Konu: Mini mini 1'ler Çalýþkan 2'ler  (Okunma says 62747 defa)

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
Ynt: Mini mini 1'ler Çalýþkan 2'ler
« Yantla #30 : ubat 07, 2009, 21:57:28 s »
Aslýnda Parvula hiç aklýmda yoktu Birkan ama bedava gelince baldan tatlý oldu :) Ýþte tank'tan yeni fotoðraflar.

Glosso'lardan yeni yine çýkan filizler ve iki fotoðrafta görülen Kiraz Barb saadeti :) Her yere birlikte gidiyorlar.

Yeni diktiðim Parvula'lar.

Aile saadetine devam :)

Poz konusunda beni hiç zorlamayan kamera'yý gördüðü gibi poz veren Bettam.

Son olarak'da tankdan gelen bir görüntü

Salý, Perþembe ve Cumartesi 2,5 litre su deðiþimlerim devam ediyor. Bu hafta sanýrým 5. haftasý ve þimdilik hiçbir problem yok ve inþallah'da olmaz. Bugün maya þiþesini yeniledim. Ýlk sefer yaptýðýmda 1,5 su bardaðý þeker, 1 paket hamur kabartma tozu,2 litre su, çeyrek paket yaþ maya kullanmýþtým ve bu þiþe ilk bir hafta sonunda kabarcýk vermemeye baþlamýþtý ve kesme þeker takviyeleriyle devam etmiþtim 2 hafta. Bu sefer þeker'i 2 bardaða çýkardým mayayýda yarýsý kadar daha düþürdüm bakalým ne kadar gidecek. Aslýnda fazla basýnç yaratmayacak bir difizör bulsam tüp'ten T hortum aparatý ile çýkýþ alacaðým. Mevcut seramikli difizör çok basýnç istediði için mutlaka bir yerden kaçak oluyor yada olmasa bile bütün gaz büyük tank'ta baðlý olan ista'ya gidiyor. Bu konuda tavsiyesi olan varsa çok iyi olur.
« Son Dzenleme: ubat 07, 2009, 22:04:54 s Gnderen: Devletabi »

yýlmaz sað

• Üye
  • **
  • leti: 32
« Yantla #31 : ubat 18, 2009, 13:27:40 s »
Bence o köþede parvula yerine vivipara daha iyi dururdu. Parvula zamanla glossolarýn arasýndanda çýkmaya baþlayacak ve bu istenmyen durumlara neden olabilecek. Vivipara'yý düþünürsen bu tarafa geldiðinde biraz takviye yapabilirim :)

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #32 : ubat 18, 2009, 14:16:43 s »
Aslýnda haklýsýn Yýlmaz bir süre sonra problem olacaktýr ama görünce dayanamadým parvula'ya birde bedavaya gelince :) Mart'ýn  gibi maltepe pet'te olacaðým sanýrým sende gelirsen orda konuþuruz. Hemde vivipara takviyesinide yaparsýn :D

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #33 : ubat 19, 2009, 15:34:47 s »
Parvulalarda son durum ne Barýþ abi ? Yayýlmaya baþladýlar mý ;D

cihanevitan

• Üye
  • **
  • leti: 114
« Yantla #34 : ubat 19, 2009, 21:43:05 s »
Beta ayrý bir hava katmýþ bence.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #35 : ubat 20, 2009, 17:44:20 s »
Birkan þuan ektiðim tüm parvula'lar sararmakta. Iþýðýn en kýt olduðu yerdeler hatta neredeyse ýþýk oraya varmýyor. Glossolarda boy atýyor ki zaten þu aþamada amacým elim bollaþana kadar bitkilerin yayýlmasýndan ziyade ölmemesini saðlamak. (Aydýnlatma 5 yada 7 watt uyduruk bir masa lambasý, yakýnda 18 watt'lýk bir armatür alacaðým.)

