Konu: yeni bir akvaryumum var yardýmlarýnýzý bekliyorum  (Okunma sayýsý 3941 defa)

sevgi gülü

• Yeni üye
  • *
  • Ýleti: 1
yeni bi akvaryum kurdum japon balýklarým var içine hevesle bitki aldým ve bi hafta oldu bitkiler sararmaya yapraklarý eriyip kopmaya basladý ýsýk sistemim su an yok gübre felan vermedim co2 sistemimde yok bitkilerimin isimleri Limonophila,Elodea ve Bacopa australis bu bitkileri almýstým Limonophila nýn yapraklarý döküldü hep sadece saplarý kaldý elodea nýnda su an sararmýs solmak üzere olduðunu gördüm ve yapraklarý kopuyo ne yapmam lazým bana fikir verirseniz iyi olur

Bvarisli

• Baðýmlý Ãœye
  • Süper Moderatör
  • Ýleti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
Ynt: yeni bir akvaryumum var yardýmlarýnýzý bekliyorum
« Yanýtla #1 : Ocak 26, 2009, 16:18:02 ös »
Eðer bitkiniz buysa Limnophila aromatica ölmesi gayet doðaldýr. Linktede görebileceðiniz gibi yüksek ýþýk co2 takviyesi ve yüksek besin ihtiyaçlarý arasýnda. Baþlangýç için çok kötü bir bitki seçmiþsiniz. Bacopa'da ona keza. Elodea yine bir derece. En azýndan basit bir bitkidir ama en azýndan ýþýk olmadan besin kendi için üretemeyeceðinden zamanla dediðiniz gibi kopmalar baþlayacaktýr. Ayrýca aldýðýnýz bitkiler yaþasa bile Japon'lara yem olacaktýr. Size tavsiyem akvaryum kapasitenize göre bir kaç floresan ile Anubias tarzý sert yapraklý bitkiler beslemenizdir. En azýndan tür deðiþtirmek istemiyorsanýz.