Konu: Salyangozlar  (Okunma says 6842 defa)

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Salyangozlar
« : Haziran 15, 2007, 23:06:51 s »
Geçen gün akvaryumumu baþtan kurma kararýma eklenen salyangoz imha etme planýný uygulamak amacýyla yüzlerce miligram bakýr sülfatý akvaryumuma boca ettim. Öyle ki ertesi gün limnopholialarýn sapý erimiþ, yapraklarý baðýmsýzlýk ilan ederek dört bir yana saçýlmýþtý. Ben de salyangozlarýn öldüðünü sandým ama bugün birkaç minarenin bitkilere týrmanmakta olduðunu görünce kafayý yemekli oldum. Ona ilaveten biyo teknik salyacid de dökmüþtüm hem de 2þer üçer doz, uygulanmasý gerekn sürenin 10 katý süre. Hala ne yüzle çýkýp üreyebiliyor bunlar anlamýyorum ? Bunlardan kurtulmanýn daha pratik bir yolunu bilen var mý ? Zehirli yem falan yok mu ?

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 266
  • Ad Soyad: NURÝ ÜÇÜNCÜ
Ynt: Salyangozlar
« Yantla #1 : Haziran 16, 2007, 00:57:44 »
. Hala ne yüzle çýkýp üreyebiliyor bunlar anlamýyorum ? Bunlardan kurtulmanýn daha pratik bir yolunu bilen var mý ? Zehirli yem falan yok mu ?

Birkan Bey  AKVARYUMDAKÝ BÜTÜN BALIKLARI ÇIKARIN HER 10 LÝTRE ÝÇÝN BÝR ÇAY KAÞIÐI BAKIR SÜLFAT(GÖZTAÞI)ÝLAVE EDÝN 1-2 SAAT BEKLEYÝN BÜTÜN SALYANGOZLARDAN KURTULURSUNUZ.  Akvaryumunuzda kesinlikle bitkiler ve salyangozlar haricinde  canlý kalmamalý.   Kökten imha planý derler buna  ÝLAÇLAMA SONRASINDA BÝTKÝLERÝNÝZÝ HEMEN BOL SU ÝLE GÜZELCE DURULAYIN.  Bu ilaçlama ile  dezenfektasyon da saðlanmýþ olur.

ahmet

• Yeni üye
  • *
  • leti: 7
« Yantla #2 : Haziran 19, 2007, 16:50:13 s »
Makrakantadaiþe yarýyor biraz.

abdullahdogan

• Üye
  • **
  • leti: 57
« Yantla #3 : Austos 10, 2007, 13:55:43 s »
Þimdiye kadar hiç akvaryumumda rastlamadým ama hiç içinede býrakmadým o yüzdendir :D:D   

ibrahimkayabasi

• Yeni üye
  • *
  • leti: 7
« Yantla #4 : Austos 16, 2007, 00:06:59 »
Ben akvaryumdaki salyangozlarýn üremelerini durdurmak için 3 5 parça rafya atýyorum akvaryuma birkaç gün sonra rafyalarý çýkardýðýmda üzerleri yumurta dolu oluyor.Bu yöntemle üremelerini baya durdurdum ama minare salyangozunda iþe yararmý bilmiyorum.

+++++35

• Yeni üye
  • *
  • leti: 9
« Yantla #5 : Aralk 30, 2007, 18:47:58 s »
salyangoz giderici ilaç var,tek çaresi o ilaç....

RZR87

« Yantla #6 : Ocak 01, 2008, 21:20:45 s »
Eðer karbondioksit beslemesi yapýyosanýz , CO2 salyangozlarýn kabuklarýný inceltir.Komando çöpçüler yumurtalarý afiyetle yer.