soners bey katýldðýnýz için teþekürler sorlarnýzý cevaplýyayým
1.Akvaryumu yaptýðýnýz bina saðlammý ?-
sitenin binasý o kadar saðlam olacaðýný zanetmiyorum ama bi mühendis getirtip ölçüm yaptýracam2.O kadar büyük ebatlardaki camlarý odaya nasýl sokacaksýnýz?-
ebatlar L biçimde olduðu için akvaryum sorun olmayacak3.Yaptýðýnýz akvaryumda metrekareye düþecek aðýrlýk ne kadar olacak?(Ýnþ.Mühendisliðinde metrekareye düþecek aðýrlýk en fazla 200 kg olarak hesaplanýr.)-
bunu gelen mühendise hesaplatacam4.Akvaryumu nasýl temizlemeyi düþünüyorsunuz?(Size birde dalgýç kýyafeti,þnorkel lazým olacak.)-
ogün kardeþimlede böye düþündük ve yýldýrým beyin sölediði gibi yüksekliði 70-80 cm yapacam þuanki akvaryumumun yüksekliði 60 cm5.3500 lt.lik basýnca dayanabilecek cam Türkiye'de varmý?(En az 15 lik cam lazým yurtdýþýndan getirtdiniz diyelim montajý hangi camcýya yaptýracaksýnýz.)-
akvaryum yapan arkadaþ var ona yaptýracam bence 15lik deðilde 2lik cam yeterli olur fazlasýyla ama onuda hesaplatýrmak gerekli 6.En önemli konu ya gelince mazallah camýn bir þekilde patladýðýný düþünün Allah korusun boðulursunuz bile.-
tek korku boðulma olsa yine ii bunun elektirik çarpmasýda var 7.Haftalýk su deðiþimleriniz yaklaþýk 1000 litreye yakýn olacak onu nasýl deðiþtireceksiniz-
ona göre su tesisatý ve tahliye tesisatý yapýlacak 8.Haydi profesyonel bir ekiple kurdunuz diyelim ama iþ kurmakla kalmýyor.-
bence kurulumunda sorun var kurduktan sonra bi sorun yok tek sorun bitkilerin dizilimi olacak baþkada bakým ve sorun çýkmaz umarým Bu konuya benzer bir konu yine baþka bir forumda açýlmýþtý,ama o 5000 lt.likti ve ne ilginçtir ki o da Diyarbakýr ilimizden bir arkadaþtý
ama sonu gelmedi açýldýðýyla kaldý-
burda yapan bildiðim biri var yüksekliði 2m eni 1m geniþliði 3m olan bi akvaryum ama içinde tek köpek balýðý varmýþ otçul olaný 70 cm civarý büyüklükte ama yapan kiþi temelden yaptýrmýþ akvaryumu iki oda arasýnda duvara yerleþtirmiþ ve kolonlarýn üzerine gidip bizat bakýp incelemedim valla bana anlatýlan bu ama görüm inceleme fýrsatý bulursam sizlerle paylaþýrýmumarým sizinkide öyle olmaz.--
umarým olmaz valla aklýma takýlan evin durumu umarým kaldýrýr eðerki kaldýrmassa bütün hayellerim yýkýlýr Ne diyeyim herþey gönlünüzce olsun. çok teþekürler
Ama bilgilernizi lütfen paylaþýn eðer olursa umarým olur çünkü mühendis ne sölücek bakalým çoooookkk güzel biþe olacaðýndan eminim saygýlarýmla