Konu: Bitkilerim Eriyor  (Okunma says 9420 defa)

kadir_41

• Üye
  • **
  • leti: 27
Bitkilerim Eriyor
« : Austos 29, 2008, 15:45:05 s »
Öncelikle 1 ay önce badana yapýlacaðýndan dolayý komple bakým temizlik ve su deðiþimi yaptým. Þimdi ise bitkilerde sararma ve gözle görülebilen hýzlý þekilde ERÝME olmakta. Ayrýca balýklarýmda yüzgeç erimesi ve karýn þiþlikliðinden yaklaþýk 50 kadar canlý doðurganýmý kaybettim. yaklaþýk þuanda 15 kadar canlý doðurganým kaldý kuyruklarýnda parçalanma ve erime devam etmekte. Ayrýca bitkilerdede sorunu halen çözemedim.
Bu konuda yardýmcý olursanýz sevinirim.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
Ynt: Bitkilerim Eriyor
« Yantla #1 : Austos 29, 2008, 17:53:32 s »
Su deðiþimini ne ölçüde yaptýnýz. Eðer yüksek kapasite su deðiþimi yaptýysanýz ve suyunuz klorlu ve/veya belirli deðerleri yüksek se bu balýklarý ve bitkileri etkilemiþtir. Bu aþamada balýklar için bakteri kültürünüzü düzenlemeyi deneyebilir. Bitkiler içinse adaptasyon süresinde en stabil ortamý oluþturmaya çalýþabilirsiniz. Bakteri kültürleri bu aþamada iþinize yarayabilir.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #2 : Austos 29, 2008, 19:05:29 s »
Bitkilerinizi sýksa seyreltin, bozulmaya baþlayanlarý çýkaran ve optimum þartlarý saðlayan. CO2 sini gübresini bol bol verin. Düzelirler inþallah.

kadir_41

• Üye
  • **
« Yantla #3 : Eyll 01, 2008, 09:11:54 »
yardýmlarýnýz için teþekkürler. Bu sabah itibariyle 3 d lep. 1 e kýlýç 2 d 1 fatosum kaldý. hafta sonu toplu ölümler oldu. bitkilerimde düzelmeler ve yeni yapraklar çýkmaya baþladý. sanýrým balýk ölümleri akvaryumcudan aldýðým oyuklu dekorasyon taþýndan kaynaklandýðýný düþünüyorum. çünkü kaynatmadan tankýma koymuþtum. Gözle görülen bir salýným olmadý ama çýkartým genede. þimdi yeni balýklar alacaðým :) Sizce veliferraya geçiþ yapsam nasýl olur ? daha önce hiç bakmadým bakýmý kolaymýdýr ? veya tavsiye edebileceðiniz canlý doðurgan neler olabilir ?

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #4 : Eyll 01, 2008, 17:09:14 s »
Ben de daha önce velifera beslemedim ama tek tür olarak beslerseniz ço güzel olabilir bence. Veliferalar diðer canlý doðuranlara göre daha büyük tanklara ihtiyaç duyarlar. Ben canlý doðuranlarýn tek tür beslenmesinden yanayým, böylece sorunsuz ve sürekli çoðalan minik balýklarýn olduðu bir tanka kavuþulabilir.

kadir_41

• Üye
  • **
« Yantla #5 : Eyll 03, 2008, 11:06:04 »
Dün akvaryumcularý gezdim ama doðru düzgün bir balýk bulamadým. Haftaya yeniden gezeceðim.Burada kaliteli balýk bulmak çok zor. Bir çoðu hastalýklý. Þimdilik balýk almaktan vazgeçtim bitkilerimi kurtarmaya çalýþýyorum. 15 kök civarý çýnar ve sazlarýmý atmak zorunda kaldým. akvaryumum çöle dönmek üzere bu arada 120*60*60h yunus akvaryumu yaptýrmayý düþünüyorum. sizce 180-ytl 10ml camdan uygunmudur. Üstünede 3 ml buhar camý olacak.Cam kenarlarý rodajlanmýþ ve siyah silikonla yaptýracaðým. Alt ve üst kuþaklarda yapýlacak. bu fiyat hazýrlara nazaran çok uygun geldi. Sizin görüþünüz neler acaba ?

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #6 : Eyll 03, 2008, 18:54:36 s »
Bana da uygun geldi ama daha iyi bilenlere sormalý.

kadir_41

• Üye
  • **
« Yantla #7 : Eyll 04, 2008, 09:10:31 »
Teþekkürler kardeþim. Nasipse 15 güne kadar yaptýracam. Kendine iyi bak. Bu arada okullarda açýlýyor. Þimdiden yeni sezonda baþarýlar diliyorum. bu sene son sýnýf olacaksýn galiba ?

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #8 : Eyll 04, 2008, 16:00:11 s »
Evet abi final yýlý start almak üzere ;d Hayýrlýsýyla sað salim ÖSS'yi de atlatsam bi süper olacak... Bu sene pek sitede olamyacaðým.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #9 : Eyll 04, 2008, 20:34:33 s »
Kadir bey floresan kullanýmý açýsýndan 120 lik uzunluðu 130 yaptýrmanýz çok daha iyi olacaktýr çünkü 120 uzunlukta 120 cm'lik floresan kullanmanýz çok zor olur. Fiyat banada gayet iyi geldi.