Konu: Taban Alternatiflerinin Hangisini Önerirsiniz.  (Okunma says 24273 defa)

turunc

• Üye
  • **
  • leti: 20
Ynt: Taban Alternatiflerinin Hangisini Önerirsiniz.
« Yantla #15 : Kasm 11, 2008, 14:30:07 s »
Açýklama için tekrar teþekkürler. Yalnýz hindistan cevizi torfu kullanmayý düþünüyordum. O zaman onun yerine laterit mi kullansam? Mineral içeriði iyi hem de filtrelemeye destek olmasý açýsýndan...?

mangokitten

• Yeni üye
  • *
  • leti: 11
« Yantla #16 : ubat 02, 2009, 01:13:32 »
yýldýrým bey bende boy 50 cm en 25 cd yükseklik 40 cm bir bitki akvaryumu kurmak istiyorum ve bu konuda çok fazla þey okuduðum için kafan inanýlmaz karýþtý. artýk bir yerlerden baþlamak istiyorum ve vermiþ olduðunu taban listesini uygulayarak baþlamak istiyorum. sizden ricam vermiþ olduðunuz listenin miktarlarýnýda verebilirmisiniz? ayrýca ýþýk konusunda da yardým ederseniz sevinirim. þimdiden teþekkürler.

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
« Yantla #17 : ubat 02, 2009, 10:18:50 »
Bu büyüklükteki bir akvaryum için küçük boy bir Tropica substratý ile 10-12 Kg civarý Hagen siyah kumu öneririm. Buradaki maliyetin yüksek bulunmasý durumunda ikinci alternatifim ise Prdac'ýn lav kýrýðýný andýran mineralli bir malzemesine ek olarak bir küçük paket laterit ve örneðin Vitasand'ýn yarý fiyattaki kumlarýndan birini yada daha ucuz olacak standart dere kumunu (dere kumu genellikle yanlýþ anlaþýlýyor, içinde midye kýrýðý olmayan türünü kastediyorum) kullanabilirsiniz. Iþýk seçimi ile ilgili birþey söylemek için ne yapmak istediðinizi bilmem gerekiyor. Nasýl bir akvaryum kuracaksýnýz, ne tür bitkiler kullanmak istiyorsunuz, basit (low-tech) mi yoksa daha kontrollü ve kapsamlý (high-tech) bir tank mý kurmak istiyorsunuz gibi.

mangokitten

• Yeni üye
  • *
« Yantla #18 : ubat 02, 2009, 15:22:24 s »
öncelikle yardýmlarýnýz için teþekkür ediyorum. 2 yýldýr akvaryumum var 2 yaþýna getirdiðim malavi chidledlerim var. bitki akvaryumunda yeni olduðum için kolay bitkilerle baþlamak ve zamanla geliþtirmek istiyorum. Ýlerde 1 metrelik balýklý akvaryumumu bitki akvaryumuna  çevireceðim. Bitkili akvaryumda balýk beslemeyi düþünmüyorum belki 1-2 balýk koyarým. onun için basit bitkilerle baþlýyacaðým. ama zemin bitkisi kullanmayýda düþünüyorum. bu doðrultuda bana yardýmcý olursanýz sevinirim.

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #19 : ubat 02, 2009, 16:56:35 s »
Basit bitkilerle baþlamak doðru olaný, çünkü gereksinimleri daha düþük oluyor. Ancak iþin içine zemin bitkisi istiyorum ifadesi girince olay biraz deðiþiyor. Türlere göre CO2 ve ýþýk takviyesi yada artýrýlmasý gerekebiliyor.  Bu durumda ne bitkiler koymak istediðinize önceden karar vermelisiniz. Bitkileri biraz daha araþtýrýp bu konuda bir karar verirseniz daha yardýmcý olmaya çalýþýrým.

mangokitten

• Yeni üye
  • *
« Yantla #20 : ubat 02, 2009, 23:54:12 s »
Baþlangýç için anýbias türlerinden, egeria densa, sagittaria subulata, cobombo caroliniana, hygrophilla gibi türlerden bazý kombinasyonlar yapmak istiyorum. Zemin bitkilerinin zor olduðunu deðiþik yazýlarda okudum. riccia fluitans, eleocharis (gerçi çim gibi tam yer bitkisi deðil ama düþünebilir.) green sock moss bunlardan biri veya önereceðiniz bir bitki kullanabilirim. bu iþte uzmanlaþmak adýna ilerde de kullanabileceðim (bu akvaryum boyutu için) ýþýk sistemi kurmak isterim bir zararý yoksa tabii. Daha sonra deðiþtirmek zor olur çünkü.  CO2 sistemi ilerde muhakkak gerekli olucak. bu sistemlerin de çok çeþitlileri var okudum.

