Konu: yeni bir akvaryum kurulumu için acil yardým bekliyorum:!!!  (Okunma says 10260 defa)

whitegull_07

• Yeni üye
  • *
  • leti: 3
merhaba arkadaþlar, ilk olarak aranýzda olmaktan ve sulatýndaki bu eþsiz doða harikalarý hakkýnda sizlerden bilgi alacaðýma,yardýmlarýnýzla çok güzel bir bitkili akvaryum kuracaüýma inanýyorum.yaklaþýk 5 aydýr akvaryum ile uðraþýyorum . ve bu artýk benim hobim oldu diyebilirim.tek bir sorunum var ben hiçbiþey bilmeden bu iþe tabir yerindeyse bodozlama daldým.þu an karma chýckled akvaryumum var. fakat ben bitkili ve çok güzel bir akvaryum kurmak istiyorum ve tabi bunun okadarda kolay olmadýðýný biliyorum.ama sanýrým þu anki altyapým bunun için müsait... ama ne besleyeceðimi yada nasýl yapacaðýmý bilmiyorum.inanýyorumki sizlerle beraber idealimdeki akvaryuma ulaþabileceðim.þu an kullandýðým tankýn özellikleri:
120*55*70 ebatlarda
1 adet lifetech 828 dýþ filitre
1 adet lifetech 838 dýþ filitre
1 adet powerade iç filitre
1 adet 200w ýsýtýcý
1 adet 140w ýsýtýcý
1 adet mavi su altý florasan
1 adet pembe su altý florasan  ( bunlarýn ne iþe yaradýðý konusunda hiç bir fikrim yok :DDD  )

bir aydýe nette geziyorum ama nasýl ne yapacaðýmý yada nerden baþlayacaðýmý çözemedim. ami bildiðim tek biþey var mükemmel bir bitkili akvaryum olmalý. bu konuda maddi bir kýsýtlamam yok .  sizlerden yardým bekliyorum ... sevgiler..

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
Ynt: yeni bir akvaryum kurulumu için acil yardým bekliyorum:!!!
« Yantla #1 : Aralk 29, 2008, 13:44:51 s »
Merhabalar. Öncelikle chichlid türleri ile bitki ayný akvaryumda biraz güç bir iþ (bir iki istisna dýþýnda). Bu nedenle öncelikle bu balýklardan kurtulmalý, ve bitkili akvaryuma baþlangýç yapmalýsýnýz. Bunun için ilk önce ne tür bitkiler ve ne yoðunlukta bitkilendirme isteyeceðinize karar vermelisiniz. Lakin tüm kurulum bu ana fikir üzerinden yola çýkýlarak oluþturulacaktýr. Buna göre ýþýklandýrma seçilecek, zemin hazýrlanacak, CO2 ve gübre rejimine karar verilecektir. Akvaryumunuz oldukça geniþ ve güzel bir kurulum yapýlabilir. Ýki filtreniz olmasý da ayrýca bir avantaj. Biri ile mekanik, biri ile biyolojik filtrasyon yapýlarak su deðerleri muhafaza edilebilir. Bitkili akvaryumlarýn en zor yaný ýþýklandýrmadýr. Sizin akvaryumunuzda koyacaðýnýz bitkilere göre litre baþýna 0.5 wattan 1 watta kadar bir aydýnlatma ihtiyacýnýz olacak. Kapak sisteminizin nasýl olduðunu bilemiyorum ancak gene de ön fikir olarak akvaryum üzerine sýðdýrmanýz gereken floresan sayýsýnýn 250-400 watt aralýðýnda yada baþka bir ifadeyle 8 ile 13 floresan arasýnda olmasý gerektiðini söyleyebilirim. Eðer HO T5 floresan kullanma imkanýnýz olacaksa 54 wattlýk floresanlardan 5-8 adet te kullanabilirsiniz. Önce bu ýþýklandýrma konusuna bir çözüm getirebilirseniz diðer konulara da bunun ardýndan sýrasýyla deðiniriz. Kolay gelsin.

whitegull_07

• Yeni üye
  • *
Ynt: yeni bir akvaryum kurulumu için acil yardım bekliyorum:!!!
« Yantla #2 : Aralk 29, 2008, 23:55:09 s »
Evet sanırım haklısınız.ilk olarak bu balıklardan kurtulmak lazım.sürekli alışveriş yaptığım akvaryumcu ile görüştüm. bütün balıkları verip yerine yeni akvaryum için gerekenleri temen etmeye başlayacağız.sanırım en doğrusu akvaryumu komple boşaltıp baştan yaratmak.bizim burada (antalya) su ürünleri üretim tesisi var ve bitki dahil herşey (tüm antalya,burdur.ısparta illerinin akvaryumcuları burdan temin ediyorlar) burada mevcut.bugün telefonda su ürünleri mühendisi arkadaşımla görüştüm bakalım yardımc olacağını söyledi.benim sizlerden isteğim ; hangi kumları ve gübreleri varsa hangi mekanik aletleri ve bakımı kolay olan bitki çeşitlerini dile getirmeniz. ha birde mekanik ve biyoloik filitre olayından kastınızı algılayamadım.bu konularda beni aydınlatırsanız minnettar kalırım.şimdiden ilginize teşekkürler... sevgilerimle....
« Son Dzenleme: Aralk 30, 2008, 00:07:34 Gnderen: whitegull_07 »

whitegull_07

• Yeni üye
  • *
Ynt: yeni bir akvaryum kurulumu için acil yardım bekliyorum:!!!
« Yantla #3 : Aralk 30, 2008, 00:08:51 »
[img][/ig]  işte benim su altı dünyam:)     içinde bulunan bu kayaları ve mercanları bitki akvaryumundada kullanabilirmiyim?
« Son Dzenleme: Aralk 30, 2008, 00:39:55 Gnderen: whitegull_07 »

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #4 : Aralk 30, 2008, 15:39:53 s »
Suya etkileri bir yana, bence bitkili akvaryumda bu tip yapay, renkli, alakasýz þeyler özellikle bitkili akvaryumlarda abes kaçmakta. Ayrýca o taþ mercanlar balýklarýnýza zarar verebilir.

leaf21

• Üye
  • **
  • leti: 77
« Yantla #5 : Ocak 15, 2009, 21:58:40 s »
merhabalar öncelikle hayýrlý olsun yeni kararýnýza tankýnýz güzel ama biitki akvaryumuna geçeceðiniz için o tanký tek kulanacaksýnýz yani içindeki herþey çýkacak tek cam kalcak sonra yýldýrým beyinde dediði gibi bitki seçimi sonra zemin katmanarý dekor ve aydýnlatma tabiri caizse altan üzte doðru gidecez ben de 120*60*40 ebatlý tank vardý bozdum onu 200*70*54 ebatlarýnda tank yaptýrdým birazdan baþlýk açýp kurulumu analatacam yardýmým dokunursa size sevinirim saðlýcakla