Konu: Akvaryum kumu  (Okunma says 18183 defa)

eþkina53

• Yeni üye
  • *
  • leti: 10
Akvaryum kumu
« : Ocak 10, 2009, 20:49:40 s »
Saygýdeðer Hobiciler;
New aqua Life adlý akvaryum kumunu kullanan veya bu kum hakkýnda bilgisi olan kardeþlerim yardýmlarýný bekliyorum.100*45*50 bitkili akvaryum kuracaðým.bu kum en üst katmana mý yoksa alt katmanlarda mý kullanýlýr.Ayrýca bu kumu yýkamak gerekir mi?Þimdiden teþekkür ederim.

« Son Dzenleme: Ocak 10, 2009, 20:50:24 s Gnderen: eþkina53 »

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
Ynt: Akvaryum kumu
« Yantla #1 : Ocak 11, 2009, 01:12:48 »
Kumu nereden aldýðýnýz veya daha da önemlisi markasý/üreticisi hakkýnda bilgi vermeniz daha uygun olur. Lakin bu kum gördüðüm kumlardan birisi deðil.

eþkina53

• Yeni üye
  • *
« Yantla #2 : Ocak 12, 2009, 09:46:32 »
Sayýn Özdemir;önce ilginizden dolayý teþekkür ederim.Bu kum 1-3 mm civarýnda siyah bir kum olup,ambalajlý paketinin kenarýnda Yosun akvaryum yazmakta.Yosun akvaryumun sitesine girdim fakat kumla herhangi bir bilgiye ulaþamadým.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #3 : Ocak 14, 2009, 21:24:09 s »
Eðer almadýysanýz bu kumu almamanýzý tavsiye ederim. Kumun özelliðini bildiðim için demiyorum bunu bilmediðim için diyorum. Özellikle Yýldýrým abi'de bu kum hakkýnda birþey bilmiyorsa risk'e girmemek lazým. Özellikle piyasada oldukça uygun fiyatla bulabileceðiniz yýðýnla kum varken riske girmeye deðmez.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #4 : Ocak 15, 2009, 13:43:10 s »
Siyah quartz kum olabilir mi acaba diyorum. Bu arada quartz bitki açýsýndan tavsiye edilebilir bir kum deðil. Ben de yýllarca kullandým ve hala kumumun yarýsý(rotalalarýn üzerinde bulunduðu) quartz. Ancak fazla fiyat farký yoksa tanýnmýþ ve kendini kanýtlamýþ kumlarýn yanýnda almaya deðmez bence. Elde bu var diyorsanýz ayrý tabii.

Ben her zamanki gibi Hagen siyah öneririm. Ýnternetten almayý da düþünebilirsiniz. Kargo fiyatý da kum için sanýlanýn aksine çok fazla birþey olmuyor galiba.

Öyle deðil mi Yýldýrým Abi ;D ;D

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 277
« Yantla #5 : Ocak 15, 2009, 14:07:53 s »
Bir gün toros daðlarýna kazma kürek gidip bir kamyon kýrmýzý, mor, siyah kayalardan toplayýp bunlarý kýrmak gerek. ;D
Beyþehirden eski Antalya yolu üzerinden gidecek olursanýz akarsu yataklarýnda da kum ve çakýl halinde. Koyu kýrmýzý çakýl. Ýsteyen analiz ettirsin. 

Al sana flourite red ve flourite dark karýþýmý. Alüminyum, demir, vanadyum, potasyum, çinko, magnezyum ne isterseniz var içinde.
Alüminyum ve demir bileþikleri en yüksek oranda. Seydiþehir Alüminyum tesislerinin burada kurulmasýnýn nedeni de bu.

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #6 : Ocak 15, 2009, 15:01:07 s »
Beyþehir civarlarý çok sýk gidip geldiðim bir yer. Buradan alýnacak kýrmýzý renkli kaya ve kumlardaki alüminyum bileþikleri kabul edilebilir düzeyin çok üzerinde ve düþük pH ortamýnda hem bitki hem de balýklar için zehirleyici olabilir. Ancak o bölgede taþýmaya üþenmesem akvaryumlarda kullanmak isteyebileceðim pekçok kaya türü var (kesinlikle içinde kýrmýzý ve sarý renklerin olmadýðý türden).

