Konu: Minyatür akvaryumlarda beslenebilecek canlý türleri  (Okunma says 40875 defa)

halit2

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 256
  • Ad Soyad: Halit DEÐER
Ynt: Minyatür akvaryumlarda beslenebilecek canlý türleri
« Yantla #15 : Temmuz 05, 2007, 10:03:09 »
Madem barbuslarý minyatürlerde görmek istiyoruz.Ýþte size minyatürlerde beslenebilecek türdeki barbuslardan birkaçý… :)

Genel bilgi:Barblar genel olarak büyük hacim gerektiren, büyük boyutlara ulaþabilen türlerdir.Tabi küçük boylu olanlarý da mevcuttur.Eklediðim balýklar asya ve afrika kökenli barblar olup maximum 5 cm boya sahip türlerdir.20-28 C arasý sýcaklýklarda yaþayabilecek, optimum 22-25 C sýcaklýðý seven balýklardýr. Balýklar ph’ ýn hafiften asidik olduðu, nötr sayýlabilecek sularda yaþarlar.
Dayanýklý türlerdir.Nanolarda beslenebilirler.Tabi þartlarý fazla zorlamamak koþuluyla.

Asya kökenli barblar..
Puntius  titteya(Kiraz barb) boy: 5 cm sýcaklýk: 23-26 C

Puntius cumingii(Ýki noktalý barb) boy: 5 cm  sýcaklýk: 22-27 C

Puntius gelius boy: 4 cm sýcaklýk: 18-23 C

Puntius partipentazona(Siyam barb) boy: 4 cm sýcaklýk: 22-25 C

Puntius pentazona(Beþ çizgili barb) boy: 5 cm sýcaklýk: 22-26 C

Puntius phutinio(Noktalý kuyruk barb) boy: 5 cm sýcaklýk: 22-24 C

Afrika kökenli barblar…
Sýcaklýk ve ph istekleri ayný asya barblarý gibidir.

Barbus fasciolatus(Zebra barb) boy: 5 cm sýcaklýk: 22-26 C

Barbus hulstaerti(Kelebek barb) boy: 3.5 cm sýcaklýk: 22-24 C

Barbus jae boy: 4 cm  sýcaklýk: 21-25 C

NOT:Artýk resimleri thumbnail olarak yayýnlama kararý aldým.Diðer türlü sayfalarýn açýlmasý güçleþiyor ve kotalý adsl kullanýcýlarý için sorun oluyor.Üstelik resimlerin hepsi eþit boyda göründüðü için sanýrým daha düzenli oluyor.
Resimler fishbase.org adresinden alýntýdýr.
« Son Dzenleme: Temmuz 08, 2007, 09:46:24 Gnderen: halit2 »

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #16 : Temmuz 11, 2007, 00:26:24 »

Onur G. HÝTÝT

• Üye
  • Özel Üye
  • leti: 48
  • TÜRKÝYE TÜRKLERÝNDÝR!
  • Ad Soyad: Onur G. HÝTÝT
« Yantla #17 : Temmuz 11, 2007, 03:07:38 »
Halit, en sonunda bana çok saðlam bir rasbora sürüsü aldýracaksýn sen. Verdiðin bilgiler harika, yaz sonunda yeniden düzenleme yapacaðým 240 lt.lik paludaryuma (tabi, paludaryum olunca su 240 lt. olmayacak) muhtemelen 20-30 adet rasbora da ekleyeceðim.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #18 : Temmuz 11, 2007, 08:47:49 »
Rasbora güzel abi güzel de benim koca 120lt'de sadece 5 rasbora var. Attýðým yemlerin yarýsý boþa gidiyor. Onlar bir saða bir sola giderken yemler dibe düþüyor. Onca durgun balýk besledikten sonra bana terse geliyor bu hareketler :)

halit2

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #19 : Temmuz 11, 2007, 09:27:18 »
Birkan o sitedeki balýk rasbora espei.Yani koyduklarý resim espei türüne ait. :) Birbirine benzeyen iki tür.
Eðer o balýðýn aynýsýný satýyorlarsa adýný deðiþtirseler iyi olur.Rasbora hengeli nin orjinal resmi;

Hengeli 3 cm, espei ve heteremorpha 4.5 cm.

