Anket

Sitemize Balýk Hastalýklarý ile ilgili bölüm açýlsýn mý ?

Evet açýlsýn
6 (85.7%)
Hayýr açýlmasýn
1 (14.3%)
Fikri yok
0 (0%)

Toplam Oy Verenler: 7

Oylama kapand: Ekim 25, 2008, 23:07:18 s

Konu: Balýk Hastalýklarý  (Okunma says 6186 defa)

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
Balýk Hastalýklarý
« : Eyll 25, 2008, 23:07:18 s »
Ýnþallah Forum yönetimi silmez >:(

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
Ynt: Balýk Hastalýklarý
« Yantla #1 : Eyll 26, 2008, 12:16:23 s »
Lütfen! Anket için bir týklamanýz mausunuzu eskitmez ;D
« Son Dzenleme: Eyll 26, 2008, 12:17:00 s Gnderen: soners »

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #2 : Eyll 26, 2008, 16:32:50 s »
Neden böyle bir bölüme ihtiyaç duyulsun ki ? Sitemiz yoðunluk olarak akvaryum bitkileri ve bu bitkilerin akvaryumdaki diðer canlý ve nesnelerle iliþkisi hakkýnda. Balýk hastalýklarý sitemizin tematik konusunun dýþýnda. Zaten isteyen herkes birçok sitede ve hatta google'a tek kelime yazarak balýk hastalýklarý hakkýnda herþeyi bulabiliyor. Ama eðer ben böyle bir bölüm hazýrlamak, yazmak istiyorum diyen varsa kendisine sitemizde seve seve imkan saðlarýz. Mevcut yönetim olaraksa böyle bir projemiz þimdilik yok. Saygýlarýmla

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #3 : Eyll 26, 2008, 16:44:12 s »
Neden böyle bir bölüme ihtiyaç duyulsun ki ? Sitemiz yoðunluk olarak akvaryum bitkileri ve bu bitkilerin akvaryumdaki diðer canlý ve nesnelerle iliþkisi hakkýnda. Balýk hastalýklarý sitemizin tematik konusunun dýþýnda. Zaten isteyen herkes birçok sitede ve hatta google'a tek kelime yazarak balýk hastalýklarý hakkýnda herþeyi bulabiliyor. Ama eðer ben böyle bir bölüm hazýrlamak, yazmak istiyorum diyen varsa kendisine sitemizde seve seve imkan saðlarýz. Mevcut yönetim olaraksa böyle bir projemiz þimdilik yok. Saygýlarýmla
O zaman böyle bir siteye de gerek yok.Googlede istediðin bitkinin ismini yazýyorsun o da çýkýyor diðer canlýlarda öyle,ha benimki zaten bir teklifdi demekki site olarak yeniliklere tekliflere kapalýyýz .Anketi de kitliyorum.Saygýlar
« Son Dzenleme: Eyll 26, 2008, 16:57:54 s Gnderen: soners »

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #4 : Eyll 26, 2008, 17:52:06 s »
Google'da istediðiniz bitkinin ismini yazýp bulabilirsiniz ama Google'da o bitkinin akvaryumunuzda nasýl duracaðýný, piyasada var olanlarýn kalitesini tartýþamazsýnýz. Hastalýklar ise belirtilere bakýp teþhis koyma, daha sonra ilaç kullanmadan ibarettir. Zaten akvaryum balýklarý için uygulayabileceðiniz kaç tedavi var ? Bütün hastalýklara metilan mavisi, potasyum permanganat, Nidazol/Flagly. Hastalýklarýn çoðu böyle geçiyor.

Bu cevaptan tekliflere kapalý olduðumuzu nasýl çýkartýnýz anlam veremedim(oruçtan olabilir, açýklamanýzý bekliyorum). Teklif yapmayýn demedim. Yönetimiminiz kýsa vade projeleri arasýnda böyle birþey yok ama siz yazacaksanýz buyrun yazýn yayýnlayalým baþ köþede dedim.

