Konu: Akvaryumum(resimli)  (Okunma says 9257 defa)

burakaksu93

• Yeni üye
  • *
  • leti: 9
Akvaryumum(resimli)
« : Ocak 11, 2009, 21:10:00 s »
Arkadaþlar büyük bir merakla bu iþe koyuldum çok fazla bir bildim yoktu bitkileri tamamen göz zevkime göre seçtim uyumlulu vs yok yani:D ilk bitkili akvaryumum.

akvarist

• Üye
  • **
  • leti: 36
Ynt: Akvaryumum(resimli)
« Yantla #1 : Ocak 12, 2009, 08:49:09 »
Gerçekten bilginiz yoksa iþiniz zor.Çünki diskuslarla balýklarýn ihtiyaçlarý bir çok noktada çeliþir.Örneðin diskuslar 30 C civarýnda sýcaklýklar isterler, bitkiler 26 C üstünde geliþmelerini saðlamak zordur.Diskuslar yeterli O2 isterler,Bitkilerde sudaki CO2 korumak için hava verilmesini istemezler(Hatta ilave CO2 isterler.)Diskular fazla ýþýkta stres yapabilir,Bir çok bitki türü ise fazla ýþýk ister v.s ( örnekler çoðaltýlabilir.)
  Tabi bu söylediklerim yapýlamaz demek deðildir.Fakat layýkýyla bu iþi yapmak istiyorsanýz, ilk bitkili tank deneyimine göre diskus
ile birlikte bakmak saçýnýzý baþýnýzý yolduracak bir deneyim olabilir.Bunu,  ancak bitkileri iyice araþtýrarak mevcut þartlara uyabilecek bitkileri seçerek kolaylaþtýrabilirsiniz.Çok fazla ýþýk ve co2 istemeyen, yüksek sýcaklýklara dayanabilen bitkileri seçmeniz yararýnýza olur.Benim bildiklerim;Anubias türleri ,cryptocoryn türleri ve bazý echinodorus türleri bu tanýma uyabilir.Araþtýrýrsanýz baþka türlerde ilave edebilirsiniz.Kolay gelsin..
« Son Dzenleme: Ocak 12, 2009, 08:55:37 Gnderen: akvarist »

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #2 : Ocak 12, 2009, 15:51:23 s »
Bence diskus beslemenin bitkili akvaryumlardaki tek sorunlu yaný peyzajdaki kýsýtlamalar. Diðer sorunlar hallolabiliyor. Mesela diskuslara minimum 27 derece önerilir. 27-28 dereceler bitki geliþimi için çok da olumsuz sýcaklýklar deðil, ben sorun yaþamadým birçok bitkiyle örneðin. CO2 ise diskuslara da þart gibi. pH'ý oldukça düþük tutmak gerekiyor zira. Oksijen sorununu da balýk yoðunluðunu çok artýrmayarak aþabilirsiniz. Ama peyzaj olayý kötü. Akvaryum tabanýný bitkiyle kaplamanýza izin yok. Bence en kötü yan bu diðerleri öyle ya da böyle halledilebiliyor.

Bu arada akvaryumunuza gerekli özeni gösterir ve sýký bir araþtýrmaya koyulursanýz çok güzel bir tank olabilir.

burakaksu93

• Yeni üye
  • *
« Yantla #3 : Ocak 12, 2009, 18:34:18 s »
bana kütügümün yanýndaki bitkini adýný söylermisiniz acaba
2. resimdeki?

akvarist

• Üye
  • **
  • leti: 36
« Yantla #4 : Ocak 13, 2009, 08:30:10 »
Bence diskus beslemenin bitkili akvaryumlardaki tek sorunlu yaný peyzajdaki kýsýtlamalar. Diðer sorunlar hallolabiliyor. Mesela diskuslara minimum 27 derece önerilir. 27-28 dereceler bitki geliþimi için çok da olumsuz sýcaklýklar deðil, ben sorun yaþamadým birçok bitkiyle örneðin. CO2 ise diskuslara da þart gibi. pH'ý oldukça düþük tutmak gerekiyor zira. Oksijen sorununu da balýk yoðunluðunu çok artýrmayarak aþabilirsiniz. Ama peyzaj olayý kötü. Akvaryum tabanýný bitkiyle kaplamanýza izin yok. Bence en kötü yan bu diðerleri öyle ya da böyle halledilebiliyor.

