Konu: Bitkili akvaryumlarda filtre sistemleri  (Okunma says 19102 defa)

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Bitkili akvaryumlarda filtre sistemleri
« : Haziran 15, 2007, 22:58:30 s »
Geçenlerde dikkatimi çekti. Halit arkadaþýmýzýn yayýnladýðý bir yazýda bitki galerisinde içi bitki dolu olan tanklarýn hepsine birer EHEIM takýlýydý. Halbuki içerisinde ya hiç ya da birkaç balýktan baþka canlý barýnmayan akvaryumlar bunlar. Bana bu filtreler gereksiz geldi. Sizce nasýl bir durum bu ?

Halit þimdi de niye filtrelere ihtiyaç var kanýtla bakýyým  ;D

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 266
  • Ad Soyad: NURÝ ÜÇÜNCÜ
Ynt: Bitkili akvaryumlarda filtre sistemleri
« Yantla #1 : Haziran 16, 2007, 01:10:06 »
Kanaatimce o filitrelerin görevi;  sudaki homojen þartlarýn sürekliliðini saðlamak. Çünkü bu akvaryumlarda iç filitre ve havalandýrma  ortalýðý karýþtýracaðýndan su sürkülasyonu bu þekilde saðlanmýþ  oluyordur  bu filitrasyon sayesindede dengeli bir ortam oluþturuluyordur  {bence öyle}

merata

• Yeni üye
  • *
  • leti: 7
« Yantla #2 : Temmuz 01, 2007, 07:37:01 »
Þelale filtrenin bitkili akvaryumlarda kullanýlmasý doðru mudur?

Dýþ filtrelerde, örneðin, su yüzeyini hareketlindirmeden küçük bir akýntýyla su akýþý saðlanabiliyor. Ancak þelale filtreler eninde sonunda su yüzeyini hareketlendirip CO2 nin kaçýþýný tetikliyor. Bu konuda deneyimi olan arkadaþlar var mý?

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #3 : Temmuz 01, 2007, 09:39:30 »
Þelale filtre çok da fazla akýntý oluþturmuyor bence. Akvaryumunuz az biraz büyükse sorun olmaz diye düþünüyorum.Sump ise büyük bir tehlike.

halit2

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 256
  • Ad Soyad: Halit DEÐER
« Yantla #4 : Temmuz 01, 2007, 22:36:46 s »
Þelale filtre kullanýlmamalý diyoruz ama küçük akvaryumlarda ben çok faydasýný gördüm, suya oksijen katmak için ideal filtreler.Ýç filtreden daha iyi olduðunu söylemeliyim.Büyük akvaryumlarda da kullanýþlý deðil.

ephimetheus

• Üye
  • **
  • leti: 54
« Yantla #5 : Temmuz 10, 2007, 10:30:15 »
Düþük teknolojili akvaryumlarda þelale filtre kullanýlabilir diye düþünüyorum. En iyi sonucu onda aldým çünkü.

Ýç filtre konusuna gelince. Yöneticiliðini yaptýðým forumda da kullanýcýlara daima iç filtre de kullanmalarý gerektiðinden bahsediyoruz. Zirâ hem akýntý oluþturarak homojen bir su yapýsý saðlar, hem katý partikülleri (Yem artýðý, bitki parçalarý, hatta bezen ölen küçük balýklar) tutarak dýþ filtrenin yükünü hafifletir hem de istendiðinde tanka oksijen verilecek þekilde kullanýlabilir.

Bitkili tanklarda iç filtreyi suyun en az 5 cm altýnda kullanmak ve fazladan hava vermemek, hem CO2 kaçýþýný engeller hem de gerekli yüzey hareketini (Biz farkedemesek bile) saðlayarak O2 devinimini hýzlandýrýr.

abdullahdogan

• Üye
  • **
  • leti: 57
« Yantla #6 : Austos 08, 2007, 14:41:58 s »
sudabir hareketlilik saglamak amaciyla býrakýlmýs olabilir. Ve iç motor taksaydýlar görüntü kirliligi olusurdu.