Evet betta çok ayrý bir hava kattý akvaryuma. Hele bazen öyle bir kabartýyorki yüzgeçlerini hayran oluyorum. Kaldý ki þuan betta'nýn en kötü hali. Yüzgeçler üreme dönemindeki apisto'lar tarafýndan týrtýklandý.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #36 : ubat 26, 2009, 12:24:12 s »
Dün yeni aydýnlatmamýn sipariþini verdim. 18 Watt'lýk Kompakt Floresan Armatür'ü. Sanýrm yarýn elimde olur. Þimdiye kadar glosso'lar yetersiz ýþýktan boy atýyorlardý sanýrým bundan sonra düzgün bir yayýlým baþlar. Yeni resimleride en kýsa zamanda eklerim. Geçenlerde bir hafta rahatsýzlýðýmdan dolayý hafta içi yaptýðým iki su deðiþimi aksadý ve hemen kumun üstünde ufak bir yerde bir beyazlaþma oldu. Nedir anlamadým. Resimlerle birlikte onuda gösteririm.

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
« Yantla #37 : ubat 26, 2009, 12:28:47 s »
Son halini merakla bekliyoruz.Benide bulaþtýracaksýnýz bu iþe zaten yakýnda akvaryumlarda düzenleme yapýp yavru tankýný iptal edeceðim.Yavru tanký bu iþe yarayacak gibi geliyor kurmaya baþlayýnca yardýmlarýnýzý ve bilgilerinizi bekliyorum ::)

akvarist

• Üye
  • **
  • leti: 36
« Yantla #38 : ubat 26, 2009, 17:43:48 s »
Barýþ Bey gerçi herkes çok beðenmiþ ama bu boyuttaki bir akvaryum için taþlar çok büyük diye düþünüyorum.Dizayna yardýmcý olacak taþ, kütük benzeri materyaller akvaryuma deðiþik bir hava katsa da daha çok dikkat çeken bitkiler olmalý diye düþünüyorum.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #39 : Mart 01, 2009, 12:57:18 s »
Kamil bey haklýsýnýz ama bundan daha küçüklerini bulmak pek mümkün deðildi. Taþlarý kýrýp ziyan etmek de istemediðim için bu þekilde kullandým. Ýþte yeni fotoðraflar.
Yeni aydýnlatma armatürüyle genel görünüm

Ne geliþen ne de ölen Blyxa

Eski yetersiz aydýnlatmadan boyuna giden ve bazý yerlerde tamamen yok olan glosso'lar

Bettam

Erkek Kiraz Barb

Ýki kiraz ayný karede :D

Tank kurulalý 8 haftayý geçti. Hala mayalý sistem devam ediyorum çünkü ne zaman tüp'ten ekstra çýkýþ almaya çalýþsam basýnç dengesizliðinden iki tarafada gaz veremedim. Aydýnlatmayý 2 gün önce deðiþtirdim ama þimdilik hala 6 saat'te. Belki hep böyle kalýr belki kademeli olarak 8-9 saate çýkartýrým. Þimdiye kadar büyük bir problem yaþamadým. Geçen hafta saðlýk problemlerin nedeniyle hafta içi yaptýðým iki su deðiþimini yapamadým ve kumun üstünde ufak bir kýsýmda beyaz toz gibi bir oluþum meydana geldi. Su deðiþimlerini normal periyotta yaparak düzelttim. Bugün camlarda ufak çaplý kahverengi yosun farkettim ve temizledim. Sanýrým bu yeni kurulumlarda normal bir döngü parçasý. Asýl bundan sonrasý önemli. Aydýnlatmanýn armasýyla bitkiler nasýl bir tepki verecek merak ediyorum. Mayalý sistem ve seramik difizör pek iþimi görmüyor maalesef. Ph ölçtüm 7,5 civarý çýktý. Eminim drop checker'la co2 kontrolü yapsam yetersiz rengi alacaðým. Çözücüyü deðiþtirmem lazým ama böyle ufak bir tank'da ne kullanýlabilinirki.

