Konu: Bilgisi olan herkesten yardým bekliyorum..  (Okunma says 11995 defa)

vatoz

• Üye
  • **
  • leti: 29
Bilgisi olan herkesten yardým bekliyorum..
« : Ekim 13, 2008, 13:04:07 s »
slm arkadaþlar bitkili akvaryumumda 15 adet melek 1adet vatoz var..(1 tanede numunelik beta:D )
benim sorum kafamda 3 cins temizlikçi balýk türü var;

* 1. tür MAKRAKANTA(en az kaç tane olmasý gereki almayý tavsiye ederseniz? kaç tane alayým?)

* 2. tür kýrmýzý kuyruklu köpek balýðý ama tam ismini bilmiyorum..

* 3. türde böyle bir cins.. ayrýca 2. ile 3. türler i önceden beslemiþtim ve iki tür birbirleriyle kavga ederdi?

bu 3 türü ayný yerde bakabilirmiyim?
eðer olursa tekmi yoksa eþli olarakmý alayým?

vatoz

• Üye
  • **
Ynt: Bilgisi olan herkesten yardým bekliyorum..
« Yantla #1 : Ekim 18, 2008, 15:45:26 s »
müsait olan yokmu cvb yazacak ??? :)

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #2 : Ekim 18, 2008, 17:24:03 s »
Aslýna bakarsanýz bu türlerin hepsi az çok yýrtýcý. Mesela son türün adýný unuttum ama malawilerle bir arada beslendiðini çokça gördüm. Kavgacý bir türdü. Makrakanta da diskuslarla önerilmiyor mesela ama meleklerle sanýrým sorun oluþturmaz. Çöpçülerin aslýnda hiç birþeyi temizledikleri yoktur. Kimisi ara sýra yosun yer, kimisi ara sýra salyangoz yer hepsi bu. Kendilerinden genelde mucize beklenir ama bu bir yanýlgý. Mesela ben olsam çöpçü türlerinin hiç birini akvaryumuma sokmam. Gerçekten gereksiz geliyor. Ýleri derece yosun probleminiz varsa kesinlikle hiç bir vatoz bu sorunu çözemez. Ya da ileri derecede salyangoz sorunuyla makrakantalar baþa çýkamaz. Ben sadece akvaryumun yükünü artýrdýklarýný düþünüyorum. Ama yine de çöpçü alacaksanýz birkaç tane makrakanta alýn derim, akvaryum boyutunuza göre.

vatoz

• Üye
  • **
« Yantla #3 : Ekim 18, 2008, 22:33:27 s »
Aslýna bakarsanýz bu türlerin hepsi az çok yýrtýcý. Mesela son türün adýný unuttum ama malawilerle bir arada beslendiðini çokça gördüm. Kavgacý bir türdü. Makrakanta da diskuslarla önerilmiyor mesela ama meleklerle sanýrým sorun oluþturmaz. Çöpçülerin aslýnda hiç birþeyi temizledikleri yoktur. Kimisi ara sýra yosun yer, kimisi ara sýra salyangoz yer hepsi bu. Kendilerinden genelde mucize beklenir ama bu bir yanýlgý. Mesela ben olsam çöpçü türlerinin hiç birini akvaryumuma sokmam. Gerçekten gereksiz geliyor. Ýleri derece yosun probleminiz varsa kesinlikle hiç bir vatoz bu sorunu çözemez. Ya da ileri derecede salyangoz sorunuyla makrakantalar baþa çýkamaz. Ben sadece akvaryumun yükünü artýrdýklarýný düþünüyorum. Ama yine de çöpçü alacaksanýz birkaç tane makrakanta alýn derim, akvaryum boyutunuza göre.
peki SAE ve Otocinclus affinis (Oto cat) hakkýnda ne dersin? ??? kafam karýþtý dediðim gibi sadece melek ve bitki bakmaktayým bunlar için öcelikli olarak makrakanta düþünüyorum ??? ayrýca karides tavsiye edermisinizi?bakýmý zormudur kolaymý?

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #4 : Ekim 18, 2008, 22:47:51 s »
Bu çöpçü türlerinin aslýnda hiç birini beslemedim bu yüzden fazla yorum yapamýyorum. Karides bakmak zor deðil ancak meleklerle bir arada olmaz gibi. :)

Taner Üçer

• Yeni üye
  • *
  • leti: 5
« Yantla #5 : ubat 14, 2009, 20:41:30 s »
Merhaba
Otocinclus affinis bildiðim en iyi alg yiyicilerden. Fakat ufak boyda olduðu için çok adetli beslemek gerekiyor. Sea ise ufak boyda almalýsýnýz özellikle sakal yosun mücadelesinde kullanabilirsiniz. Fakat  büyüdükleri zaman sakal yosuna ilgilerini yitiriyorlar ve bitkili akvaryumdan çýkarmak çok çok zor( bunu ilk elden söyleyebilirim ). Otocinclus türü balýklar ve yanýnda 2-3 tane elma salyangoz ile alg probleminden kesin kurtulamazsýnýz ama en azýndan diðerleri gibi çeþitli sebeplerle baþýnýzý aðrýtmazlar.

Taner Üçer

arsinoe

• Yeni üye
  • *
  • leti: 1
« Yantla #6 : Ekim 22, 2009, 18:26:31 s »
Kýrmýzý kuyruklu balýðýn adý labio. Bir keresinde canlý doðuran akvaryumuma yanlýþlýkla salma talihsizliðinde bulunmuþtum.  :D Babam býyýklarýný görünce çöpçü sanmýþ, balýkcýya þundan ver demiþ, o da hiç sormadan poþete atývermiþ ;D Tabi ben onun çöpcü olmadýðýný daha önce böyle bir balýða rastlamadýðým için anlamadým. Ölen albino çöpcümün ince ve fazla uzamýþ hemcinsi sanmýþtým. Ta ki akvaryumda terör estirip ortalýðý birbirine katana kadar. Bu balýðýn huyu hiç belli olmuyor, söyleyim. Ne olduðunu araþtýrýp öðrendikten sonra geri vermeye kýyamayýp gidip bir de yanýna eþ almama raðmen, hemcinsini bile hýrpalamýþ bir canlý. Bense hýrçýnlýðýný yanlýz kalmasýna baðlamýþtým. Sonradan aldýðým baya uysaldý ama benim gözümde artýk güvenilmez bir canlý olduðu için ikisini de iade ettim. Ekleyecekseniz sorunlara hazýrlýklý olun bence.

fantastik3

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 133
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
« Yantla #7 : Ekim 22, 2009, 23:35:30 s »
Gösterdiðiniz balýklarýn hiç biri "bitkili akvaryum" için uygun deðildir! Sürekli hareket edip saðý solu karýþtýran labiolar, makrakantalar vb...  Bitkili akvaryum balýklarý bellidir (Tetra türleri, otocad, sae, canlý doðuranlarýn bazýlar vb)
Bu arada melek balýðýnýn sadece adý "melek" olup, sonuçta bir chiclide olduðunu unutmayalým! Kesinlikle karidesleri, yavru balýklarý yiyeceker, büyüynce akvaryumda bölge tutup, muhtar gibi her þeye efeleneceklerdir!