Konu: Yeni bir kurulum  (Okunma says 24492 defa)

akvarist

• Üye
  • **
  • leti: 36
Yeni bir kurulum
« : Aralk 20, 2008, 13:37:30 s »
80*30*45 boyutlarýnda 2 senedir devam eden bir akvaryumum var. Geçen yýl iyi bir bitki yüküyle mayalý sistem co2 takviyesiyle
güzel sayýlabilecek bir seviyeye gelmiþti.
http://
Yaz sýcaklarýnýn baþlamasýyla soðutma sistemi olmadýðýndan tankdaki bitkiler kötü duruma düþtü.Mevcut balýklar ve anubiaslarla fazla müdahele etmeden akvaryumu korudum. Son günlerde yeniden bitkili tank sevdamýn depreþmesiyle birlikte, geçen yýldan aldýðým derslerinde tecrübesiyle tankýmý yenilemeye karar verdim.Ýlave olarak Tüplü Co2 sistem kuruyorum ve tabanda biraz daha iyi olacaðýný düþündüðüm Sera floradepot ve hagen siyah kum kullanýyorum.Daha dün kurduðum bu tanký ve  geliþimlerini
burada paylaþarak hem sizin tavsiyelerinizi almak, hemde berarber tecrübe etmek istiyorum.Ancak bugün vereceðim kurulum fotlarý cep telefonuyla çekildiðinden çok iyi olmasada sonraki günlerde daha iyi makinayla daha kaliteli fotoðraflar verebilmeyi umuyorum.
 önce kurulum.Tabana 4,7 kg Sera floradepot kullandým onun içine bir paket zeolit ilave ettim.Üzerinede ince sinek teliyle kapattým.
Onun üstüne elimde olan ve memnun olduðum quartz kumu deðerlendirme amacýyla(eleyerek) bir kat olarak serdim.Ortada ise düþündüðüm dizayna göre beyaz ince kumlardan ince yolu dere görünümünde serdim.
Daha sonra üstüne Hagen siyah kumu sererek kütük ve kayalarý yerleþtirdim.
Daha sonra bitkileri diktim. Zemin bitkisi olarak eleocharis tenellus (geçen yýl baþarýsýz olmuþtum) ve sagitaria subulata birlikte kulandým.Artýk hangisinde baþarýlý olabilirsem.Diðer bitkilerse; anubias afezelli,zeytin,gül,ammannia gracilis,limnophila aquatica,
limnophila aromatica. Son kurulum fotosu;

Iþýklarý açtýktan sonra cep telefonuyla net bir fotoðraf alamadým.Son halini bir kaç gün sonraki geliþmelerle birlikte vereceðim.
Þu an için Sera flora depotun içeriðinde bulunan misket gübreler dolayýsýyla 3 hafta gübre ilavesi yapmayacaðým.Co2 tüpü doluma gitti 2 gün sonra co2 baþlatacaðým Bu arada co2 çözmek için difüzör vortex tarzý bir þey yapmam lazým(geçen yýl Ýyi bir tane vortex yapmýþtým onu bulamadým)
 Elimde ürettiðim 50-60 tane elma salyangozu var.Bunlarý çýkarmaya kýyamýyorum. Fakat sanýrým özellikle elocharis tenellus gibi ince yapraklý bitkiler için problem olacak.Salyangozlarýda 10 adete falan düþüreceðim.
  Iþýklandýrma 3*18 watt florasan (1 aquerella , daylight 950, daylight 965) akvaryumda 100 lt civarýnda
  Özellikle gübreleme veya kimyasal takviyesi olarak baþlangýçta yapmam gereken baþka þey var mýdýr?
« Son Dzenleme: Aralk 20, 2008, 13:51:02 s Gnderen: akvarist »

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
Ynt: Yeni bir kurulum
« Yantla #1 : Aralk 22, 2008, 17:57:25 s »
Tebrikler güzel bir kurulum olmuþ. Fazla vaktim kalmadýðý için (mesai bitiyor eve gideceðim :D ) birkaç konuya deðineceðim. Beyaz kum yosunlanýrsa kötü bir görüntü olabilir ayrýca diðer kumla karýþmasýný engellemek için set yapmanýz iyi olur. Sagiratta taban bitkisi deðildir yeri geldimi saz gibi uzar (tecrübeyle sabittir) bence onu çýkarabilirsiniz. Gübrelemede baþta sadece Potasyum takviyesi yapabilirsiniz. Demir, nitrat, fosfat vs olayýna henüz girmeyin. Soðutma içinde ileriye dönük olarak aklýmda ofis tipi ufak bir buzdolabý alýp (80-100 ytl civarýnda) dýþ filtre hortumunu uzatýp dolap'ta delik açarak içinden dolaþtýrmayý ve akvaryuma vermeyi düþünüyorum. Yeterli gelmezse de bir iki fanla takviye edeceðim.