Not : Filtre emiþ borusuna takýlý gözüken bitki Hemiantus Micranthemoides. Büyük akvaryumdan çýkarttýðým ama atmaya kýyamadýðým ve ilerde kullanýrým diye buraya koydum.
« Son Dzenleme: Mart 01, 2009, 13:03:47 s Gnderen: Devletabi »

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #40 : Mart 01, 2009, 15:38:25 s »
Abi bence sorun difüzörde deðil filtrede. Su yüzeyi azýcýk hareketli olsun CO2 diye birþey kalmýyor. Geçen sene akvaryumcuda fanuslar için üretilmiþ iþaret parmaðý boyunda iç filtreler gördüm. Nanolar için difizör olarak modifiye edilirse çok þok olabilecek birþeydi. Tabii ki biyolojik bir filtrasyon beklememek gerek. Yerinde olsam þelale filtreyi sökerdim :) Ben de dýþ filtremi sökmeyi düþünüyorum tanktan ;D

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #41 : Mart 01, 2009, 16:21:54 s »
Birkan aslýnda haklýsýn ama ben suyu genelde þelalenin yüzeyde hareket yaratamayacaðý yere kada dolduruyorum. Gerçi yine de hereket oluyordur. O parmak filtreleri bende duymuþtum ama bulmak nasip olmadý bir türlü. Birde filtrede motor bloðu küçüldüðünde genelde debi ile ilgili problem çoðalýyor. Ya çok çok kaliteli birþey olacak o filtre yada zýrt pýrt sökülüp temizlenecek. Mesela bende minik bir iç filtre var su deðiþim tankýnda olmasýna raðmen çok çabuk iþ görmez hale geliyor.

Web'de araþtýrma yaparken bir iki alternatif buldum:
Haqos Mini Ýç filtre
150 lt/h debili
Resun Internal Power Mini Ýç Filtre
200 lt/h debili 60 litreye kadar akvaryumlar için
Hydor Crystal Duo Mini Ýç Filtre
170 lt/h debili

3. seçenek oldukça pahalý ama ilk seçenek biraz daha iyi gibi geliyor. Þuanda ayný markanýn þelale filtresi bu akvaryumda takýlý zaten. Haftaya kýsmetse Maltepe pet'teyim bi Yýldýrým abiye de sorarým olmazsa.
« Son Dzenleme: Mart 01, 2009, 16:33:04 s Gnderen: Devletabi »

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #42 : Mart 02, 2009, 10:59:02 »
Hemiantus Micranthemoides bitkisinide taban bitkisi olarak yetiþtirebilirsiniz.Kendi tankýmda yaklaþýk 1-1,5 aydýr taban bitkisi olarak uygulamaya çalýþýyorum ve bir nebzede olsun baþarý gözüküyor uzadýkca kesiyorum ve çok güzel görüntüler ortaya çýkmaya baþladý.Ha bu arada biraz moralini bozayým :D sizin glassolar selvi olma yolunda ;D.Glassolarýn selvi boylu modunda olmasýnýn sebebi acaba ýþýk yetersizliðindenmi? Her þey bir tarafa ilerde çok güzel olacak inþallah,baþarýlar.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #43 : Mart 02, 2009, 16:05:05 s »
 Soner bey ben çok üþengeç bir adamýmdýr micranthemoides'i taban bitkisi olarak kullanmayý denersem muhtemelen boylarý 20 cm'ye varýr çünkü budamam :D Evet glossolar selvi olma yolunda çünkü 18 watt'lýk aydýnlatmam yani üst resimlerde gördüðünüz yeni geldi. Ondan önce 5 Watt'lýk bir masa lambasýyla sadece ölmemelerini saðladým. Asýl geliþimi bundan sonra bekliyorum :D

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #44 : Mart 02, 2009, 16:33:36 s »
Hemiantus Micranthemoides'e taktým ben üstad,þu anda havada duruyor ya onun tam altý bana müsait gibi geldi orda arka köþede geliþince güzel olacaðýný düþünüyorum budarsanýz taban bitkisi olur budamazsanýz arka fon bitkisi olur abi sen onu dik içim rahat etsin ;D