Konu: Akvaryum kumu  (Okunma says 18182 defa)

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
Ynt: Akvaryum kumu
« Yantla #15 : Ocak 22, 2009, 10:58:11 »
Açýkçasý bahsettiðim kum/çakýl ve taþlara bir test uygulamadým. Ancak bu bahsi geçen materyalleri Seydiþehir tesislerinde büyük tepeler halinde görünce bir anda ürperdim. Sarý rengin riski zaten malum.

cihanevitan

• Üye
  • **
  • leti: 114
« Yantla #16 : Ocak 24, 2009, 10:24:42 »
Ben bitkili tankta Yýldrým abinin tavsiyesi üzerine  hagen kumu aldým.Gerçekten bitki dikimi ve bitkiyi tutumu çok rahat.En güzeli tabi yýkama derdi nerdeyse hiç olmamasý :)..Çeþitli bitkili akvaryumlar kurarken hindistan cevizi torfu yada çeþitli gübreler kullanýyor,ve çoðu ilk baþta suyun bulanýklýðýndan þikayetçi oluyor.Bence bitkili tanklarda bilinmiþ markalar tercih edlimeli.Jbl marka kum gübre üstüne latarit ve üstüne hagen kum koydum.Hiç bir sorun ve bulanýkla karþýlaþmadým.Bence taban sade olmalý,ne bulduysan koy olmamalý,tabi bu benim düþüncem.

eþkina53

• Yeni üye
  • *
  • leti: 10
« Yantla #17 : Ocak 26, 2009, 11:22:45 »
Düþüncenize katýlýyorum.Ürününün kalitelisi en ucuzudur.Fakat ilk kurulum maliyetinin yüksekliði,ekonomik imkansýzlýklardan dolayý insanlarý ucuz alternatiflere yönlendiriyor.Þu aþamada baðsettiðim siyah kumu almaktan vazgeçip,Dereden 1-3 mm çapýnda torf üzerine sererek bu iþi þimdilik bitirdim.hoþ ve esen kalýn....

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yantla #18 : Ocak 28, 2009, 14:18:04 s »
su hindistan cevizi torfu cicekcilerde satilmiyor mu ben bulamadim :S

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
« Yantla #19 : Ocak 28, 2009, 15:23:04 s »
Harun bey torf bazý çiçekcilerde var Ýstanbulda görüyorum Manisada varmý bilemem ama Manisa da kipa marketler varsa oradan bulabilirsiniz.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #20 : Ocak 28, 2009, 16:33:03 s »
Harun bey http://www.tarimtedarik.com/store/ProductDetails.aspx?productId=86018 bu siteden online olarak alabilirsiniz. Ben Dünya marka bahçe torfu ile karýþýk olanýný Kipa'dan almýþtým.

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yantla #21 : Ocak 28, 2009, 16:48:47 s »
woww super fiyatta uygun tesekkurler :)