Konu: sadece karides ve elma salyangozu için tank  (Okunma says 5387 defa)

abcde

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2
sadece karides ve elma salyangozu için tank
« : Kasm 14, 2008, 22:50:20 s »
Merhaba
Ben sadece hayalet salyangoz ve elma salyangozu beslemek için 50 * 35 *25 lik akvaryumuma canlý bitki dikmek istiyorum.
(tahminen 10-15 salyangoz/5-6 karides olacak)
Çok fazla bitki olmayacak, yani bu aslen tam bir bitki akvaryumu deðil. Karideslerin arasýnda gezmesi için bitki düþünüyorum. Plastik bitkiler çok yapay duruyor o yüzden sevmiyorum. Bana hangi bitkileri tavsiye edersiniz? Sitede co2 olmadan (neyse iþte o sistemin adý) az sayýda bitki yaþar diye okudum. Olabilir mi ?

Siyah çakýl taþým var akvaryumda. Filtre var. Bitkiler için sývý gübrelerden almayý düþünüyorum. Çakýl taþýna bitki dikilir mi ?

Forumdaki þu akvaryum hoþuma gitti. Gerçi ben biraz daha bitkili düþünüyorum.

http://www.bitkiliakvaryum.com/forum/index.php/topic,688.0.html
« Son Dzenleme: Kasm 14, 2008, 22:52:03 s Gnderen: abcde »

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: sadece karides ve elma salyangozu için tank
« Yantla #1 : Kasm 15, 2008, 14:32:52 s »
Resimdeki akvaryumun bitkileri çok da kolay türler deðildir. Beðendiðiniz her bitkiyi alýp akvaryumda besleyemezsiniz. Çoðu özveri ve tecrübe gerektirir. Bol bol araþtýrma yapmalýsýnýz. Çakýl taþýna bitki dikimi çakýl taþlarýnýn büyüklüðüne ve dikeceðiniz bitkilere baðlýdýr.

abcde

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2
« Yantla #2 : Kasm 15, 2008, 20:45:27 s »
Çakýl taþlarým yaklaþýk þu þekildeler. Ýlk aþama için ve karideslerin de hoþuna gidecek hangi bitkiyi dikmemi önerirsiniz ?

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #3 : Kasm 16, 2008, 13:38:27 s »
Kum büyük taneli deðil birçok bitki için uygun gibi duruyor. Yüzlerce bitki türü var. Bizim tavsiye etmemizden ziyade sizin tür beðenerek tartýþmaya açmanýz daha saðlýklý olacaktýr.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #4 : Kasm 19, 2008, 16:48:44 s »
Özellikle az bakým ve fazla büyümemeleri yönüyle Anubias türlerini tavsiye edebilirim. Ortalama bir ýþýk ve co2 katkýsý olmadan sadece sývý gübre ile yaþatabilirsiniz. Onun dýþýnda saz'a benzeyen Sagittaria subulata da kullanabilirsiniz. Buda nispeten düþük ihtiyaçlara sahip bir bitkidir. Uzun boylu bitkilere pek yaklaþmanýzý tavsiye etmem tank boyutlarý sýkýntý olacaktýr. Ama uðraþýrým derseniz ve ortalama olarak haftada iki kere budamayý göze alabilirseniz Ceratophyllum demersum gibi bitkileride tavsiye edebilirim, ihtiyaçlarý çok fazla deðildir ve iyi bir nitrat tüketicidir.