Bu arada akvaryumunuza gerekli özeni gösterir ve sýký bir araþtýrmaya koyulursanýz çok güzel bir tank olabilir.
Problemleri öyle yada böyle halletmek istiyorsanýz mesele yok.Yeni baþlayan biri için; saðlýklý bitki tanký kurmak istiyorsanýz daha uygun balýklar beslemek,saðlýklý diskus beslemek istiyorsanýz; boþ akvaryumda beslemek isabetli olur.Ayrýca diskuslar sürü balýklarý olduðu için tek olarak bakýlmalarý bence çok uygun deðildir.  Fotoðraflarda göründüðü þekilde akvaryuma hava verdiðinizde suda CO2 tutamazsýnýz ve bitkileri besleyemezsiniz.
Evet, bir çok bitkiyle sorun yaþamayabilirsiniz.Gerçekten balýk ve bitkilerin ihtiyaçlarýný yeterince öðrendiðinizde;
uygun bitkilerle(birkaçtanesini bende saymýþtým)saðlýklý bitkili diskus tanklarýda kurabilirsiniz.Ancak dediðim gibi LAYIKIYLA yapmak istiyorsanýz baþlangýçya zordur.Saygýlarýmla.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #5 : Ocak 13, 2009, 17:02:23 s »
Dediklerinize aynen katýlýyorum. Ben zaten genel bir mesaj yazdým, duruma özel yargýlar deðildi yani. Diskus baþlangýç için en uygun olmayan balýk türlerinden bir tanesi gerþekten.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #6 : Ocak 13, 2009, 17:04:31 s »
bana kütügümün yanýndaki bitkini adýný söylermisiniz acaba
2. resimdeki?

Bacopa türü olabilir ama tür tespiti konusunda iyi olduðumu söyleyemem ;D %40 bacopa. Yeþil bitkiyi kastediyorsanýz. Sol arkaya doðru olan kýrmýzý tür de %50 altrnethera. Ýki tahmin de yanlýþsa þaþýrmam yalnýz :D

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #7 : Ocak 14, 2009, 21:21:49 s »
Bitkileriniz de bana bacopa ve alternanthera gibi geldi fakat Rotala Rotundafolia'da su dýþýnda yetiþtirilip satýldýðý için bazen böyle yuvarlak yapraklý gelebiliyor. Gerçi bek rotala'ya benzemiyor ama zamanla daha da belli olur. Tankýnýza gelince bence de Discus pek doðru bir tercih olmamýþ. Özellikle ilk baþlangýç için zorlu bir balýk türü. Siteyi takip ettikçe gerekli konularda oldukça bilgi edineceksiniz.

burakaksu93

• Yeni üye
  • *
« Yantla #8 : Ocak 15, 2009, 17:50:59 s »
Teþekkürler Discusumu çýkardým ve sattým.Bu her 2 miz için en iyisi oldu galiba:D

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 277
« Yantla #9 : Ocak 15, 2009, 20:02:00 s »
Bende 9 discus var, bitkileri her hafta budamazsam yüzecek yerleri kalmýyor.

burakaksu93

• Yeni üye
  • *
« Yantla #10 : Ocak 15, 2009, 20:50:26 s »
arkadaslar bocopa lar ve alternanthera  yanlardan kök cýkardý nasýl budamam gerekiyor o kökleri

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
« Yantla #11 : Ocak 15, 2009, 21:07:35 s »
O kökler ne kadar budanýrsa budansýn tekrar çýkacaklardýr. Bu gayet normaldir. Görünümü rahatsýz ediyorsa bunlarý týrnaðýnýzla yada bir makasla dibinden kesebilirsiniz. Bunun bitkiye bir zararý olmayacaktýr ancak kökler çýkmaya devam edecektir.

cihanevitan

• Üye
  • **
  • leti: 114
« Yantla #12 : Ocak 15, 2009, 21:31:15 s »
Diskusa  göre bence olcak bitkiler anubias ve crypotacoryne çeþitlerinden olabilir nedeni ise 29 30 derece dayanýklý bitkileridir.