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #7 : Ocak 15, 2009, 15:03:42 s »

Ben her zamanki gibi Hagen siyah öneririm. Ýnternetten almayý da düþünebilirsiniz. Kargo fiyatý da kum için sanýlanýn aksine çok fazla birþey olmuyor galiba.

Öyle deðil mi Yýldýrým Abi ;D ;D

Biz MaltepePet olarak kum ve kaya gönderilerini karþý ödemeli olarak yapýyoruz. Bu durum sitede sözkonusu ürünlerde zaten belirtilmiþ durumda. Kargo þirketlerinin yer ve miktara baðlý olarak bu þekildeki aðýr paketlere ne bedel çýkartacaðý malesef pek belli olmuyor ve birbirlerini de tutmuyor.
« Son Dzenleme: Ocak 15, 2009, 15:07:47 s Gnderen: admin »

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #8 : Ocak 15, 2009, 22:46:00 s »
Baþka bir firmadan Ankara'dan Bursa/Gemlik'e 25 kilo hagen'i yaklaþýk 10 lira civarýn da bir kargo ücretine getirtmiþtim.

eþkina53

• Yeni üye
  • *
« Yantla #9 : Ocak 16, 2009, 10:17:28 »
arkadaþlar;ilginize tekrar teþekkür ederim.Ýthalatcý firma Yosun akvaryumla telefonda görüþtüm,bana bu kumun demirce zengin elemenetlerle karýþýk kum olduðunu söylediler.Bu kumu yýkamadan rahatlýkla kullanabilirsiniz.Sizlerinde belirtiði gibi bilinen kum kullanmak tabiki garantili fakat kargo maliyeti de eklenince malum.Tabi bu kumun burdaki fiyatý da 2 kg 10 TL.Bakalým ne yapacaðým.

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yantla #10 : Ocak 16, 2009, 10:23:51 »
kumun kargosu gercekten cok tutuyor   :(

eþkina53

• Yeni üye
  • *
« Yantla #11 : Ocak 19, 2009, 10:12:46 »
100*45*50h ebatlarýnda yeni akvaryum kuruyorum.en alt kat 2 lt kadar normal çicek torfu,üzerine 4-5 cm kadar 1-3 mm dere kumu ve üzerine de bu bahsettiðim siyak kumdan ilave edeceðim.acaba ne kadar bu kumdan(kg) ilave etmem gerekir?Arkadaþlarýmýn kum konusunda baþka önerileri olabilir fakat Rize de oturduðum için ve ekonomik nedenlerden dolayý baþka altarnetif seçeneðim yok.Tüm akvaryumcu kardeþlerime saygý ve sevgilerimle..

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #12 : Ocak 19, 2009, 11:33:29 »
20-25 kg civarýnda kullanman yeterli olacaktýr diye düþünüyorum. Ancak bu þekilde fazla katmanlý taban kullanmak bitki söküm/dikimlerinde kumun karýþmasýna ve isenmeyen görüntülerin ortaya çýkmasýna neden olacaktýr.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #13 : Ocak 19, 2009, 16:18:49 s »
Yýldýrým abiye katýlýyorum katmanlý tabaka özellikle ilk kurulumda peyzaj aþamasýnda problem yaratabiliyor. Ben 4 katmandan oluþan tabanýmda en üste hagen'i koymadan önce altýna sineklik teli koydum. Bitki sökmem gerektiði zamanda bitkiyi biraz çekip köklerini keserek çýkartýyorum. Sonra eðer kök çok derinde deðilse kökü çýkartýyorum.

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 277
« Yantla #14 : Ocak 21, 2009, 20:08:48 s »
Beyþehir civarlarý çok sýk gidip geldiðim bir yer. Buradan alýnacak kýrmýzý renkli kaya ve kumlardaki alüminyum bileþikleri kabul edilebilir düzeyin çok üzerinde ve düþük pH ortamýnda hem bitki hem de balýklar için zehirleyici olabilir. Ancak o bölgede taþýmaya üþenmesem akvaryumlarda kullanmak isteyebileceðim pekçok kaya türü var (kesinlikle içinde kýrmýzý ve sarý renklerin olmadýðý türden).

Aman diðer renklerde olanlara da dikkat edin o zaman, boksit kýrmýzý deðildir. Kiremit kýrmýzýsý olanlara bu rengi demir hidroksitler verir, benim bildiðim. Risk sarýlarda.