Çok fazla deneyimli olduðumu söyleyemem.Fakat bildiðim ve yorumlayabildiðim kadarýyla fikir vermeye çalýþayým.
Bence gereðinden fazla karýþtýrmýþsýnýz daha sade bir taban kullanabilirsiniz.Örneðin;
1-) 2-3 avuç torfun bir faydasý olacaðýný sanmýyorum.Zaten Coco peat( hindistan cevizi torfu) kullanacaksýnýz ayný besinler coco peatinde içinde bulunur.
2)prodac fertil peat plates buda bir tür besin takviyeli torfdur.Bence kýrarak kullanýrsanýz daha iyi olur.Tabanýn her yanýna yayma þansýnýz olur.
3)tetranýn ürününü bilmiyorum.Ben sera Flora depot kullandým.Akvaryum yeni kurduðum için tavsiye anlamýnda pek birþey diyemem, Fakat flora depotun yaygýn olarak kullanýldýðýný görüyorum.Ayrýca Tetra plant Complete Substrate bitkiler için gerekli temel besinleri(tabandan aldýklarýný) baþlangýçta saðlar bu yüzden birçok ürünü karýþtýrmanýn fazla bir faydasý olmayabilir.
Kurþun kalemden kastýnýz bilmiyorum.Fakat teli mümkün olduðunca ince delikli kullanýn (sinek teli) herhangi bir aksilikte taban üste çýkmasýn ve gerekirse ayrýlabilsin.
Hagen siyah kumu bende yeni kullandým, kesinlikle tavsiye ederim.Hem bitkilerin dikimi hemde görsel olarak çok iyi bir kum.
Sonuçta bence bu tabanda Prodac fertil ve Bitki torfu fazla gerekli görünmüyor.
Deðiþim konusu ise zamanlamayý iyi yapmak gerek.kýsa zamanda kurulumu saðlar bitkilerin de oturmasýný saðlarsanýz; bitkiler tabana iyice tutunmuþ olacaðýndan taþýma fazla problem olmaz.Yada kurulumdan ortaya çýkabilecek problemleri taþýnma esnasýnda revize ederek düzeltebilirsiniz.Çünki bir kere kurmakla iþ bitmiyor.
Iþýklandýrmada doðru gübreleme ve sürekli ölçüm ve kontrolle bitkilerinizi çoþturabilirsiniz.Eðer yeterli takviye ve dengeyi oturtamazsanýz 0,5 watt/lt nin üzerindeki ýþýklandýrma faydadan çok zarar bile getirebilir( alg oluþumu gibi).Ayrýca eðer takviye edecekseniz yeterince aquerella ve grolux ýþýðýnýz olduðu için farklý spectrum deðerleri verecek ýþýklarý tercih edebilirisiniz sanýrým.Örneðin phlips tld 965 iyi olabilir.
yolunuz açýk olsun:)