbon kullanmak yerinde olacaktýr.
2- Suyu yarýya kadar doldurmanýz iyi olmuþ dikim kolay olacaktýr. Bitkileri diktikten sonra kalanýný azda olsa dinlenmiþ yada yine hava motoruyla havalandýrýlýp klor'undan arýndýrmaya çalýþarak koymanýz iyi olacaktýr. Adaptasyon süresinin baþýnda bitkiler kendini toplayamadan eriyebilir yada bozulabilir. Suyunuzun niteliðide bunda çok önemli bir faktör.

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Akvaryum bitkiye hazýr mý?
« Yanýtla #2 : Aðustos 09, 2008, 14:26:07 ös »
Bence bu kadar çabuk dikecekseniz mutlaka sera aqutan gibi bir su düzenleyici kullanarak suyunuzu doldurun. Bitkilerinize de gelir gelmez uygun Co2 ve gübreyi verin. Bunlar uygulanýrsa çok sorun çýkmayacaktýr. Biyolojik denge oluþumunu hýzlandýrmak için bakteri kültürü kullanmanýz da fayda saðlayacaktýr.