Konu: co2 difüzri kabarcýk çýkarmýyor...  (Okunma says 14671 defa)

dani06

• Yeni üye
  • *
  • leti: 5
co2 difüzri kabarcýk çýkarmýyor...
« : Ekim 18, 2008, 20:03:39 s »
merhaba arkadaþlar... birkaç gün önce 101 fish marka co2 diffüzeri aldým.. ilk gün hazýrladýðým mayalý sisteme taktým güzel ince kabarcýklar veriyordu... ancak çok sýký takamamýþým herhalde ertesi gün hava hortumunun çýktýðýný gördüm...taktýgýmda kabarcýk çýkarmýyordu...gaz basýncý düþtü sandým yeniden sþekerli maya karýþýmý hazýrladým ancak bir türlü kabarcýk çýkmýyor... hortumu aðzýmla üflediðimde bile kabarcýk çýkmýyor... bunun nedeni diffüzör deki seramiðin ýslanmýþ olmasý olabilir mi acaba... þimdi kurumaya býraktým iyice kuruduktan sonra tekrar deneyeceðim...

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: co2 difüzri kabarcýk çýkarmýyor...
« Yantla #1 : Ekim 18, 2008, 21:18:33 s »
Ben de ayný sorunu ev yapýmý difizörümde zaman zaman yaþýyorum. Sebebi maya sisteminden buhar ya da sývý olarak gelen alkol vs. Vs. Maddeleri difizör giriþ ya da ilerisinde katýlaþarak birikmesi ve difizörü týkamasý. Sizin sorununuz da muhtemelen bu.

Ercan Bayram

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2
« Yantla #2 : Ekim 23, 2008, 10:42:35 »
bende hong kong dan gelen diffusorumde ayný sorunu yaþadým

diffusoru çýkarttým akvaryumdan içini boþalttým ve co2 çýkýþý olan kýsýma aðzýmý dayayýp basýnçlýca içime çekince açýldý...

þuan sorunsuz çalýþýyor

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yantla #3 : Ekim 24, 2008, 13:33:16 s »
mayali sistemde co2 yi cözmek icin kendi yaptigim ic filtre ve suluktan vortex kullaniyorum. gayet memnunum co2 yi cozme konusunda. cam difüzörümde var ama kullanmadim. akvaryumun ustunde beyazýmsý bir tabaka olusuyor 2 gunde bir kaðýt havlu ile almak zorunda kaliyorum bunun onune nasil gecebilirim. bu tabakanin olusmamasi icin ne yapmaliyim. acaba vortex yerine cam difüzör kullansam bunun onune gecebilir miyim sorun bu mudur. kullanan arkadaslarimin boyle bir problemi var mi ? simdiden tesekkurler.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #4 : Ekim 24, 2008, 16:21:20 s »
O yað tabakasý çoðu yüzeyi durgun akvaryumda oluyor. Filtre yüzeyi dalgalandýrdýðý zaman bu sorun olmuyor fakat hangi madde yüzünden oluþtuðunu bilmiyorum. Örneðin benim bu aralar balýk sayým çok az ve su yüzeyi tamamen durgun olduðu halde böyle bir sorunum yok. Kendi yaptýðým kuþ suluðu reaktörü kullanýyorum.

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
« Yantla #5 : Ekim 24, 2008, 16:25:55 s »
ya illet bi sey baya bildigimiz tabaka oluyor elimle dokundugum zaman parcalara ayriliyor 2 gunde bir ugrasilacak gibi degil. benim merak ettigim mayalý sistemden gelen sývý mý bu hale getiriyor. ama daha onceleri yoktu ayni sistemde sadece sizin dediginiz gibi dýþ filtrenin suyu dalgalandýran cubugunu cýkardým ve o sekilde kullanýyordum. yeniden takmam en mantýklý olacak gibi duruyor tesekkurler

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #6 : Ekim 24, 2008, 21:52:11 s »
Akvaryum ve filtrenizi en yakýn zamanda güzelce temizlemeniz de faydalý olacaktýr.

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
« Yantla #7 : Ekim 25, 2008, 09:39:58 »
tekrar tesekkurler :)

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #8 : Ekim 25, 2008, 13:26:40 s »
Ne demek efendim, sorun oldukça sorun ;D

beh-chat

• Yeni üye
  • *
  • leti: 3
« Yantla #9 : Mart 26, 2009, 15:36:24 s »
mayali sistemde co2 yi cözmek icin kendi yaptigim ic filtre ve suluktan vortex kullaniyorum. gayet memnunum co2 yi cozme konusunda. cam difüzörümde var ama kullanmadim. akvaryumun ustunde beyazýmsý bir tabaka olusuyor 2 gunde bir kaðýt havlu ile almak zorunda kaliyorum bunun onune nasil gecebilirim. bu tabakanin olusmamasi icin ne yapmaliyim. acaba vortex yerine cam difüzör kullansam bunun onune gecebilir miyim sorun bu mudur. kullanan arkadaslarimin boyle bir problemi var mi ? simdiden tesekkurler.

