Konu: Mini mini 1'ler Çalýþkan 2'ler  (Okunma says 62745 defa)

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
Mini mini 1'ler Çalýþkan 2'ler
« : Ocak 25, 2009, 14:38:04 s »
 Baþlýk biraz alakasýz oldu ama nedense içimden bu þekilde yazmak geldi. Uzun süredir hep içime olan bir istek ufak minik bir tank kurup bunu saðlýklý bir þekilde devam ettirebilmek ama hep problemler yaþadýðým için baþaramadýðým'da birþey. Ýlk baþta 30 lirtelik bir akvaryum sonrasýnda 7 litrelik bir akvaryum ve þimdi de bu. Aslýnda bu akvaryumu kurma nedenim tamamen içimdeki Lepistes besleme ve yavru alma aþkýnýn þaha kalkmasýndan. Çok saðde bir tank kurup içine de güzel bir erkek ve bir iki diþi lepistes koymayý düþünüyordum ama insan kendine engel olamýyor iþte. Ne diye baþlayýp nerelere gidiyor. Neyse lafý fazla uzatmadan teknik bilgileri vereyim.

Akvaryum : 34,5*15*26,5(Y) ölçülerinde Plastik altlýklý ve plastik kapaklý. 13,5 litre brüt hacim kum eklendikten sonra 10 litre ölçerek su doldurdum. Arka ve yan camlar mavi fonla kapalý.
Isýtýcý : Þimdilik 50 Watt Atman
Filtre : Haqos Flex 200 Þelale Filtre 200Lt
Aydýnlatma : Þimdilik sanýrým 7 Watt lambasý olan çalýþma lambasý ile günde 6 saat. (3 saat açýk 1 saat kapalý 3 saat açýk.) Ýlerde 18 Watt'lýk Power Compact Armatür alacaðým.
Taban : En altta Dünya Marka Hindistan Cevizi torfu (1 cm civarý) Üstünde biraz Hagen Siyah, 8 tane Sera Florenette A tablet, en üstte de yine Hagen Siyah.
Gübreleme : Henüz sývý gübreleme yapmadým. Yakýnda Potasyum eklemelerine baþlarým. Mayalý sistem co2 2,5 litrelik pet þiþe'de 1,5 su bardaðý þeker, 1 Paket Kabartma tozu, Çeyrek paket yaþ maya, 2 litreye yakýn su, Boyu Seramik Difizör.
Dekorasyon : Ýlk resimlerde görülen kaya parçasý, ufak taþlar ve kürdanlarla arka taraftaki yükseltinin erezyona uðramasýný önlemeye çalýþtým. Þuan da Maltepe pet'ten aldýðým 2 adet Gobi Taþý. Yýldýrým abi'ye ve Maltepe pet'e büyük yardýmlarýndan dolayý çok Teþekkür ederim.
Canlýlar : Büyük akvaryum için Rotala Walichii almaya gittiðimde görüp dayanamadýðým 1 erkek 2 diþi Kiraz Barb. Arkadaþ yeni lepistesler geldiðinde haber verecek gidip seçeceðim.
Bitkiler : Þimdilik tek bir dal Blyxa Auberti. Bulabilirsem Glossostigma alacaðým.

Tank kurulalý dün tam olarak 3 hafta oldu. Ýlk hafta sadece þelale filtre çalýþtýrdým. 2. hafta mayalý co2'yi baðladým ve bir hafta boyunca co2 ve filtre çalýþmaya devam etti. Canlýlarý salý günü aldým ve ekledim. 2 hafta boyunca su deðiþimlerini Cumartesi günleri 2 litre olarak yaptým. Bundan sonra Çarþamba ve Cumartesi 2-2,5 litre civarý düþünüyorum. Dün 2 litrelik su deðiþimi yaptým ve maya þiþesindeki suyun yarýsýný döküp içine dinlenmiþ su ve 5 adet kesme þeker attým. Kiraz Barb'lar kayalar geldiðinden beri çok neþeliler. Özellikle erkek sürekli diþilerden birini kovalayýp duruyor. Sanýrým üreme yakýndýr. Tankla ilgili bir kaç resim.