akvarist

• Üye
  • **
« Yantla #2 : Aralk 23, 2008, 10:37:11 »
Barýþ Bey tavsiyeleriniz için teþekkür ederim. Gerçektende beyaz kumlu dizayný korumak hiç kolay deðil(Set olarak asetat þeritler kullandýðým halde).Zaten fotoðraflarda görüleceði gibi çýkartmaya kýyamadýðým cücelikten çýkmýþ olan vatozum dizayný hemen deðiþtirdi >:(Bir süre sonra bir çare bakacaðým.Sagiratta konusunda haklýsýnýz, ancak birçok arkadaþýn tankýnda 15 cm civarýnda tabaný kapladýðýný gördüðüm için böyle düþündüm.Ayrýca gerçek taban bitkileri glosso ve bendeki tenellus gibi bitkilerden pek umutlu olmadýðýmdan alternatif zemin bitkisi arýyorum açýkcasý.Potasyum ilavesi yaptým.Yaz içinde kesinlikle bir soðutma düþünmeliyiz ??? Geçen yýlki gibi emek ve sabýr göstererek yetiþtirdiðimiz tankýmýzýn sýcaklarla mahvolmasý çok kötü olur. :'(
  Bu vesileyle þu an ki tankýn durumunu paylaþmak istiyorum.Yukarýda anlattýðým gibi sað taraf taban dizayný vatozun eseri ;D
Yarýndan itibarende co2 vermeye baþlayacaðým.

hoþuma giden baþka bir fotoðraf siyah tetralarým.

Önümüzdeki günlerde oturmuþ bir tank ve geliþmiþ bitkilerin fotoðraflarýný paylaþmak umuduyla.

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yantla #3 : Aralk 23, 2008, 10:38:44 »
tebrikler emeginize saglik umarim daha basarili olursunuz.

akvarist

• Üye
  • **
« Yantla #4 : Ocak 08, 2009, 19:04:27 s »
Geliþmeyi sizlerle paylaþmak istiyorum.Baþka konularda yazdýðým üzere co2 tüplü sistem çalýþtýrmaya baþladým, rahat ettim:)
Fazla büyük bir akvaryum olmadýðýndan harici bir vortex reaktör yapmaya çalýþtým.Þu an memnunum.Normal þartlarda 8 civarýnda olan ph co2 ile 7 seviyesine düþüyor.Buda iyi co2 takviyesi yaptýðýma iþarettir.Ph ýn haricindeki testleri yavaþ , yavaþ bu gügünlerde alýp diðer deðerleride kontrol etmeye çalýþacaðým. Þu an co 2 haricinde potasyum ve nitrat ilave ediyorum.1-2 hafta sonra eser elementlerin ilavesine baþlayacaðým.Ýlk fotoðraflardaki dizayný biraz deðiþtirdim.Ortadaki beyaz kumlarý ve taþý çýkardým.Bitkilerin çoðunda geliþmeler fena deðil .Ancak daha zamana ihtiyacý olanlarda var. Þimdi fotolar;

Daha sonraki geliþmeleride zaman içerisinde paylaþacaðým.Tavsiyesi olanda olursa menuniyetle dinlemek isterim.selamlar.
« Son Dzenleme: Ocak 08, 2009, 19:07:18 s Gnderen: akvarist »

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yantla #5 : Ocak 09, 2009, 11:25:47 »
Kamil bey akvaryumunuzda bitki geliþimi daha da tetikleneceðe benziyor. baþarýlar :)

akvarist

• Üye
  • **
« Yantla #6 : Ocak 10, 2009, 15:35:11 s »
Harun Bey teþekkür ederim ilginize.Ýnþallah birkaç  ay sonra  geliþmiþ bitkili tanklarýmýz olacak.

akvarist

• Üye
  • **
« Yantla #7 : ubat 17, 2009, 18:01:16 s »
Son halini paylaþmak istedim.yaklaþýk 2 ay oldu kurulalý.

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
« Yantla #8 : ubat 18, 2009, 11:09:17 »
Biraz daha bitki popülasyonunu artýrsanýz çok daha hoþ bir görünümü olacak. Ýlk resimde daha bol bitki var gibi. Zaman içinde neden bir azalma oldu acaba?

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
« Yantla #9 : ubat 18, 2009, 11:43:19 »
Biraz daha bitki popülasyonunu artýrsanýz çok daha hoþ bir görünümü olacak. Ýlk resimde daha bol bitki var gibi. Zaman içinde neden bir azalma oldu acaba?

