Konu: TABAN ÝÇÝN TÜR TAVSÝYESÝ  (Okunma says 4757 defa)

sp1977

• Yeni üye
  • *
  • leti: 3
TABAN ÝÇÝN TÜR TAVSÝYESÝ
« : Aralk 10, 2008, 00:30:47 »
Ön planda kullanmak için önerebileceðiniz bir taban bitkisi varmý tabaný saracak bir bitki istiyorum. CO sistemi tankýmda mevcut deðil... 50x60x110 ölçülerinde bir tankým var kum olarak mideye kýrýðý kullanýyorum. Aydýnlatma ve filtre konusunda konusunda bir sýkýntým yok. Balýk olarakda tetrazon beslemekteyim...

Teþekkür ederim...

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
Ynt: TABAN ÝÇÝN TÜR TAVSÝYESÝ
« Yantla #1 : Aralk 10, 2008, 13:03:16 s »
Akvaryumunuz hakkýnda daha fazla bilgi vermeniz faydalý olacaktýr. Midye kýrýðý da pek uygun olmayacaktýr. Ancak gene de size tavsiye edebileceðim tür Sagittaria subulata olacaktýr. Ayrýca kýsa boylu pekçok Cryptocoryne türlerini de düþünebilirsiniz. Diðer zemin bitkileri için akvaryum bilgileri olmadan ve ayrýca midye kýrýðý bir zemin için birþey söylemek doðru olmayacaktýr.

sp1977

• Yeni üye
  • *
  • leti: 3
Ynt: TABAN ÝÇÝN TÜR TAVSÝYESÝ
« Yantla #2 : Aralk 10, 2008, 16:33:07 s »
AKVARYUM BÝLGÝLERÝ AÞAÐIDAKÝ GÝBÝDÝR;

50x60x110

1 adet iç filtre UNÝSTAR 300-2

1 adet DIÞ FÝLTRE DOLPHÝN C500

300 WATT ISITICI

2 ADET GLORUX 30 WATT FLOROSAN

2 ADET MANGROW KÖKÜ

4 KÖK ANUBÝAS

8 KÖK GÜL

4 KÖK BACOPA

3 ADET YOSUN TOPU

ISI 28 DERECEDE SABÝT

SIVI GÜBRE KULLANIYORUM

12 SAAT IÞIKLARI AÇIK

BALIK OLARAK TETRA VE NEONLAR VAR

SADECE KLOR GÝDERÝCÝ VE MANTAR ÝÇÝN MAVÝ RENKTE SUYU BOYAYAN ÝLAÇLARDAN KULLANIYORUM

BÝTKÝLERDE HERHANGÝ BÝR KAYBIM OLMADI SADECE ANUBÝASLARIN KÜÇÜK YAPRAKLARINDA SARARMA VAR BU PROBLEM NEDEN KAYNALANIR?

BU ÞARTLAR ALTINDA ÖNEREBÝLECEÐÝNÝZ. TABAN BÝTKÝSÝ BAÞKA VARMI, MÝDYE KIRIÐI ÜZERÝNE SEREBÝLECEÐÝM BÝR KUM TÜRÜ ÖNEREBÝLÝRMÝSÝNÝZ? YOKSA MÝDYE KIRIÐINI DEÐÝÞTÝRMEMÝ GEREKÝR?.

KUM ÝÇÝN EN BASÝT VE VERÝMLÝ YOL NEDÝR ÇOK FARKLI YORUMLAR VAR KAFAM KARIÞTI. BEYAZ RENKTE BÝTKÝ YETÝÞTÝREBÝLECEÐÝM BÝR KUM ARIYORUM.

ÖNÜMÜZDEKÝ HAFTA ÝSTANBULDA OLUCAM KARBONDÝOKSÝT SÝSTEMÝ ÝÇÝN ÝÞ YERÝNÝZÝE GELSEM 1 GÜNDE BU ÝHTÝYACIMI ÇÖZEBÝLÝRMÝSÝNÝZ. ORTALAMA MALÝYET NEDÝR FÝYAT ARALIÐIDA BELÝRTSENÝZ OLUR.

SAYGILARIMLA

SONER