Ýlk kurulum ve su dolum aný. Suyu hava hortumuyla yavaþ yavaþ doldurdum. Tam bir iþkence.

Kurulumdan bir gün sonra. Filtre'yi baðladým çalýþtýrdým. Taþlarý ve kürdanlarý yerleþtirdim. Co2 tüpünden ikinci bir çýkýþ alýp difizör'e vermeye çalýþtým ama hangi aparatý kullansam bir süre sonra kaçak baþladý.

Ýlk bitkim ve Kiraz Barb'lar. Co2 de aktif.

Erkek ve diþi Kiraz'lar

Co2 ve cama yansýyan elim :D

Gobi taþlarý

Gobi taþlarýný rasgele yerleþtirdim. Dizayn'la ilgili fikirlere açýðým. Blyxa'yý geniþ taþýn arkasýnda býraktým.

Buda mini mini þelale filtremiz.

Þimdilik resimler bu kadar. Geliþmeler oldukça bildirmeye devam edeceðim.
« Son Dzenleme: Ocak 25, 2009, 14:43:38 s Gnderen: Devletabi »

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
Ynt: Mini mini 1'ler Çalýþkan 2'ler
« Yantla #1 : Ocak 25, 2009, 19:08:44 s »
Barýþ Bey akvaryumunuz çok þirin olmuþ umarým gönlünüzdekini hayata geçirirsiniz.Barýþ bey Boyu C02 difüzör mayalý sistemde iþe yarýyor mu yani  tanka gaz çýkýþý oluyormu?Ben kaç gündür cevap bekliyorum ama soruma cevap alamadým,genelde kuþ suluðu vb.önerdiler.O difüzörü alayýmmý benim tankta iþe yararmý?

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #2 : Ocak 25, 2009, 20:01:16 s »
Teþekkür ederim Soner bey umarým bu sefer olacak. Mayalý sistemde boyu difizörü kullanabilmek için saðlam bir kapak kullanmaya ihtiyaç var. Benim kapaðým özel yapým ve boru takýlma yeri kapak'la bir olarak yapýlmýþ yani ek deðil. Kola þiþeside basýnca dayanýklý olduðu için þimdiye kadar patlama olmadý (Eskiden de bir seneye yakýn kullanmýþtým) Baðlantýyý yaparken kapak kadar önemli olan birþey de hortumda mümkün olduðunca az ek olmasý yada hiç olmamasý. Benim hortum direk þiþeden çýkýyor ve difizöre gidiyor. Difizörden de gaz çýkýþý oluyor. Üstten 5. resme bakarsanýz difizörün üzerinde gözüken çizgi gibi þeyler co2 kabarcýklarý.

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yantla #3 : Ocak 25, 2009, 23:37:07 s »
tank gercekten cok guzel ve sirin. uamrim daha da guzel olur gisisat oyle gosteriyo. mayali sistemde can difuzoru bende cok denedim. kapakta hep sizdirma yapti. bende bu isten vazgectim :) tornacida yapilan ozel kapaklari gordum ama malesef tedarik edemedim.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #4 : Ocak 26, 2009, 09:29:32 »
Abi güzel gidiyor, barblar da süper (benim hiç besleme þansým olmadý:() ancak taþlar biraz fazla büyük olmuþ gibi geldi bana. Tabii dizayn þekillenene kadar böyle bir yorum yapmam yanlýþ olur ama..

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #5 : Ocak 26, 2009, 10:00:25 »
Harun bey Teþekkür ederim yorumunuz için.

