Konu: Mini mini 1'ler Çalýþkan 2'ler  (Okunma says 62749 defa)

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
Ynt: Mini mini 1'ler Çalýþkan 2'ler
« Yantla #45 : Mart 02, 2009, 16:47:47 s »
:D O köþede þuan parvula var ama sýrf sizin hatýrýnýz için yeni bir düzenleme çekip parvulalarý ortaya kaydýrýp hemiantus'u oraya dikeceðim. Zaten dediðim gibi zamanýnda çok aradým o bitkiyi ve bende çok özel yeri olan bitkilerden bir tanesi. Atmaya kýyamadýðým için büyük öbeðin iþe yarar ufak bir kýsmýný ayýrýp kalanýný atmýþtým. Buda nano'ya kýsmetmiþ :D

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
« Yantla #46 : Mart 02, 2009, 17:03:20 s »
Barýþ bey teþekkür ederim.O bitkiyi diktiðiniz yerede artýk Soners köþesi dersiniz :Bitkiyi diktiðinize piþman olmayacaksýnýz nanonun en güzel yeri olacak inþ.
« Son Dzenleme: Mart 02, 2009, 17:05:11 s Gnderen: soners »

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #47 : Mart 06, 2009, 17:46:36 s »
Akvaryum camlarýnda ve kayalarýn üzerinde kahverengi yosun baþladý. Ne zaman gelecek ne zaman gelecek derken bu zamana kýsmetmiþ. Su deðiþimlerini hala haftada 3 gün 2 litre olarak yapýyorum. Yosunun artma sebebi acaba aydýnlatmanýn biranda artmýþ olmasýmý diye düþünmeye baþladým. Soners köþesini hala yapmadým :D Nedeni ise akvaryumdaki deðiþiklikleri sadece Cumartesi günkü genel bakýmlarda yapmayý tercih etmem. Mümkün olduðunca özenmeden ama düzenli devam ettirmeye çalýþýyorum bu tanký.

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
« Yantla #48 : Mart 06, 2009, 19:11:45 s »
Açýkçasý ben kendi nanolarýmda özellikle ilk hafta hergün, sonraki iki-üç hafta haftada iki kez, daha sonra da haftada bir kez devam etmek þartýyla %80 deðiþim yapýyorum. Ancak senin deðiþimlerin toplamý kaba hesabýma göre haftada %50 anca ediyor. Bunun dýþýnda ýþýk deðiþiminin etkilemiþ olduðu konusunda da kesinlikle haklýsýn.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #49 : Mart 07, 2009, 01:21:11 »
Mesaj alýnmýþtýr abi :D

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #50 : Mart 08, 2009, 11:34:28 »
Barýþ bey nanonuzda yosun oluþumuna üzüldüm. Siz Allah'ýn izniyle o illetinde hakkýndan gelirsiniz alimallah :D

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #51 : Mart 08, 2009, 12:49:53 s »
Soner bey Teþekkür ederim. Aslýnda bu yosun sanýrým döngünün bir parçasý ve hemen hemen her yeni kurulumun baþýna geliyor. Zaten kahverengi yosun'un oluþum sebepleri Yeni kurulmuþ akvaryum yada silikat fazlasý olarak gösteriliyor. Silikat salacak birþey olmadýðýna göre yeni kurulumdan kaynaklanýyor. Yakýnda düzelteceðim inþallah.

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 277
« Yantla #52 : Mart 08, 2009, 16:29:24 s »
Geçen ay ben de devletabi den özenip eski bir nanoya ne bulduysam týkýþtýrmýþtým.  Kurduðumun ikinci günü birkaç moly atýp geliþim nasýl olacak diye resim çekmiþtim.

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #53 : Mart 08, 2009, 16:47:27 s »
Bunu da þimdi çektim. Su eksiltme ve tamamlama iþini hiç yapmadým. Rotalalar çok uzamýþtý üstten kesip diktim bu nedenle diptekler kýrmýzý. Az önce kýrmýzý kýsýmlar yukardaydý.
Camlar yosunlanmýþ, demir fazlaydý. Subulatalar hariç diðerleri ve riccialar çok büyümüþ. Ýki avuç dolusu da riccia çöpe gitti.

