Konu: Tabana KumÝlavesi  (Okunma says 6064 defa)

ercan48

• Yeni üye
  • *
  • leti: 4
Tabana KumÝlavesi
« : Aralk 19, 2008, 13:24:25 s »
 Akvaryumum 50lt 3 aylýk canlý doðuranlar besiliyorum Taban kumu mercimek büyüklüðünde siyah beyaz cakýl. Bitkilerin geliþimi yavaþ aydýnlatma ve CO mevcut Tabana saksý topraðý ilave etmek istiyorum verimini artýrmak için akvaryumu bozmadan yapabileceðim birþey varmý teþekkürler.

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
Ynt: Tabana KumÝlavesi
« Yantla #1 : Aralk 19, 2008, 14:13:49 s »
Iþýklandýrma (tür,güç ve süre olarak), gübre takviyesi ve bitki türleri hakkýnda bilgi verirseniz daha faydalý cevaplar alabilirsiniz. Mevcut kurulu bir akvaryuma akvaryumu tamamen boþaltmadan herhangi bir taban malzemesi takviye etmeniz mümkün deðil. Böyle bir þeyi de yapmak istemiyorsanýz zemini zenginleþtirmek için yapabileceðiniz tek þey tablet gübre kullanýmý olacaktýr. Ancak gene de bitki geliþimindeki memnuniyetsizliðinizi sadece tabana baðlamak doðru deðildir. Ayný þekilde sadece tabaný zengin akvaryumlarda da bitki geliþiminin çok daha iyi olacaðýný düþünmek doðru deðildir. Bitkilerin büyük bir kýsmý ihtiyaç duyduklarý minerallerin büyük kýsmýný yapraklarý vasýtasýyla almaktadýrlar. Ýlk baþta da deðindiðim gibi 3 önemli konud biraz daha fazla bilgi ve mümkünse bir, iki fotoðraf eklemniz daha uygun olacaktýr.

ercan48

• Yeni üye
  • *
« Yantla #2 : Aralk 19, 2008, 16:26:40 s »
 Yýldýrým Bey ilginize teþekkürler . bitkilerim limon ,çýnar, saz, köke baðý moss 'büyümesi iyi' ýþýklandýrma 15wdegenbac water aquarýum lamp 'lümen yazmýyor açýk pembe güniþýðý '+dalgýç lamba 2adet 6watt  günde 10damlasývý gübre 'Deep Fix' ayda bir 15tablet gübre 'sera flore plus' bir aydýr gübre veriyorum.bence çözüm taban malzemesi deðiþmesi.
  A.ERCAN  MUÐLA

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #3 : Aralk 19, 2008, 16:43:24 s »
Bakmýþ olduðunuz bitkiler arasýnda sadece saz zengin bir zeminden diðerlerine göre daha fazla besin alacaktýr. Kalan bitkilerin tümü için sudaki besin miktarý büyümeyi belirleyicidir. Iþýk miktarýnýz kabul edilebilir sýnýrýn en altý. Dalgýç lambalarýnýzýn ne tür lamba olduðunu bilmiyorum ama 1 grolüx daha ilave debilirseniz daha iyi sonuç alacaksýnýz. Deep Fix bildiðim bir ürün deðil. O nedenle kullanýmýnýzýn yeterli olup olmadýðý konusunda birþey söyleyemeyeceðim. Ancak ayda 15 tablet gübre aþýrý fazla. Taban malzemesini bir kenara býrakýp ýþýklandýrma ve sývý gübreye yönelmenizi tavsiye ederim. CO2 takviyesi yaptýðýnýzý belirttiðinizden bu konunun önemi üzerinde durmayacaðým.

ercan48

• Yeni üye
  • *
« Yantla #4 : Aralk 19, 2008, 17:28:47 s »
Yýldýrým bey sizin uygun göreceðiniz sývý gübre ve tablet gübre alayým ýþýklandýrmayý artýrayým birde sizden kýrmýzý renkli uygun bir bitki alayým. sipariþi nasýl yapabilirim bildirirseniz memnun olurum .teþekkürler

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #5 : Aralk 19, 2008, 17:34:21 s »
Sitemizi ziyeret ederek, üyeliðinizi gerçekleþtirmenizin ardýndan ürünlerimizi, stok durumlarýný, fiyatlarýný ve ürün hakkýnda bazý bilgileri görebilirsiniz. Ýnceledikten sonra kafanýza takýlan, sormak istediðiniz bir konu olursa tekrar yardýmcý olmaya çalýþýrým

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #6 : Aralk 22, 2008, 18:00:46 s »
Deep fix gübre kullanýp da pek memnun kalan yok bildiðim kadarýyla o yüzden sera yada kaliteli ürün olarak Seachem'in sývý gübresini kullanabilirsiniz. Geri kalan konularý Yýldýrým abi zaten detaylýca anlatmýþ.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #7 : Aralk 23, 2008, 15:34:25 s »
Deep fix gibi kalitesi tescillenmemiþ gübrelerin çoðu yosun patlamasý dýþýnda hiçbir iþe yaramýyor.

ercan48

• Yeni üye
  • *
« Yantla #8 : Ocak 01, 2009, 15:13:41 s »
Maltepe petten dýþ filitre,bitkiler,bitki kumu aldým .Cumartesi günü akvaryumu boþalttým eski suyun yarýsýný ayýrdým akvaryumun en altýna 2cm yýkanmýþ bitki topraðý,üzerine elyaf,üzerine 3cmbitki kumu,üzerine elimde bulunan cakýl koydum.1/3dinlenmiþ su koydum,dýþ filitreyý taktým ,bitkileri diktim,1adet grolüx philips ampul ilave ettim.Isýsý önceden ayarlý eski akvaryum suyunu ilave ettim,filitreyi çalýþtirdým subiraz durulunca balýklarý koydum,ýþýklarýný yakýp akvaryuma seyrederken su sýzdýrdýðýný gördüm.Hemen yavruluktan büyük akvaryum alýp içine iç filitre ýsýtýcý koydum,çatlayan akvaryumdan su alýp balýklarý bitkileri yeni akvaryuma koydum.eski akvaryumun suyunu boþaltým 5cm civarý su kaldý.Akvaryumun altýnda 1cm büyüklüðünde cakýl taþý kalmýþ,alt cam çatlamýþ,þuan düzzeminde su kaçýrmýyor.alt zemini bozmak istemiyorum ,altýna komple silikonla cam yapýþtýrtsam randýman verirmi?yeni akvaryummu alayým kararsýzým,yardýmcý olursanýz sevinirim.Ýyi yýllar.  A.ERCAN

quipu

• Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 162
« Yantla #9 : Ocak 01, 2009, 16:50:44 s »
Þansa býrakmayýn derim.