Konu: Ýlk Bitkili tankýma yardým ve önerileriniz  (Okunma says 4664 defa)

andromedaksk

• Yeni üye
  • *
  • leti: 1
Ýlk Bitkili tankýma yardým ve önerileriniz
« : Ekim 14, 2008, 10:31:18 »
Merhaba arkadaþlar forumunuzdan okuya okuya diskus icin hazýrlamakta olduðum tankýmý bitki akvaryumu olarak deðiþtirdim.

Akvaryumumum 100*50*40 boyutlarýnda 200 litre su alýyor. Akvaryumum iki haftadýr kurulu. Taban malzemesi olarak bir kova prodac fondo vivo, humuplus, ve üzerinde 3-4 mm kalýnlýðýnda hafif taþlardan oluþmuþ kumum var toplam taban yuksekliðim 9 cm.
Günde 10 saat düzenli olarak 4 adet 39 wattlýk t5 lamba ile aydýnlatma yapýyorum.Forumdan öðrendiðim hesaba göre litre baþýna 0,75 wattlýk bir ýþýk gücüne sahibim.Isý derecesi 26 da sabitve ph 6-7 arasýnda deðiþiyor.Tüplü sistem karbondioksit kullanýyorum. ýþýklar açýk kaldýðý sürece saniyede 1-2 damla karbondioksiti ista marka large reaktör ile veriyorum. raktörü dýþ filtreye baðladýðýmda karbondioksit tüpünden gelen hortumda su gördüm ve düzgün suya karýþým olmadýðýný düþünüp reaktörü küçük bir iç filtreye baðladým ve akvaryumun içinde kullanýyorum.Gübreleme olarak cumartesi ve çarþamba günleri 1 kapak(5 ml) seachem flourish ve 1 kapak(20 ml) azoo plant nutrients kullanýyorum. Bunlara ilave olarak haftada 1 þiþe pazar günleri maden suyu ilavesi yapmaktayým. Canlý olarak 10 adet rasbora 1 adet cüce gurami, 1 adet inci gurami, 4 adet plati, 2 adet çöpçü, 2 adet cüce vatoz ve 1 adet salyangozlara karþý makrakantam var. Bitkilerim ise 10 adet anubias barteri var nana ( ki hepsi yeni yapraklar açmaya baþladý), bir adet dev anubias, 4 kök çýnar, 5 kök cabomba, ve mango köküne sarýlmýþ ricicalarým var(riccialar filenin içinden uzamaya baþladýlar). Adýný bilmediðim diðer bitkilerimin fotolarýný resimlere koydum. bunlarýn isimlerini, bu bitkilerin ne zaman fotosentez yapmaya baþlayacaklarýný ve akvaryum hakkýndaki görüþ ve önerilerinizi belirtirseniz çok memnun olurum. Saygýlar Onur ÖZBEK.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
Ynt: Ýlk Bitkili tankýma yardým ve önerileriniz
« Yantla #1 : Ekim 18, 2008, 18:03:14 s »
 Onur bey gayet güzel bir kurulum sizi tebrik ederim. Profesyonel bir sistem araþtýrýlarak yapýlmýþ bir kurulum ve çok hoþ bir tank. Ýzninizle bir iki önerim olacak. Birincisi keþke kumu dümdüz sermek yerine eðimli bir dizilim yapsaydýnýz. Görsellik ve derinlik olarak çok iyi olurdu. Ýkinci olarak guramileri çýkarabilir yerine rasboralarýn sayýsýný arttýrabilir ve sürü seyir zevkine varabilirsiniz. Yaptýðýnýz uygulamalar da gayet yerinde gözüküyor. Resimlerdeki bitkileri pek seçemiyorum biraz daha büyük resimler koyabilirseniz iyi olur. 1. Resimdeki bitki Crypto türünden birþeye benziyor. Ama diðerlerini seçemiyorum.

stoneesk

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2
Ynt: Ýlk Bitkili tankýma yardým ve önerileriniz
« Yantla #2 : Aralk 12, 2008, 19:42:21 s »
mutlaka aþaðýdaki link i inceleyiniz.eminim fikir anlamýnda çok fazla yardýmý olur.

http://www.pbase.com/plantella/root