Barýþ Bey, Soner Bey ben linkini verdiðim sistemi denemedim.Fakat geçen yýl vortex reaktör yaptým, fazla yer kapladýðý için sonra dýþ filtrenin yanýna aldým, harici olarak uzun süre mayalý sistemle kullandým bir problem yaþamadým.Þiþe kapaklarýný, hortumlarý ve baðlantý yerlerini saðlam yaptýktan sonra bir problem olacaðýný sanmam.Çünki dýþ filtrelerimizden çýkan suyun oluþturduðu basýnç önemli birþey deðil.Maya þisesinden gelen basýnç çok daha yüksek oluyor.Yada þöyle bir þey daha denenebilir.
http://forum.aquatic-gardeners.org/viewtopic.php?t=550Az yer kaplýyor ve verimli olur sanýrým.
Yada vortex yapabilirsiniz. Krema pompasý ve küçük bir motorla kibar birþey yapabilirsiniz.
Fakat sistemi 24 saat çalýþtýrmanýz gerekiyor(mayayý kapatamadýðýnýz için) ve sirkulasyon motorunu gece kapatsanýz sabah içinde gaz biriktiðinden otomatik baþlatamýyor, yer kaplýyor v.b problemler çýkýyor.
Ancak gaz lambasý veya benzeri camdan ürünlerle yapmak bana çok pratik gelmedi.Hem delme þekil verme, hemde esnememe problemleri olduðundan bilemiyorum.