Birkan saðol. Dediðin gibi barb'lar süper'ler. Maltepe pet'te hep görüp içim giderdi ama Bursa'da bulunca dayanamadým aldým. Taþlar konusunda haklýsýn aslýnda biraz büyükler. Ama kýrmaya gönlüm el vermedi. Aklýmda en geniþ olaný mümkün olduðunca çapraz koymak var. Böylece yana fazla alan yemiyecek ve derinlik hissine katkýda bulunacak. Glosso'larda Perþembe günü geliyor hayýrlýsýyla.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #6 : Ocak 28, 2009, 12:08:01 s »
Dün 2,5 litre su deðiþimi yaptým ve filtreyi temizledim ve biraz balýklarý izleyim dedim. Ama erkek Kiraz'dan baþka balýk göremedim ve etrafý araþtýrmaya baþlayýnca iki diþi'nin akvaryumdan atlamýþ yan tarafta ölmüþ olduðunu gördüm :( Neden ikisi birden atladý hiç anlam veremedim. Eðer yolum düþerse yarýn iki diþi daha alacaðým ve belki onlarý ana tanka aktarýrým. Muhtemelen yarýn Glosso'larýmda gelecek ondan sonra yeni bir resim eklerim.

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
« Yantla #7 : Ocak 28, 2009, 13:26:46 s »
karidesleriniz icin uzuldum. benimde zamanýnda 2 tane karidesim intahar etti ayný sekilde. o gunden sonra suyu tam doldurmamaya basladim akvaryuma. aský kapak kullandýgým icin bi kac balýgýmda atladi akvaryum dýsýna. suyu tam doldurmadýgým ýcýn boyle sorunlar yasamýyorum artýk. tekrar gecmis olsun.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #8 : Ocak 28, 2009, 15:04:29 s »
Atlayanlar karideslerim deðil öyle olsa keþke bir sürü karides var zaten elimde. Maalesef atlayanlar Kiraz Barb'lar.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #9 : Ocak 28, 2009, 15:41:06 s »
Nazarým deðdi galiab :) Geçmiþ olsun abi.

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
« Yantla #10 : Ocak 28, 2009, 16:22:03 s »
Barýþ bey geçmiþ olsun balýklarýnýz için üzüldüm.Birkan'ýnda dediði gibi gözü deðmiþ olabilir ;D

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #11 : Ocak 28, 2009, 16:23:36 s »
Saðol Birkan galiba benimde biraz nazarým deðdi :) Çok severek almýþtým o balýklarý. Ama büyük suçlu erkek Kiraz Barb. Diþileri akvaryumda hiç rahat býrakmýyordu sürekli kovalýyordu. Sanýrým çiftleþmeye hazýrdý ama diþiler tipinimi beðenmedi nedir toplu olarak intihar etmiþler :D

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
« Yantla #12 : Ocak 28, 2009, 16:49:41 s »
:D masallah cekin bi dahaki sefere

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 277
« Yantla #13 : Ocak 29, 2009, 18:50:28 s »
devletabi,
Geçen sene bende vardý böyle bir küçüksu. Yazýn bozmuþtum. Þimdi senden özenip yeniden kuramaya karar verdim. Bende 160 litrelik MP-Eheim tank var.
Bir arkadaþ görüp çok beðendi ben de orijinal dolabý kapaðý kumu, balýklarý ve bitkileri ile ona bedava verebileceðimi söyledim. Bugünlerde bir tank eksilecek evden.
Ertesi sabah ayýlýnca sözümden dönmeyi düþünmedim ama çok üzüldüm.  :'(

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #14 : Ocak 30, 2009, 00:05:03 »
Bülent abi büyük tanklar bir tarafa bu tip minikler bir tarafa benim için. Gerçekten seyretmesi ve uðraþmasý ayrý bir zevkli. Bence hiç bekleme sende kur. 160 litrelik tank'da hoþmuþ senin insan üzülmeden edemez gerçekten.
 Bugün glosso'lar geldi ve tanka diktim. Benim tanka göre baya fazla miktarda vardý bende en iþe yararlarý ekledim geri kalanlarý ayýrdým. Bu iþlemden önce de 1,5 litre kadar su deðiþtirdim ve su deðiþimlerini haftada 3 defa yapmakta karar kýldým. Ýþte resimler:

Ýntihar eden diþi Kiraz Barb'larýmýn yerine hala yenilerini alamadým ama inþallah alacaðým.