Dolayýsýyla kullanýlan bütün malzemeleri bir tekrar gözden geçirmek ve öncelikle de testinizin güvenilirliðini bir baþka markanýn testiyle de çapraz doðrulamaya tabi tutmak faydalý olacaktýr. Ayrýca GH deðerini düþürmek için su deðiþim sýklýðýný yada miktarýný artýrmak, reçine yada filtrelerde peat kullanmak faydalý olacaktýr.
Kumumda midye kýrýðý yok. Kumcudan almýþtým. Alýrkende tuz ruhu ile test etmemle beraber kumda hiç köpürme olmamýþtý. Kumu da adapazarý yöresindeki dere yataklarýndan çýkarýldýðýný söylemiþlerdi.
Asit dökerken köpürmeyle ortaya çýkan madde nedir? Yada asit kumun içindeki hangi maddeyle tepkimeye girer? Bu ne anlama gelir?
Test kitime þöyle güveniyorum. Eve satýn aldýðým damacana suyunun etiketinde Gh:3, test kitiyle ben de ölçünce ayný deðeri buldum...
Aklýma þöyle bir çözüm geliyor. iyice ýsýndýrýlmýþ kaynak suyumu ayrý ayrý kaplara koyacaðým torf, zeolit ve kumun içine boþaltýp ( sýcak suda daha kolay erir diye) birkaç gün bu su içinde bekletip enson tekrardan bir ölçüm yapmak...yüksek deðer çýkan kaptaki malzeme GH'ýn azmasýna sebeptir diye düþünüyorum...
Kocaman bir hiiiiiiiii. valla þimdi yazarken aklýma geldi... Dükkana gelen deniz akvaryumu olan bir arkadaþ bana dýþ filiremde kullanmam için Eheim'ýn Lav taþýndan vermiþti. Acaba kendisi bunu deniz akvaryumunda kullanmýþmýydý? beni tanýdýnýz mý karaköy de pvc malzemeleri satan kiþiyim... Bu arkadaþlada dükkana geldikçe konuþur muhabbet ederiz.. hani hemen telefon açayýmda sorayým imkaným yok... Aldýðýmda oldukça kirliydi. uzun zaman dýþarýda kaldýðý belliydi, toz toprak içindeydi....sýcak suyla yýkadýkça kirli kirli sularý akýtmýþtým.. Acaba bumu? hay allah...