Konu: Mini mini 1'ler Çalýþkan 2'ler  (Okunma says 62751 defa)

volkans

• Üye
  • **
  • leti: 26
Ynt: Mini mini 1'ler Çalýþkan 2'ler
« Yantla #60 : Mart 14, 2009, 01:43:56 »
Asetat yardýmýyla her bitkinin bölgesini belirleyebilirsiniz. 5 cm yüksekliðindeki asetat þeritler (4 cm kum altýnda, 1 cm kum üstünde kalacak) iþinizi görür.

Örnek derseniz:

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
« Yantla #61 : Mart 14, 2009, 09:24:18 »
Barýþ bey Volkan beyin yaptýðýda size bir örnek teþkil eder,biraz daha geliþtirilebilir temsil veriyorum kum üstünde kalacak asetatlara uygun bir yapýþtýrýcý ile minik minik çakýllar döþeyebilirsiniz hem kademede kazanýr hemde bitkilerin karýþmasýný önler veya bitkilerin arasýna büyük taþlar,kökler koyabilirsiniz bir nevi bahçe peyzajý gibi.Bitkilerin arasýný herhangi bir objeyle böldüðünüzde arka tarafý biraz daha yüksek yaparsanýz daha  þýk olacaktýr (Kürdan kullanmanýza gerek kalmayacaktýr ilk çalýþmanýzdaki gibi :D)

Þöyle hayal ediyorumda arkaya parvula orta kýsýmlara soner's köþesi yap dediðim bitki :D önlerede glasso ohh süper valla ;D
« Son Dzenleme: Mart 14, 2009, 09:50:22 Gnderen: soners »

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #62 : Mart 14, 2009, 14:00:26 s »
Evet asetat çok mantýklý hiç aklýma gelmemiþti. Asetatýn dýþarda kalacak kýsýmlarýnýda silikonlayýp siyah kuma batýrýrsam böylece gözükmez'de.
Soner bey benim tercihim arkaya parvula, ortaya helferi önede glosso olacak sanýrým :D Dediðim gibi üþengeç bir insanýmdýr ve ortaya soners bitkisi dikersem bir süre sonra tank sadece iki bitkiden oluþmaya baþlar :D

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #63 : Mart 14, 2009, 21:07:20 s »
Bugün filtre temizliði, 4,5 litre su deðiþimi ve eski ýþýktan dolayý uzayan glossolarýmda budama yaptým. Aslýnda glossolar eski ýþýkta fazla uzamamýþtý yeni aydýnlatma gelince birden boy attýlar ve durdu uzamalarý. Sanýrým glossolarýn yeni aydýnlatmaya tepkiside bu oldu. Kahverengi yosunda yeni oluþum yok gibi. Eskiden camlarýn üzerinde kalanlarý kaðýt havlu ile temizledim ama kayalarýn üzerindekine dokunmadým. Þuanda bir tek kayalarýn üzerinde ve belki yan camlarda gözden kaçan yerlerde var. Ýþte yeni resimler

Tanktan ekipmansýz olarak genel bir kare

Budama yaparak yeniden diktiðim glossolar

Yosunlu gobi'ler

Ve dibe çöken bettam

joey

• Üye
  • **
  • leti: 52
« Yantla #64 : Mart 15, 2009, 10:00:40 »
Akvaryumunuz çok güzelmiþ. Akvaryumu nereden ve kaça aldýðýnýzý öðrenebilir miyim?

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #65 : Mart 15, 2009, 18:09:31 s »
Teþekkür ederim. Þuan mevcut olanýmý soruyorsunuz yoksa diðer mesajda özelliklerini verdiðim daha büyük olanýmý. Eðer bunu soruyorsanýz akvaryumcudan 20 ytl'ye almýþtým. Diðerini internetten 40 ytl'ye alacaðým.

joey

• Üye
  • **
  • leti: 52
« Yantla #66 : Mart 15, 2009, 18:53:31 s »
Üst resimdekini sormuþtum. 20tl'ye bulabilirsem ben de almak istiyorum bir tane. Bendeki kapaksýz akvaryuma üstteki gibi bir aydýnlatma armatürü bulamadým bir türlü

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #67 : Mart 16, 2009, 21:02:43 s »
Tankýn yeni misafirleri

Bir diþi bir erkek lepistes. Tanký ilk kurma amaçlarýmdan birisi olan güzel bir lepistes ailesi. Bugün biraz boþ vaktim vardý ve hem Ahmet'le muhabbet ederiz hemde varsa Dazs Soil alýrým diye Sempati Pet'e gittim. Ahmet dükkanda yoktu bende Sera Bettagran aldým, tam çýkarken bu mavi kuyruklu erkek lepistesleri gördüm ve tam aradýðým balýk olduðunu gördüm. Birde diþi seçtim ve ekledim tanka. Büyük tanka gelince bir iki diþi takviyesi daha yapacaðým birde kiraz barb'larýn sayýsýný arttýracaðým.

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #68 : Mart 17, 2009, 10:11:34 »
Barýþ bey iþte bu,en sevdiðim balýklarý koymuþsunuz vede çok güzel yakýþmýþlar birbirlerine Allah mesut bahtiyar etsin :D
Hele birde yavru almaya baþlarsanýz deðmeyin keyfinize.Lepistesleri çok seviyorum yaþasýn lepistes akvaryumlarý ;)

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #69 : Mart 17, 2009, 22:05:32 s »
Dediðim gibi benimde bu tanký kurma amacým lepistes'ti ve en sonunda istediðim gibi güzel lepistesler buldum. Dün þeffaf gibi gözüken diþim bugün parlak þeffafýmsý bir sarý oldu ve çok hoþ bir renk aldý. Bugün kendi akvaryumcumda da çok güzel lepistesler buldum belki Cumartesi onlardan da alýrým. Birde çok güzel bir site buldum çok güzel lepistesler satýyor ama en ucuzu 35€  :o Yine de sitedeki lepistesleri incelemeniz için linkini vereyim.

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #70 : Mart 18, 2009, 10:44:36 »
Barýþ bey linki vereyim demiþsiniz ama vermemiþsiniz.Hem boþ verin vermeyinde þimdi bu krizde bir balýða 35 euro veremem görür dayanamam mayanamam.Aklýmda kaldýðý kadarýyla Maltepe pet'dede bir ara o tür lepistesler vardý ama çok tuzlu gelmiþti,benim kendi lepisteslerim daha güzeller hepsi benim elime doðdu keratalar yaklaþýk 100 e yakýnlar, 35 euroluk balýklardan daha güzeller benim lepisteslerim(Züðürt tesellisi ;D).
« Son Dzenleme: Mart 18, 2009, 10:54:18 Gnderen: soners »

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 277
« Yantla #71 : Mart 18, 2009, 12:14:30 s »
Mýsýrdaydým, dün geldim. Bu ara benim nano bu duruma gelmiþ.

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #72 : Mart 18, 2009, 12:31:23 s »
Bülent bey riccialar filenin içindemi öyle çýktý yada file kullanmadýnýzmý?Birde nanonunuz kaç litrelik?

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #73 : Mart 18, 2009, 21:33:39 s »
File yok, yukarýlarda yazdým. Akvaryum ölçülerini de ölçüp daha önceki sayfada yazmýþtým. Geniþlik standartlardan fazla, 30cm dolaylarýnda.

Joker

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #74 : Mart 18, 2009, 21:49:35 s »
Þimdi çektim. Rotalalar da çok hýzlý geliþti. Resimde belli olmuyor kýrmýzýlar.
Bu yandan görüntü, yani tankýn geniþliði. Diðeri de riccialarýn yakýn çekimi.