Herkese Merhaba,
Forumunuzda ve ciddi olarak bir bitkili tank kurulumunda yeniyim. Yeni sponsorunuz ve ihtiyaçlarýmýn bir çoðunu saðladýðým Maltepe Pet sayesinde bu forumdan haberim oldu ve kurulumumu sizlerle paylaþmak istedim.
Uzun zamandýr bitkili bir tank kurmayý istiyordum. Bir arkadaþým sayesinde de bitkili melek tanký olmasýna karar verdim. Maltepe Pet Yýldýrým Bey, arkadaþým Samet ve burada ve diðer forumlarda bilgilerini, tecrübelerini paylaþmaktan çekinmeyen sizler sayesinde aþaðýdaki tank ortaya çýktý.
Akvaryum : Yaðmur Marka 100x40x50h (Net hacim yaklaþýk 150 lt)
Taban Malzemesi : (Alttan üste doðru)
4 kg Fondo Vivo
1 kutu Red Sea Flora Root
5 lt JBL Aquabasis Plus
40 kg Siyah kum
Toplam taban kalýnlýðý yaklaþýk 10-12cm
Filtreleme : Eheim 2226-02 Professional 950lt/h
Filtreleme malzemeleri alttan üste : Eheim Ehfi Mech, Eheim Mavi Sünger, Eheim ehfi Substrat Pro, Sera Super Peat, Eheim Elyaf
Isýtma : Tetra Tec Isýtýcý 300W - Isý 26 derecede sabit.
Aydýnlatma : 2x30W Sylvania Grolux
2x30W Sylvania Aquastar
Dekorasyon : 1 adet büyük bok Mahogany kökü, 6-7 adet taþ
Bitkiler : Rotala rotundifolia
Vallisneria spiralis ''Tiger''
Echinodorus cordifolus
Shinnersia rivularis
S. Platy
Echinodorus Rose
Pogostemon helferi
(Bitkiler 25.10.2008 Cumartesi dikildi)
Gübreleme : Red Sea Flora Root (Fondo vivo üzerine bir kutu yayýldýðý için en azýndan 6 ay kadar tablet gübre kullanma niyetinde deðilim. Ancak bitkilerin geliþimine göre daha sonra gerekirse takviye yapacaðým)
Seachem Flourish Potassium (Dün 5ml ekledim. Üzerinde 2-3 günde bir uygulanmasý tavsiye ediliyor. Sizin düþünceleriniz nedir?)
Tetra Flora Pride (Sipariþini verdim bekliyorum. Uygulamasýný gelince öðreneceðim)
CO2 : Sanýrým tüplü sistem alacaðým bir ay içerisinde.
Aþaðýda da kurulum ve sonrasý ile ilgili birkaç resim bulunmaktadýr. Estetik, teknik her türlü yorumlarýnýz için þimdiden çok teþekkürler. Özellikle gübreleme konusunda fikirlerinize ihtiyacým var.
Fondo Vivo Yerleþtirildi
JBL Aquabasis Plus Yerleþtirildi
En büyük yardýmcým olmasa da desteðini esirgemedi oðlum
Siyah kum da yerleþti sayýlýr
Bitkiler de dikildi. Genel görünüm böyle oldu.