Tank ölçülerü uzunluk 33, yükseklik 35  geniþlik 30 cm. 1 adet 6500K 18watt ekonomik kompact Osram ampül var. CO2 þiþede mayadan. Tabanda elime ne geçtiyse hagen siyah, kiþiliksiz beyaz ve biraz florite red. Torf yok.   

« Son Dzenleme: Mart 08, 2009, 16:56:25 s Gnderen: Joker »

cihanevitan

• Üye
  • **
  • leti: 114
« Yantla #54 : Mart 08, 2009, 17:02:00 s »
Valla Bülent bey geliþim baya gözüküyor..Sýklaþan bitkiler daha güzel durmuþ.

Nuri Üçüncü

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 266
  • Ad Soyad: NURÝ ÜÇÜNCÜ
« Yantla #55 : Mart 08, 2009, 21:03:35 s »
Bülent Bey benim merak ettiðim ön planda görülen ricialarý yere nasýl sabitlediðiniz. Ben ne yaptýysam yere sabitleyemedim. Dizayn hoþ olmuþ,emeðinize saðlýk.

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #56 : Mart 09, 2009, 22:57:51 s »
Bülent Bey benim merak ettiðim ön planda görülen ricialarý yere nasýl sabitlediðiniz. Ben ne yaptýysam yere sabitleyemedim. Dizayn hoþ olmuþ,emeðinize saðlýk.

Normalde limon filesinden daha sýk gözlü að içine doldurup, bu aðý da taþ, kum ile dibe tutturmak gerek. Ben bir parçasýný alýp kuma gömdüm üzerine de biraz kum serpiþtirdim. Tabi bir kýsmý kurtularak yüzeye çýktý. Yüzeyde ýþýða yakýn olduklarýndan çok hýzlý ürüyorlar. Dolayýsýyla aþaðý gidecek ýþýðý engelliyorllar. Hepsini toplayýp atsanýz da akvaryuma girdiðinde kanser gibi üreyen nalet bir bitki bu riccia. Mercimekten beter. Tabandan ayrýlar veya gözden kaçan kýl gibi bir parça da kalsa bir hafta su yüzeyini kaplýyor ve baþ etmesi mercimekten zor. Ýyi tarafý dipte görünümü güzel ve hýzlý üremesi nedeniyle fosfat ve nitrat artýþýný azaltmak için yararlý bir bitki olmasý.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #57 : Mart 13, 2009, 16:54:27 s »
Herkeze iyi günler. Akvaryumun derinliði yetersiz geldiðinden deðiþtirmeye karar verdim. Þuan taban için malzeme ve akvaryum tedarik aþamasýndayým. Yeni almayý düþündüðüm akvaryum 37,5*37,5*23,5(y) ölçülerinde. Oldukça derin bir akvaryum. Yaklaþýk 20 litre su alýyor. Taban için alltan üste düþündüklerim
Dünya marka Coco peat
Prodac Fondo Vivo
Dazs Soil Bitki Topraðý
Hagen Siyah yada bej rengi silis kum.

Bitki olarak da:
Eleocharis Parvula
Pogostemon Helferi
Glossostigma Eloatinoides yada Hemianthus callitrichoides düþünüyorum.

Paint'te boþ, sýkýntý anlarýmdan birinde ufak çaplý bir dizayn çalýþmasý yaptým.

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #58 : Mart 13, 2009, 17:04:38 s »
Barýþ bey çizimi bile güzel duruyor,gerçeði acaba nasýl olur, baþarýlar diliyorum.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #59 : Mart 13, 2009, 17:42:45 s »
Teþekkürler Soner bey. Dediðiniz gibi güzel duruyor ama ufak bir problem bu bitkilerin birbirlerine karýþmasýný nasýl engelleyeceðim :D