Baþlýk biraz alakasýz oldu ama nedense içimden bu þekilde yazmak geldi. Uzun süredir hep içime olan bir istek ufak minik bir tank kurup bunu saðlýklý bir þekilde devam ettirebilmek ama hep problemler yaþadýðým için baþaramadýðým'da birþey. Ýlk baþta 30 lirtelik bir akvaryum sonrasýnda 7 litrelik bir akvaryum ve þimdi de bu. Aslýnda bu akvaryumu kurma nedenim tamamen içimdeki Lepistes besleme ve yavru alma aþkýnýn þaha kalkmasýndan. Çok saðde bir tank kurup içine de güzel bir erkek ve bir iki diþi lepistes koymayý düþünüyordum ama insan kendine engel olamýyor iþte. Ne diye baþlayýp nerelere gidiyor. Neyse lafý fazla uzatmadan teknik bilgileri vereyim.
Akvaryum : 34,5*15*26,5(Y) ölçülerinde Plastik altlýklý ve plastik kapaklý. 13,5 litre brüt hacim kum eklendikten sonra 10 litre ölçerek su doldurdum. Arka ve yan camlar mavi fonla kapalý.
Isýtýcý : Þimdilik 50 Watt Atman
Filtre : Haqos Flex 200 Þelale Filtre 200Lt
Aydýnlatma : Þimdilik sanýrým 7 Watt lambasý olan çalýþma lambasý ile günde 6 saat. (3 saat açýk 1 saat kapalý 3 saat açýk.) Ýlerde 18 Watt'lýk Power Compact Armatür alacaðým.
Taban : En altta Dünya Marka Hindistan Cevizi torfu (1 cm civarý) Üstünde biraz Hagen Siyah, 8 tane Sera Florenette A tablet, en üstte de yine Hagen Siyah.
Gübreleme : Henüz sývý gübreleme yapmadým. Yakýnda Potasyum eklemelerine baþlarým. Mayalý sistem co2 2,5 litrelik pet þiþe'de 1,5 su bardaðý þeker, 1 Paket Kabartma tozu, Çeyrek paket yaþ maya, 2 litreye yakýn su, Boyu Seramik Difizör.
Dekorasyon : Ýlk resimlerde görülen kaya parçasý, ufak taþlar ve kürdanlarla arka taraftaki yükseltinin erezyona uðramasýný önlemeye çalýþtým. Þuan da Maltepe pet'ten aldýðým 2 adet Gobi Taþý. Yýldýrým abi'ye ve Maltepe pet'e büyük yardýmlarýndan dolayý çok Teþekkür ederim.
Canlýlar : Büyük akvaryum için Rotala Walichii almaya gittiðimde görüp dayanamadýðým 1 erkek 2 diþi Kiraz Barb. Arkadaþ yeni lepistesler geldiðinde haber verecek gidip seçeceðim.
Bitkiler : Þimdilik tek bir dal Blyxa Auberti. Bulabilirsem Glossostigma alacaðým.
Tank kurulalý dün tam olarak 3 hafta oldu. Ýlk hafta sadece þelale filtre çalýþtýrdým. 2. hafta mayalý co2'yi baðladým ve bir hafta boyunca co2 ve filtre çalýþmaya devam etti. Canlýlarý salý günü aldým ve ekledim. 2 hafta boyunca su deðiþimlerini Cumartesi günleri 2 litre olarak yaptým. Bundan sonra Çarþamba ve Cumartesi 2-2,5 litre civarý düþünüyorum. Dün 2 litrelik su deðiþimi yaptým ve maya þiþesindeki suyun yarýsýný döküp içine dinlenmiþ su ve 5 adet kesme þeker attým. Kiraz Barb'lar kayalar geldiðinden beri çok neþeliler. Özellikle erkek sürekli diþilerden birini kovalayýp duruyor. Sanýrým üreme yakýndýr. Tankla ilgili bir kaç resim.
Ýlk kurulum ve su dolum aný. Suyu hava hortumuyla yavaþ yavaþ doldurdum. Tam bir iþkence.
Kurulumdan bir gün sonra. Filtre'yi baðladým çalýþtýrdým. Taþlarý ve kürdanlarý yerleþtirdim. Co2 tüpünden ikinci bir çýkýþ alýp difizör'e vermeye çalýþtým ama hangi aparatý kullansam bir süre sonra kaçak baþladý.
Ýlk bitkim ve Kiraz Barb'lar. Co2 de aktif.
Erkek ve diþi Kiraz'lar
Co2 ve cama yansýyan elim
Gobi taþlarý
Gobi taþlarýný rasgele yerleþtirdim. Dizayn'la ilgili fikirlere açýðým. Blyxa'yý geniþ taþýn arkasýnda býraktým.
Buda mini mini þelale filtremiz.
Þimdilik resimler bu kadar. Geliþmeler oldukça bildirmeye devam edeceðim.