Arkadaþým bu siteye yeni üye oldum 5 ay kadar önce yazmýþ olduðun sorunu yeni okudum. Umarým cevabý okursun ayný sorunu bende yaþýyorum bu olayan mayalý sistemle yada cam düfüsör le ilgisi yok
çünkü ben tüplü set kullanýyorum cam düfüsörle karbondioksit veriyorum küçük bir akvaryumda balýk yok sadece bitki geliþimini görmek için kullanýyorum ve akvaryumun üst tabakasý sanki yaðlý su gibi birazcýkta köpük oluyor bende ne yapacaðýmý bilmiyorum öðrenmeye çalýþacaðým.

millerr

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 83
  • Ad Soyad: Ali Ýlker ÝLHAN
« Yantla #10 : Mart 26, 2009, 16:49:01 s »
Arkadaþlar benim bildiðim kadarý ile o tabaka cývýk mantar tabakasý. Akvaryumda fazla besin (gübre) olduðu zaman oluyordu bende. Özellikle potasyum gübresini yüksek oranda haftada bir verdiðimde daha fazla oluyordu. Araþtýrdýðýmda akvaryumdaki CO2 deðerinde büyük deðiþiklik olduðu zamanlarda da olabildiðini öðrenmiþtim. Tüplü sisteme geçtikten sonra da olmuþtu benim akvaryumda.

Þimdi gübreleme sistemimi tamamen deðiþtirdim. Aldýðým yerli üretim DIY sývý gübreleri artýk üzerlerinde yazandan çok daha az oranlarda kullanýyorum. Hatta nitrat ve fosfat gübrelerini tamamen kestim. Potasyumuda günlük olarak veriyorum (haftada 5 ppm'e denk gelecek þekilde). Mikro element gübresini de ayný þekilde çok çok azalttým. Normal periyodik su deðiþimlerime devam ediyorum ve suyun üzerindeki tabakadan eser kalmadý. Yosunlarda hýzla kaybolmaya baþladý. 

cihanevitan

• Üye
  • **
  • leti: 114
« Yantla #11 : Mart 26, 2009, 19:33:56 s »
Size tavisey kafa motoruna direk baðlýyarak vermenýz çünkü mayalý sýstemde co2 cýkýsý ayný randýman alamassýnýz ve diffizorden cýkmasýna yetmeyen basýnç patlama riskini çoðaltýr.

beh-chat

• Yeni üye
  • *
  • leti: 3
« Yantla #12 : Mart 28, 2009, 00:52:02 »
Arkadaþlar merhaba.
Difüzorle ilgili bir tecrübemi paylaþmak istiyorum akvaryuma boyu marka difüsör koydum kýsa boylu olandan bir kaç gün sonra baktýmki çýkýþ yapmýyor hortumu ayýrdým aðzýmla çok kuvvetli üfledim hava çýkarmam münkün olmadý. Biraz araþtýrma sonucu baktýmki difüsör bir miktar su ile dolmuþtu bu yüzden inanýlmaz karþý basýnç oluþmuþtu difüsörü çýkardým suyunu aldým tekrar taktým ama bu sefer iyi bir, geri vermeyen cekvalf taktým sorun halloldu bilgilerinize. Bu arada benimde sorunum olan su yüzeyindeki yaðlanmaya çözüm bulamadým. Bir arkadaþým sýva gübreden demiþ ben sývý gübre kullanmýyorum. Bir arkadaþým kafa motoru demiþ ama küçük bir akvaryumda olurmu bilemiyorum birde bitkili akvaryumlarda suyu fazla dalgalandýrmamak gerek diye biliyorum. Bu yað tabakasý gibi su yüzeyinde oluþan olay zararlýmý onuda bilemiyorum bilgisi tecrübesi olanlar varsa paylaþýrsa sevinirim.

millerr

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 83
  • Ad Soyad: Ali Ýlker ÝLHAN
« Yantla #13 : Mart 28, 2009, 10:16:17 »
Arkadaþlar merhaba.
Difüzorle ilgili bir tecrübemi paylaþmak istiyorum akvaryuma boyu marka difüsör koydum kýsa boylu olandan bir kaç gün sonra baktýmki çýkýþ yapmýyor hortumu ayýrdým aðzýmla çok kuvvetli üfledim hava çýkarmam münkün olmadý. Biraz araþtýrma sonucu baktýmki difüsör bir miktar su ile dolmuþtu bu yüzden inanýlmaz karþý basýnç oluþmuþtu difüsörü çýkardým suyunu aldým tekrar taktým ama bu sefer iyi bir, geri vermeyen cekvalf taktým sorun halloldu bilgilerinize. Bu arada benimde sorunum olan su yüzeyindeki yaðlanmaya çözüm bulamadým. Bir arkadaþým sýva gübreden demiþ ben sývý gübre kullanmýyorum. Bir arkadaþým kafa motoru demiþ ama küçük bir akvaryumda olurmu bilemiyorum birde bitkili akvaryumlarda suyu fazla dalgalandýrmamak gerek diye biliyorum. Bu yað tabakasý gibi su yüzeyinde oluþan olay zararlýmý onuda bilemiyorum bilgisi tecrübesi olanlar varsa paylaþýrsa sevinirim.

Behçet Bey bahsettiðiniz yaðlanma akvaryumuzdaki CO2 yoðunluðu arttýðý zaman da olmuþ olabilir. Bu yað tabakasý dediðiniz mantar tabakasý tabiki zararlýdýr. Sudan havaya ve havadan suya gaz geçiþini (suyun havalanmasýný) engeller. Iþýðýnýzýn verimini düþürür ki bu bitkili akvaryumlarda hiç istemediðimiz bir þeydir. Bu tabakadan kurtulmak için su yüzeyini geceleri hareketlendirebilirsiniz. Ben geceleri akvaryumun köþesinden sallandýrdýðým bir hava taþýndan akvaryuma hava motoru ile hava vererek bunu saðlamýþtým. Ayný zamanda su deðiþimlerini, suyun üzerinden bir kapla bu tabakayý da alarak yapmýþtým. Gübrelemeyi de azaltýnca, CO2'i hiç azaltmadan bu iletten kurtulmuþtum. Ben bunlarý tavsiye edebilirim.