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #21 : ubat 03, 2009, 13:47:46 s »
3 adet grolüx için bir ýþýklandýrma sistemi üzerinde çalýþabilirsiniz. Boylarý 45cm/15w olan bu lambalarla litre baþýna 1 watt civarý bir ýþýk elde edersiniz. Riccia çok zahmetli bir bitkidir. Düzenli bakým ve budama gerektirir (amacýnýz yüzeyde deðil aþaðýda kullanmaksa eðer). Ýlk yazdýðýnýz bitkiler için bu lambalarýn sadece 2 adedini yazmanýz yeterli olacaktýr. CO2 sistemi ileride deðil, hemen gerekli. Bir þekilde 1. günden itibaren CO2 uygulamasýna baþlamanýz gerekir. Iþýklandýrmayý günde 7 saatten baþlatýp, zamanla bir-iki saat daha artýrabilirsiniz. Zemin bitkilerini ilk kurulum yerine akvaryumun oturmasýný müteakip 2. yada 3. aya býrakmanýzý tavsiye ederim.

mangokitten

• Yeni üye
  • *
« Yantla #22 : ubat 03, 2009, 14:01:38 s »
vermiþ olduðnuz ilgiler için çok teþekkür ederim yýldýrým bey. son olarak filtre sistemi ve alacaðým CO2 sistemi hakkýnda da bilgi verirseniz çok sevinirim. bende filtre olarak þelale tipi var. sanýrým bu motor tipi önerilmiyor. almam gereken sistem hakkýnda bilgi verirseniz (tabii bu sisteminde ileride kullanabileceðim bir sistem olursa. kýsacasý ekipmanýn pofesyonel ama bitkilerim amatör olucak.) çok sevinirim.

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #23 : ubat 03, 2009, 14:19:54 s »
CO2 sistemi konusunda standart kurulum (2lt CO2 tüp, Ista regülatör, damla sayacý, seramik difüzör, hortum, check-valf) alýp, çok uzun yýllar kullanabilirsiniz. Ayrýca Þimdiki akvaryumunuza fazla gelecek te olsa musluklarý ile ayarlayarak kullanabileceðiniz ve daha sonra büyük akvaryumunuzda da faydalanabileceðiniz bir dýþ filtre kullanmanýzý öneririm.

mangokitten

• Yeni üye
  • *
« Yantla #24 : ubat 03, 2009, 19:41:31 s »
çok teþekkür ederim yýldýrým bey kurulumdan sonra resmini göndereceðim.

cihanevitan

• Üye
  • **
  • leti: 114
« Yantla #25 : ubat 03, 2009, 23:23:21 s »
Bende mayalý sistem verýyodum fakat  uðraþýrým derseniz tamam fakat tüpe geçtim çok rahat

mangokitten

• Yeni üye
  • *
« Yantla #26 : ubat 04, 2009, 14:21:36 s »
herkese slm. bana CO2 sistemi hakkýnda resim gönderebilecek varmý? adreste olur. saðolsun yýldýrým bey bana bir liste verdi maltepe pette baktým parçalara ama hepsini göremedim mesala 2lt tüp. bu konuda yardýmcý olursanýz sevinirim. þimdiden teþekkürler.

mangokitten

• Yeni üye
  • *
« Yantla #27 : ubat 06, 2009, 10:33:19 »
çok özür diliyorum. konuyla alakalý deðil ama moderatöre ulaþamadýðým için size soruyorum(daha doðrusu beceremediðim için) sayranýn altýnda "lütfen imzanýza adýnýzý yazýn" diyor  ama ben beceremedim. bu konuda bana yardýmcý olabilirmisiniz?

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
« Yantla #28 : ubat 06, 2009, 10:50:35 »
Size hitab ederken isminizi kullanacaðýmýz için kimlik bilgilerinizi ve imzanýzý girmeniz gerekiyor.Kýsaca özetleyeyim size.
1.Yukarýda Profil kýsýmýna týklayýnýz
2.Kimlik Bilgisi bölümüne týklayýnýz
3.Açýlan sayfanýn alt kýsýmlarýnda (ÝMZA) yazan bölüme adýnýzý tank özelliklerinizi yazýnýz.
4.En altta bulunan Kimliði Deðiþtir kýsýmýna týklayýnýz. Bu kadar.
Birkancýðým kusura bakma sen offline olduðun için gerekli açýklamayý ben yaptým.Arada sýrada da iþe yarayalým dimi ::)
« Son Dzenleme: ubat 06, 2009, 10:52:41 Gnderen: soners »

mangokitten

• Yeni üye
  • *
« Yantla #29 : ubat 06, 2009, 12:33:12 s »
çok teþekkür ederim.