Konu: Saç yosunu  (Okunma says 29078 defa)

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
Ynt: Saç yosunu
« Yantla #30 : Ocak 23, 2009, 14:52:32 s »
Sýcaklýk artýþýna baðlý olarak metabolizmanýn hýzlanmasýyla fotosentez de hýz kazanmaktadýr. Elbette bu hýzlanmanýn da bir limit olacak ve belli bir eþik deðerine ulaþtýðýnda duracak ve gerilemeye baþlayacak yada tamamen kesilecektir. Bu eþik deðeri hemen hemen her bitki sýnýfý için farklý bir deðerdedir. Bu deðer kimi bitkiler için 32 derece civarýndayken kimi bitkiler için 36 derece ve daha yukarýsý bile olabiliyor. Burada asýl gözönünde bulundurulmasý gereken þey bu hýzlanan fotosentezin ihtiyaçlarýný karþýlayabilmektir. Neticede akvaryum sýcaklýðýnýn uzun süreli ve aralýksýz olarak bu eþik deðerleri aþmasý Türkiye'nin pekçok bölgesinde pek mümkün olmayacaktýr.

CATBALCA

• Yeni üye
  • *
  • leti: 15
« Yantla #31 : Nisan 26, 2009, 22:57:52 s »

2 gün önce bende de saç yosunu problemi vardý,yeter dedim gittim algoveç aldým .Þu anda gözlerime inanamýyorum,akvaryumdaki yosunlar 2 gün içinde inanýlmaz azaldý ki üstünde yazan miktardan daha az kullandým .Tavsiye ediyorum + kullandýktan sonra su deðiþmi yapýn gibi bir yazý yazmýyor yani çok güçlü bir ilaç deðil.
    Benim gibi prof bi bitkili akvarist deðilseniz hiç uðraþmayýn azýcýk dökün akvaryuma derim...

Sevgiler...
  Hakan Güleç.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #32 : Mays 11, 2009, 11:53:56 »
Bize ilaca karþýyýz. Ben 3 katý dozu denedim bende de hiç iþe yaramadý gibi birþey oldu ancak yosunlarý elle topladýktan sonra birkaç gün içinde kalanlarýn biraz sarardýðýný farketmiþtim.