Konu: Dere kum'u  (Okunma says 14934 defa)

coolie81

• Üye
  • **
  • leti: 21
Dere kum'u
« : Haziran 14, 2007, 18:59:36 s »
Arkadaþlar bugün kurmakta olduðum bitkili akvaryumum için dere kum'u aldým ( tabi aldýðým dere kumuysa :) ) Neyse uzatmayým dere kum'u diye bana bildiðimiz gri tonlarda çakýl taþlarý verdiler acaba kazýk mý yedim  ;D

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Dere kum'u
« Yantla #1 : Haziran 15, 2007, 14:26:00 s »
Evet dere kumu odur. Ýnþaat malzemeleri satan yerlerden alýp eletip satýyorlar. Besleyicidir. Birçok kuma taþ çýkartýr ;D Ama çok çok ucuza mal ediyorlar. kazýk yemeniz verdiðiniz paraya baðlý. Normalde sattýklarý kum ton hesabý satýlýyor yani inþaatlara.

halit2

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 256
  • Ad Soyad: Halit DEÐER
« Yantla #2 : Haziran 15, 2007, 15:10:17 s »
Akvaryumcudan dere kumumu alýnýrmýþ ;D

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #3 : Haziran 15, 2007, 16:07:46 s »
Pek satmýyorlar zaten. Bizimki sadece kendi akvaryumlarýna döküyor.

coolie81

• Üye
  • **
  • leti: 21
« Yantla #4 : Haziran 15, 2007, 18:11:55 s »
Akvaryumcudan dere kumumu alýnýrmýþ ;D

Cahillik zor iþ Halit naparsýn Akvaryumcudan dere kum'u diye aldýk iþte.Kilosuna 1 YTL verdim þimdi bakýyorum da küçük taneli olanlar iyiymiþ galiba benim aldýðým da küçük tanelerin yanýnda büyük taþlar da var.Neyse bir deneyelim olmadý kum ardiyelerine giderim artýk tanýdýk var beleþ'e  ;D gelir.

dozuarap

• Yeni üye
  • *
  • leti: 1
« Yantla #5 : Haziran 25, 2007, 21:07:50 s »
Küçükköy'de kum satan bir yerden aldým dere kumu 1-3 mm... 50 kg'suna 10 ytl verdim... Küçükköy merkezde YapýKredi Bankasýnýn hemen üzerinde...

Esener

• Yeni üye
  • *
  • leti: 11
« Yantla #6 : Kasm 07, 2007, 22:59:15 s »
Dere kumunu Kýzýlýrmak'tan temin ettim. 1mm ile 5 mm arasýnda deðiþiyor boyutlarý,bakalým ne kadar etkili olacak akvaryumda.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #7 : Kasm 08, 2007, 16:05:28 s »
Cahillik zor iþ Halit naparsýn Akvaryumcudan dere kum'u diye aldýk iþte.Kilosuna 1 YTL verdim

Abi hiç üzülme ben kilosuna 1.5 YTL verdim.
Piþman deðilim yine olsa yine veririm :P

sehitler_diyari

• Yeni üye
  • *
  • leti: 17
« Yantla #8 : Aralk 18, 2007, 04:06:24 »
Dere kumu satýlmasý derelerin bol olduðu bir yerde yaþadýðým için olsa gerek bana  çok komik geldi.

onur_ank

• Yeni üye
  • *
  • leti: 4
  • Ad Soyad: onur ballý
« Yantla #9 : Ocak 01, 2010, 12:14:35 s »
arkadaþlar ben 80*30*45 akvaryumumda bitki yetiþtirmeyi düþünüyorum akvaryumumda 10 kg dere kumu vardý dün 3 kg lav krýgý aldým dere kumuyla lav krýgýný karýþtýrabilirmiyim akvaryumcu karýþtýrabilecegimi söyledi bu kumlardan bitki için verim alabilirmiyim tabanda ayrý birþey yok

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #10 : Ocak 02, 2010, 14:03:01 s »
Verim alabilirisniz ancak dekorasyon açýsýndan da düþünmek gerek, bana pek güzel durma gibi geliyor. Ayrýca aquaclayda yaþanan olay lav kýrýðýnda da yaþanabilir, yan, bir süre sonra lav kýrýklarý üste çýkýp dere kumu altta kalabilir, çok daha saçma bir görüntü meydana gelir. Bunun olacaðýný sanmýyorum ama yine de ben tek kum türü kullanmaktan yanayým þahsen.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #11 : Ocak 02, 2010, 17:39:21 s »
 Birkan'ýn dediði gibi lav kýrýðýnýn üste çýkma durumu olabilir. Bunun için lav kýrýðýný bir tarafta tek baþýna yada dere kumunun üstünde kullanabilirsiniz. Deðiþik bir hava da katacaktýr akvaryuma.

onur_ank

• Yeni üye
  • *
  • leti: 4
  • Ad Soyad: onur ballý
« Yantla #12 : Ocak 02, 2010, 22:38:21 s »
birkan bey kumu çoktan akvaryuma koydum yorumunuz ýcýn  tesekkur ederým 
barýþ bey onerýn ýcýn tesekkur ederým  lav kýrýgýný dere kumuna koydum  dedýgýnýz gýbý ayrý býr kosesýnde daha guzel olabýlýrdý ama sýmdý onlarý ayýrmam zor lav kýrýgý uste cýkarsa o zaman ayýrabýlýrým ancak

volkantr34

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 102
  • Ad Soyad: Volkan GÜRSOYLAR
« Yantla #13 : Ocak 03, 2010, 13:10:04 s »
Üste çýkaný bastýrýp dibe batýrýrsýnýz. :) Bende dere kumu ve lav kýrýðý karýþýmýný kullanýyorum.. Bitki ekleyip çýkarmasý yaparken yukarý çýkan lav kýrýklarýný bastýrýp dibe itiyorum , o kadar.. :)