Onur abi bilmediðimiz, görmediðimiz çok güzel türler var.Ben bunlarý paylaþmak istiyorum.Bu baþlýk altýnda paylaþmaya da devam edeceðim.
Rasboralar dediðim gibi çok hoþ türler.Ben bu balýklarý sürekli yabancý sitelerde görüyorum.Herkes nanolarýnda bu balýklarý aðýrlýyor ve gerçekten küçük küçük sürüler o küçük hacimli nanolarý kocaman birer akvaryuma dönüþtürüyor.Renkleri, hareketleriyle rasboralar ve diðer alt türleri çok mükemmel balýklar.
Sende al 10-15 tane, çok hoþ duracaðýna eminim. ;D

halit2

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #20 : Temmuz 19, 2007, 12:36:40 s »
Labirentliler

Bettalar...
Genel bilgi: Asya kökenli bu balýklar solungaç haricinde labirent adý verilen bir solunum organýna sahiptir ve bu solunum organlarý sayesinde havadaki oksijeni de soluyabilirler.Bu nedenle çok küçük hacimlerde yaþamlarýný sürdürmeleri mümkündür.Yinede saðlýklý bir þekilde beslemek için onlarý bardak misali kavanozlardan alýp en azýndan 10 lt lik akvaryumlarda beslemek gerektiðini düþünüyorum.
Bettalar sert mizaçlý balýklardýr.Özellikle erkekler birbirine tahammül edemezler.Birbirleriyle ölümüne kavga edeceklerdir.Erkeklerin diþilere davranýþlarý da serttir.Sadece üreme dönemlerinde diþiyle geçinirler, tabi bu geçicidir.Üreme iþlemi bittikten sonra erkek yine diþiyi hýrpalayacaktýr.
Havayý soluyabilmeleri haricinde betalar açlýða da dayanýklýdýrlar.14-15 gün boyunca bir þey yemeden yaþayabilirler.Yinede zorda kalmadýkça lütfen bettalarý aç býrakmayýnýz..
Bu nedenlerden ötürü bettalar küçük akvaryumlarda beslenilebilir.

Boylarý 5-6 cm e kadar büyüyebilen betalarýn isim ve fotoðraflarýný ekliyorum.Bu bettalarýn çok fazla türü var.Gerçekten benim buraya yazdýklarým betalarýn sadece küçük bir kýsmý.Fakat ülkemizde kaç çeþit betta görüyoruz?Saysak bir elin parmaklarýný geçmez.Maalesef biz sarý prenses ve yunustan baþka balýk bilmiyoruz. :(

Betta brownorum 3.5 cm

Betta albimarginata 3 cm

Betta channoides 2 cm

Betta dimidiata 4.5 cm

Betta falx 3.5 cm

Betta imbellis 6 cm

Betta persephone 3.5 cm

Betta picta 5 cm

Betta simplex 4 cm

Betta tussyae 5.5 cm

Betta splendens 6.5 cm

halit2

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #21 : Temmuz 19, 2007, 13:08:39 s »
Guramiler…
Genel bilgi:Genel olarak bettalara benzerler.Labirentliler sýnýfýndandýrlar.23-27 C sýcaklýk ve su sertliðinin nötre yakýn olduðu hafif asidik sularda yaþarlar.Durgun ve sakin balýklar olmalarýna raðmen arada tatsýzlýklar yaþandýðý olabilir.Bu onlarýn hallerinden rahatsýz olduklarýnýn bir göstergesi sayýlabilir.Kendinden küçük balýklarla pek ilgilenmeseler de zaman zaman sert olabilirler.Bunun için kendileri gibi sakin ve uysal balýklarla beslenmeleri uygundur.
Üretimleri genel olarak kolaydýr.Çünkü erkek yuvayý kurup yavrulara da kendisi bakacaktýr.Fakat yavrular büyütülürken zorluklar yaþanmasý muhtemeldir.Özellikle labirent organý oluþum döneminde yavru guramiler su þartlarýna çok duyarlýdýr.Su yavrulara uygun olmazsa ölümler kaçýnýlmaz olacaktýr.

Colisa lalia 5 cm

Malpulutta kretseri 4cm

Parasphaerichthys ocellatus 4 cm

Trichogaster chuna 5 cm

Sphaerichthys osphromenoides 5 cm

Sphaerichthys acrostoma 4.5 cm

halit2

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #22 : Temmuz 19, 2007, 13:09:19 s »
Devamý gelecek.

ozgurkoksal

• Yeni üye
  • *
  • leti: 2
« Yantla #23 : Ekim 02, 2009, 18:28:52 s »
Bence minyatür akvaryumlar için en idealý favorimde olan Betta ve türleridir neden derseniz fazla hareketli deðillerdir fazla oksijen yada besine ihtiyaç duymazlar durgun sularý severler ve minyatür akvaryumlarda renkleri ile dahada dikkat çekici olurlar.

akvaryumum