Konu: midye kýrýðý ve kum karýþýmý  (Okunma sayýsý 5662 defa)

manas05

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 3
midye kýrýðý ve kum karýþýmý
« : Aðustos 09, 2008, 21:26:39 ös »
midye kýrýðý ve kum karýþýmýnda hangi bitkileri koyabilirim akvaryumuma

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
  • Ýleti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: midye kýrýðý ve kum karýþýmý
« Yanýtla #1 : Aðustos 09, 2008, 22:00:40 ös »
Kum ?

manas05

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #2 : Aðustos 09, 2008, 22:02:26 ös »
iþte onu söylemek çok zor. ama %90 midye kýrýðý. üzgünüm yeni baþlýyorum. pek bir bilgim yok. birde sýkýntým þu. bitkilerin latince isimlerini bu iþle uðraþan sizler biliyorsunuz akvaryumcular o isimleri telaffuz bile etmiyorlar edemiyorlar. küçük bir yerde oturuyorum. türkçe isimleri ile yardýmcý olursanýz sevinirim. hani türkçe isimleri varsa yani
« Son Düzenleme: Aðustos 09, 2008, 22:07:13 ös Gönderen: manas05 »

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
« Yanýtla #3 : Aðustos 10, 2008, 00:44:20 öö »
Midye kýrýðýnda da birçok bitki yetiþtirebilirsiniz. Kum o kadar büyük bir sorun deðil bence. Besin konusunda ben düzenli sývý gübre kullanýrsanýz sorun olmayacaðýný düþünüyorum. Akvayumcunuz mutemelen çok çeþit barýndýrmayan bir yerdir. Anadolumuzun çoðu akvaryumcusu gibi :) Akvaryumcular zaten çok hassas türleri genelde getirmezler. Saz, elodea, çam(tilki kuyruðu), anubias gibi türleri rahatça besleyebilirsiniz. Akvaryumcunuzda satýlan bitki türlerinin isimlerini söylerseniz de yardýmcý olabiliriz. Midye kýrýðýný çok dert etmeyin. Ben de hobiye baþladýðýmda akvaryumumda yýllarca midye kýrýðý vardý. :)

manas05

• Yeni üye
  • *
« Yanýtla #4 : Aðustos 10, 2008, 00:53:21 öö »
teþekkür ediyorum. birazda olsa rahatlattýnýz. þimdiki düþüncem zeminde açýk yeþil bodur çimler. ama öðrendikçe yapacaðým yada sýkýþtýkça yardým isteyeceðim

admin

• Baðýmlý Ãœye
  • Kurucu Ãœye
« Yanýtla #5 : Aðustos 10, 2008, 18:38:13 ös »
Açýk yeþil bodur çimler eleochris parvula oluyor galiba. Baþlangýç için uygun bir tür deðildir. Bakýmý kolay türlerden baþlamanýzý tavsiye ederim.