Önerdiðiniz teklife sýcak bakýlmamasý ne bizim tekliflere kapalý olduðumuzu gösterir ne de yeniliklere. Bitki Türlerinin olduðu bir bölümün açýlmasý da bize teklif olarak gelmiþti. Teklif mantýklýydý (zira bu site tematik bir site-bitki odaklý-) biz de uyguladýk. Ama bu sitede bir Canlý doðuranlar ya da Malawi çiklitleri bölümü bile yokken balýk hastalýklarý anlamsýz. Yine de böyle bir hazýrlýk varsa koskoca bir BALIK HASTALIKLARI bölümü ayýrýp koyalým diyorum. Tek söylediðim sitemize konusu gereði balýk hastalýklarýndan önce uðraþýlmasý gereken çok fazla þey var. Yine de sitemizin konu dýþý gibi bölümlerinden hastalýk, canlý doðuranlar gibi konular tartýþma ve bilgilenme amaçlý açýlabiliyor.

Saygýlar bizden...

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #5 : Eyll 27, 2008, 15:34:00 s »
(Yine de sitemizin konu dýþý gibi bölümlerinden hastalýk, canlý doðuranlar gibi konular tartýþma ve bilgilenme amaçlý açýlabiliyor.)Alýntýdýr

Birkan ayný gün balýk hastalýklarý ile ilgili bir konu açtým ve tarafýnýzdan silindi.Aðýz fungusu hastalýðý hakkýnda, belki silinmese  9 adet balýðým kurtulabilirdi daha önce tedavisini uygulayan arkadaþlar cevap yazabilirdi.Balýklarým öldüðü için sitenizi suçlamýyorum ama belki faydasý olabilirdi.Gelelim forumun içeriðine ne kadar konu fazla olursa o kadar üye sayýnýz, üye sayýsýný hadi geçiniz o kadar fazla paylaþým olur ve daha geniþ kitlelere ulaþabilirsiniz.Nitekim dikkatimi çekti diðer forumlarda online üye ve misafir sayýsý gayet fazla Bitak foruma bakýyorum ya üç ya beþ kiþi ,sakýn yanlýþ anlamayýn forumumuzu yetersiz görmüyor ve eleþtirmiyorum ama daha iyiye daha güzele daha ileriye daha fazla konulara yelken açsak eminimki kötü olmayacak daha muhteþem bir site olacaktýr ve site için daha fazla mali kaynak olacaktýr.Bunlar benim nacizane görüþlerimdir ne bir kimseyi suçlamak ne kimseyi kýrmak deðildir.Eðer kýrýcý oldum ise hakkýnýzý helal edin.
« Son Dzenleme: Eyll 27, 2008, 15:36:09 s Gnderen: soners »

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #6 : Eyll 27, 2008, 16:00:27 s »
Yok estaðfurullah abi :) Yalnýz konu silme olayýndan haberim yok yani ben silmedim. Belki Cenk silmiþtir bilemiyorum. Geçenlerde sitedeki arýzadan da olabilir ama bir daha olmayacaktýr.

Aðustos ve Eylül sitemiz istatistiklerinde en duraðan aylar, kýþýn çok daha iyiyiz ;D Sitenin genel forum olmamasý da bir etken. Türkiye'de malawiciler bitkicileri kat kat geçiyor ne yazýk ki.

Aslýnda balýk tedavi yöntemlerinin biyolojik ortama ve bitkilere zarar verme açýsýndan da ele alarak yapýlacak bir çalýþma güzel olabilir :)

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #7 : Eyll 27, 2008, 23:57:00 s »
Aslýnda balýk tedavi yöntemlerinin biyolojik ortama ve bitkilere zarar verme açýsýndan da ele alarak yapýlacak bir çalýþma güzel olabilir

Evet iþte buydu söylemek istediðim.Çünkü çoðu arkadaþýmýzda karantina tanký bulunmamakta.Aðýz fungusunu 9 kayýpla geçiþtirdik ama havalar yavaþ yavaþ soðuyor þimdi de beyaz benek falan ortaya çýkacak tankýnýz bitkili ise içindede karides vs.gibi canlýlar varsa vay halimize :'(