Yýldýrým bey herhalde gözünüzden kaçmýþ.Ýlk mesajýnda sýcaklardan dolayý bitkilerini kaybetdiðini yazýyor malum sýcaklar bitkili tanklarýn ön büyük sorunlarýndan biri.

akvarist

• Üye
  • **
« Yantla #10 : ubat 18, 2009, 16:38:39 s »
Evet Yýldýrým Bey, Soner Bey'in dediði gibi ilk mesajdaki geçen yýlki akvaryumum.Sonraki mesajlardaki 2 ay önce kurduðum hali.
Bitki populasyasyonun artmasý için yeni bitki ilave etmek yerine mevcut bitkilerin geliþmesini bekliyorum.Hangi bitkilerden mevcut ortamda baþarý saðlarsam ona göre dizayn yapýp tür sayýsýný azaltýp, kalan türlerin populasyonunu arttýrmak istiyorum.Ýki aylýk bir süre sonunda;
1- güllerimin geliþiminden memnunum(kýrmýzý ve yeþil türü)
2-Subulata yavaþ yayýlýyor (fakat hayatýndan memnun)
3-zeytin olmadý.Salyongozlar yapraklarýný yiyor.(salyongozlardan vazgeçemiyorum, belki biraz daha sayýyý düþürebilirim )
4-echinodorus tenellus çok yavaþ olarak bir kökü yayýlýyor.Pek tutunabileceðini sanmýyorum.
5-çok severek aldýðým hydrocotyle verticilata bitkisi yayýlmaya çalýþýyor fakar sanýrým daha fazla ýþýk istediðinden boylarý bir hayli yüksek.
6-geçen yýl çok güzel geliþen didiplis diandra bu sene pek iyi deðil.
  Dediðim gibi geliþimleri bir süre daha gözleyerek buna göre bir dizayn oturtmayý düþünüyorum.
  Sormak istediðim bir konuda zemin bitkisi (bir çok bitki akvaryumunda baþarýsýz olduðu gibi) ; tüplü c02 sistemi ve 0.5 watt/lt
ýþýklandýrma olduðunu düþünerek zemin için Hemianthus callitrichoides ( glossotigma için ýþýk yetersiz sanýrým.) baþarýlý olur mu sizce?

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #11 : ubat 18, 2009, 17:11:09 s »
Tabanda mevcut aydýnlatmanýzla Hc'nin de tutunabileceðini zannetmiyorum. Glosso'da hc'de yüksek ýþýk isteyen bitkiler maalesf.

akvarist

• Üye
  • **
« Yantla #12 : Mart 17, 2009, 08:42:34 »
Geçen süredeki geliþmeyi paylaþmak istiyorum;
Sol taraftaki kütüðü çýkarttým, onun yerine budadýðým bitkileri dikiyorum.Bitki geliþiminden memnunum, çok hýzlý olmamakla beraber düzenli bir geliþim saðlayabiliyorum.Özellikle güllerin ve subulatanýn yayýlýmý devam ediyor, tenellus tahmin ettiðim gibi pek baþarý saðlayamadý.hydrocotyle verticilata adlý bitki istendiði þekilde olmasada yayýlmaya devam ediyor.(Iþýk yetersizliðinden biraz boya doðru gidiyor.  Þimdi fotoðraflar;

biraz daha yakýn çekim;

Bir kök kurtarabildiðim (2 köktü) ancak þuan saðlýklý büyüyen ve çok sevdiðim limnophila aromatica (arkadaki aquatica)

« Son Dzenleme: Mart 17, 2009, 08:51:04 Gnderen: akvarist »

8020_r31s

• Yeni üye
  • *
  • leti: 7
« Yantla #13 : Mart 26, 2009, 19:17:12 s »
Çok güzel bir akvaryumunuz var.Ýnþallah gönderdiðim karideslerle daha bir güzel olur

akvarist

• Üye
  • **
« Yantla #14 : Mart 27, 2009, 13:51:59 s »
Teþekkür ederim Ýbrahim.Hem yardýmýn, hemde temennin için.Kirazlarýn biraz önce geldi.Þu an onlarý akvaryumun suyuna alýþtýrmaya çalýþýyorum.Ýnþallah sorunsuz adapte edebilirim.Bir kaç gün sonra akvaryumdan yeni fotoðraflar eklerim.Ancak tabiki kirazlarýn fotoðraflanmasý daha pek mümkün deðil onuda birkaç hafta sonra güzel enstantenelerle aktarýrým ümit ediyorum.